Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πέρασε από τα Γιάννινα και μένει στο… κόλπο!

Με δύο γκολ στο πρώτο μέρος και ένα στο δεύτερο, η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει μια πολύ δύσκολη νίκη απέναντι στον ΠΑΣ (για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League), μένοντας ζωντανή στο κυνήγι της 3ης θέσης.

Την πρώτη της νίκη για την διαδικασία των πλέι οφ και μάλιστα στο πιο κομβικό σημείο κατάφερε να κατακτήσει η ΑΕΚ, με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα (2-3). Έτσι έφτασε τους 51 βαθμούς και συγκατοικεί στην 4η θέση με τον Παναθηναϊκό, ενώ μειώνει την διαφορά από τον τρίτο Άρη στους δύο βαθμούς.

Να σημειώσουμε πως πριν την έναρξη του παιχνιδιού οι παίκτες των δύο ομάδων κατευθύνθηκαν προς το σημείο που υπήρχε το πανό για τον αδικοχαμένο Παύλο, φίλο του ΠΑΣ που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 15 ετών.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η ΑΕΚ ξεκίνησε την αναμέτρηση πιέζοντας ψηλά και ευτύχησε να προηγηθεί πολύ νωρίς στο ματς. Το γύρισμα του Τσούμπερ δεν απομακρύνθηκε όπως θα έπρεπε από την άμυνα του ΠΑΣ, ο Κριχόβιακ πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 0-1 στο 4′. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που και μετά το γκολ κυκλοφορούσαν την μπάλα, με τον Τσούμπερ να είναι ο πιο δραστήριος της Ένωσης. Στο 13′, ο Αραούχο βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, σούταρε, αλλά ο Λοντίγκιν μπλόκαρε σταθερά.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα, θέλησε να πρεσάρει και αυτός με την σειρά του την ΑΕΚ μετά το 15λεπτο, ώστε να μην της αφήσει χώρο για να αναπτυχθεί. Ο Αραούχο απείλησε ξανά για την ΑΕΚ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ στο 22′, με την μπάλα να καταλήγει ψηλά άουτ. Η εντυπωσιακή ντρίπλα του Περέα στον Ρότα, τον ελευθέρωσε για να βγάλει μια σέντρα-ασίστ προς τον Σάλιακα. Ο τελευταίος σκόραρε στο 24′, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως offside στην αρχή της φάσης.

Από το ημίωρο και μετά το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο, με Σάλιακα και Πίρσμαν να δημιουργούν αρκετά προβλήματα στην άμυνα της ΑΕΚ, και την Ένωση να απειλεί στο 37′ και στο 44′ με τον Λιβάι Γκαρσία. Όμως ένα λεπτό πριν λήξουν και οι καθυστερήσεις, ο Ρότα πάτησε περιοχή, ντρίπλαρε τον Πρίσμαν και έκανε με ένα δυνατό σουτ το 0-2 στο 47′. Έτσι ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος, είδε την ομάδα του να πηγαίνει σε πλεονεκτική θέση στα αποδυτήρια!

Ιδανικά ξεκίνησε το δεύτερο μέρος ο ΠΑΣ Γιάννινα! Μετά από την συνεργασία του Καραχάλιου με Σάλιακα και Περέα, ο τελευταίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-2 στο 52′, βάζοντας τους γηπεδούχους ξανά στο ματς. Η έντονη βροχόπτωση που ξεκίνησε μετά το 55′, επηρέασε το παιχνίδι και επικράτησε η νευρικότητα στον αγωνιστικό χώρο. Ένα μακρινό φαλτσαριστό σουτ του Περέα στο 69′, κατέληξε εκτός από δύσκολη πλάγια θέση.

Η ΑΕΚ δεν είχε τελική στην επανάληψη, μέχρι να φτάσουμε στο 70′. Όμως η κάθετη του Κριχόβιακ, έφτασε στον Γκαρσία και ο Αραούχο με σουτ στην κίνηση έκανε το 1-3, δίνοντας προβάδισμα δύο γκολ ξανά στην Ένωση. Οκτώ λεπτά αργότερα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο καταχειροκροτούμενος από τους φίλους του ΠΑΣ ο Κόντε, μιας και είχε να αγωνιστεί από την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος λόγω ρήξης χιαστών. Ταυτόχρονα η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά, άλλαξε το σύστημα της σε 4-4-2.

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος απάντησε σε αυτή την κίνηση και με την είσοδο του Σβάρνα στον αγωνιστικό χώρο, η ΑΕΚ έπαιξε με τρία στόπερ στο υπόλοιπο του ματς. Παρόλα αυτά ο ΠΑΣ βρήκε ένα ακόμη γκολ με σκορερ ξανά τον Περέα από σέντρα του Σάλιακα και έκανε το 2-3 στο 90′, ένα σκορ που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Ενδεκάδες

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Στάνκο, Γκαρντάφσκι (78′ Κόντε), Σνάιντερ (62′ Μορέιρα), Ντομίνγκεθ, Περέα 

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Κριχόβιακ (89′ Σάκχοφ), Σιμάνσκι (78′ Σιμόες), Μάνταλος, Γκαρσία (84′ Σβάρνας), Τσούμπερ, Αραούχο (89′ Ανσαριφάρντ)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ