Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ολυμπιακός – ΑΝΟ Γλυφάδας 14-7: Το «σήκωσαν» τα θρυλικά κορίτσια…

Για τέταρτη φορά στην Ιστορία του και τρίτη διαδοχική, ο Ολυμπιακός στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας στην υδατοσφαίριση των Γυναικών.

Στον τελικό του Final-4, που διεξήχθη στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας στη Λάρισα, οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν 14-7 του ΑΝΟ Γλυφάδας.

Κορυφαία σκόρερ του αγώνα με τέσσερα τέρματα αναδείχθηκε η Έλενα Ξενάκη, η οποία συμπλήρωσε τα εννέα γκολ σε τελικούς και βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση των κορυφαίων… μπόμπερ, μαζί με την Άλκηστη Αβραμίδου.

Στα οκτώ γκολ σε τελικούς έφθασε η Ελευθερία Πλευρίτου και στα επτά η Βασιλική Πλευρίτου. Η Ξενάκη με επτά συνολικά αναδείχθηκε κορυφαία σκόρερ της διοργάνωσης και πολυτιμότερη παίκτρια του Final-4.

Κορυφαία τερματοφύλακας αναδείχθηκε η Χρυσή Διαμαντοπούλου, επίσης του Ολυμπιακού. Τις βραβεύσεις έκαναν ο Α΄ Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, Λεωνίδας Αθανασιάδης, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας, Στέφανος Αυγουλέας, και ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Κοντογιάννης.

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ, Σπύρος Καπράλος και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, έκαναν την απονομή του Κυπέλλου στον Ολυμπιακό.

Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Ολυμπιακός – ΑΝΟ Γλυφάδας 14-7

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 1-5, 2-1, 1-5

Διαιτητές: Κωνσταντινίδης, Μπιράκης

Αλυτάρχης: Πασχάλης Σταμούλης

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Θοδωρής Ανδρεάκος): Γκανγκλ, Κλαψιανού, Γκίλλα 1, Θωμοπούλου, Γρηγοροπούλου 1, Ειρήνη Νίνου 2, Αντωνιάδη 1, Κολιτσοπούλου, Κούλχαας 1, Φουντωτού, Βόγκα, Κοντογιάννη 1, Καρύτσα, Κατσώνη, Κανελλοπούλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αλεξάνταρ Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Σλίκινγκ , Ελευθεριάδου 2, Κανετίδου, Ξενάκη 4, Σιούτη 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Χαλδαίου, Βασιλική Πλευρίτου 2, Κρίστμας 2, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου, Τριχά, Δρακωτού.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ