Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ 2-3: Με βαρύ α-Μανέ ο αποκλεισμός της Σίτι στο Wembley!

“Κόκκινοι” και “Πολίτες” συναντήθηκαν για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα και τρίτη συνολικά για την φετινή σεζόν, με τις δύο προηγούμενες συναντήσεις τους να λήγουν με ισοπαλία σε Άνφιλντ και Έτιχαντ. Το μαγικό πρώτο ημίχρονο της Λίβερπουλ, με τον Μανέ σε μία δαιμονιώδη εμφάνιση, ήταν αυτό που καθόρισέ το τελικό αποτέλεσμά και έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του Κλόπ. 

Το Πρώτο ημίχρονο κύλησε, με την Σίτι να βρίσκεται σε παθητικό ρόλο, φανερά επηρεασμένη από το rotation στην εντεκάδα της, αμυνόμενη συνεχώς στους μαινόμενους 11 της Λίβερπουλ. Οι παίκτες του Κλόπ κυνήγησαν κάθε φάση στο πρώτο μισό, με αποτέλεσμα να υποχρεώσουν την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος σε πολλά λάθη. Η πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα αποτέλεσε και το πρώτο γκολ της αναμέτρησης με τον Κονατέ, σε εκτέλεση κόρνερ του Ρόμπερτσον από τα αριστερά, να σκοράρει με το κεφάλι υπερισχύοντας του Άκε στον αέρα και κάνοντας το 1-0 στο 09′. Οι “Κοκκίνοι” μέσα από την έντονη πίεση που άσκησαν, οδήγησαν τον Στέφεν στο 17ό λεπτό του αγώνα, σε ένα τραγικό λάθος, με τον γκολκίπερ της Σίτι να ανοίγει το κοντρόλ της μπάλας πάνω στην γραμμή της εστίας του και τον Μανέ να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την ταχύτητα του, σκοράροντας με έναν τάκλιν-σουτ στην μπάλα ανεβάζοντας τον δίκτυ του σκορ στο 2-0. Λίγο πριν στείλει ο Μ. Όλιβερ τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια, οι παίκτες τις Λίβερπουλ κατάφεραν έχοντας το μομέντουμ να κρύψουν την μπάλα και  να την εμφάνισαν στα δίχτυα της Σίτι. Συγκεκριμένα στο 45′ ο Τιάγκο Αλ. έπαιξε το “ένα δύο’ με τον Αλ. Άρνολντ τροφοδοτώντας στο τέλος τον Μανέ ο οποίος με μονοκόμματο δεξί σουτ έδωσε προβάδισμα τριών τερμάτων στην ομάδα του.

Το Δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ομάδα του Γκουαρντιόλα να πατάει σαφώς καλύτερα στο γήπεδο και με ένα πολύ γρήγορο γκολ μετά από συνεργασία των Ζεσούς και Γκρίλις στο 47′ να μπαίνουν και πάλι οι πολίτες στο παιχνίδι (3-1) . Η Λίβερπουλ συνέχισε να έχει το πάνω χέρι στον αγώνα δημιουργώντας προϋποθέσεις για ένα 4 γκολ. Φωτιά στο τέλος του αγώνα έβαλε ο Μάχρεζ που με μία μαγική κούρσα από τα αριστερά γύρισε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, η οποία περνώντας κάτω από τα πόδια του Άλισον έφτασε στον Μπ. Σίλβα οπού ο πορτογάλος χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία την έσπρωξε στα δίχτυα διαμορφώνοντας στις καθυστερήσεις το 3-2 και “ζωντανεύοντας” και πάλι την Σίτι. Λίγο έλλειψε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα ο Φιρμίνο να κάνει το 4-2, σε ένα τετ-α-τετ με τον Στέφεν, εκεί όπου ο τελευταίος αποσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του Μάντσεστερ με μία καταπληκτική του έξοδο.

Το τελικό σφύριγμα της αναμέτρησης από τον Όλιβερ έστειλε τους πολίτες εκτός τελικού και την Λίβερπουλ ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του δεύτερου τίτλου για φέτος

 

Συνθέσεις                                                                                                              Λίβερπουλ: (Κλόπ) Άλισον, Ρόμπερτσον, Φαν Ντάικ, Κονατέ, Αλ. Άρνολντ, Κεϊτά (Χέντερσον),  Φαμπίνιο, Τιάγκο Αλ. (Τζόουνς), Σαλάχ, Ντίαζ (Φιρμίνο), Μανέ (Ζότα) .

Μαν. Σίτι: (Γκουαρντιόλα) Στέφεν, Ζιντσένκο, Άκε, Στόουνς, Κανσέλο, Φερναντίνιο, Μπ. Σίλβα, Γκρίλις, Φόντεν, Στέρλινγκ, Γκ. Ζεσούς (Μάχρεζ)

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ