Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το όνειρο σταμάτησε στα προημιτελικά!

ΠΑΟΚ – Μαρσέιγ 0-1

Ο ΠΑΟΚ το πάλεψε, αλλά η Μαρσέιγ παρουσιάστηκε καλύτερη στα σημεία, εκμεταλλεύτηκε ένα μεγάλο αμυντικό λάθος των γηπεδούχων και πήρε τη νίκη-πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης! Άξιος συγχαρητηρίων ο ΠΑΟΚ καθότι φέτος έκανε συνολικά μια αξιοθαύμαστη ευρωπαϊκή  πορεία φτάνοντας μέχρι τους «8» του Europa Conference League!

Δυναμικό ξεκίνημα για τον «Δικέφαλο» καθώς στα πρώτα λεπτά πίεσε πολύ την άμυνα της γαλλικής ομάδας! Στο 10ο λεπτό μεγάλη διπλή ευκαιρία χάθηκε για τον ΠΑΟΚ! Αρχικά ο Άκπομ επιχείρησε το συρτό σουτ με τον Ματαντά να αποκρούει σε κόρνερ! Ακολούθως ο Κρέσπο έκανε την κεφαλιά με τον Ματαντά να απομακρύνει εκ νέου! Πρώτη απειλή για τη Μαρσέιγ στο 13’ με τον Παγέ να σουτάρει ψηλά άουτ! Με την πάροδο του χρόνου η φιλοξενούμενη ομάδα άρχισε να ανεβάζει τις γραμμές της και να πιέζει περισσότερο! Στο 26’ ο ΠΑΟΚ παραλίγο να δεχτεί αυτογκόλ όταν ο Ίνγκασον έδιωξε λανθασμένα με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι! Στο 34’ ο έτερος στόπερ, ο Κρέσπο, μετά από λάθος πάσα έβγαλε τη Μαρσέιγ στην αντεπίθεση, με τον Γκεντουζί να κάνει την ασίστ και τον Παγέ να σκοράρει από κοντά για το 0-1! Πέντε λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ απείλησε με το μακρινό σουτ του Ζίφκοβιτς που κατέληξε έξω από την εστία! Κι έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Με ελεγχόμενη κατοχή από την πλευρά της Μαρσέιγ άρχισε το δεύτερο 45λεπτο. Οι Γάλλοι είχαν δύο καλές στιγμές στο 48’ με το βολέ του Μακαμπού να βγαίνει λίγο άουτ και στο 53’ με το σουτ του Γκέιγ να αποκρούεται από τον Πασχαλάκη!

Ο ΠΑΟΚ μετά το 70’ ανέβηκε σταδιακά, ήταν δημιουργικός ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο τέρμα! Στο 71’ το ωραίο σουτ του Ζίφκοβιτς απομακρύνθηκε από τον Ματαντά! Νέα φάση για τον «Δικέφαλο» στο 83’ όταν ο Τσόλακ βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ αλλά πλάσαρε άουτ σπαταλώντας μια σπουδαία κλασική ευκαιρία! Στο 89’ με ατομική προσπάθεια ο Μιτρίτσα ανάγκασε τον Ματαντά σε επέμβαση, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα το σουτ του Αουγκούστο έφυγε άουτ!

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιερίνια (67’ Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας (58’ Μιτρίτσα), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (78’ Σβαμπ), Ζίφκοβιτς (78’ Μουργκ), Άκπομ (67’ Τσόλακ)

Μαρσέιγ: Ματαντά, Ρονζιέ, Σαλιμπά, Τσαλέτα-Τσαρ, Πέρες, Λιρόλα, Γκεντουζί, Γκέιγ, Χαρίτ, Παγέ (88’ Κολάσινατς), Μακαμπού (71’ Ουντέρ)

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
Αθλητικογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ