Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Το ασύλληπτο ρεκόρ του Ινιάκι Γουίλιαμς

Ο Ινιάκι Γουίλιαμς συμπλήρωσε έξι χρόνια χωρίς να χάσει παιχνίδι στη La Liga με τη φανέλα της Μπιλμπάο. Το αδιανόητο σερί αγώνων του Ισπανού μεσοεπιθετικού συνεχίζει να τρέχει ακόμα. Συγκεκριμένα, ο «βιονικός» ηγέτης της Μπιλμπάο δεν έχει χάσει παιχνίδι για το ισπανικό πρωτάθλημα από τις 17 Απριλίου 2016.

Τον περασμένο Οκτώβρη ο Γουίλιαμς κατέρριψε το ρεκόρ που κρατούσε χρόνια ο Χουάν Αντόνιο Λαρανιάγα. Ο Βάσκος χαφ της Σοσιεδάδ είχε θέσει το μέχρι τότε απροσπέλαστο ρεκόρ των 202 συνεχόμενων συμμετοχών από το 1996. Έκτοτε ο παίχτης της Μπιλμπάο έχει προσθέσει 25 ακόμα ματς, σε μια επίδοση που θα κρατήσει χρόνια και συνεχίζει.

Είναι πράγματι εξαιρετικά σπάνιο ένας ποδοσφαιρστής να καταφέρνει να μένει μακριά από τραυματισμούς και τιμωρίες για έξι ολόκληρα χρόνια. Τελευταία φορά που ήταν ανάγκη να απουσιάσει, ήταν στις 17 Απριλίου του 2016. Εξαιτίας ενός προβλήματος στο μηρό τότε, έπρεπε να λείψει από το παιχνίδι με τη Μάλαγα.

Πλέον έχει φτάσει αισίως τα 227 παιχνίδια σερί με τη φανέλα της Αθλέτικ. Στρογγυλοκάθησε επομένως στην κορυφή των παιχτών με τις περισσότερες συνεχόμενες συμμετοχές στη La Liga και έχει βάλει πλώρη να πλησιάσει τα αντίστοιχα ρεκόρ των υπόλοιπων πρωταθλημάτων.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι, πως τα συγκεκριμένα ρεκόρ στα πρωταθλήματα αυτά τα κατέχουν αποκλειστικά τερματοφύλακες! Για την ακρίβεια, την κορυφή της συνολικής λίστας διατηρεί ο θρυλικός Σεπ Μάιερ με το αδιανόητο σερί των 442 εμφανίσεων σε 13 χρόνια (1966-1979) στη Μπουντεσλίγκα. Ακολουθούν ο Μπραντ Φρίντελ με 310 στην Πρέμιερ Λιγκ και ο Φαμπιέν Κουλ με 307 στη Λιγκ 1. Εφόσον ο Ινιάκι Γουίλιαμς παραμείνει υγιής, είναι ικανός να σπάσει και αυτά τα ρεκόρ. Ευχή όλων να το πετύχει.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ