Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σπατάλησε ένα κάρο ευκαιρίες, κέρδισε όμως και “βλέπει” τελικό! (video)

Προβάδισμα για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος απέκτησε ο Παναθηναϊκός καθώς επικράτησε 1-0 της Λαμίας με γκολ του Φώτη Ιωαννίδη. Το «τριφύλλι» θα μπορούσε να πετύχει πολλά παραπάνω γκολ και να έχει καθαρό σκορ πρόκρισης όμως δεν κατάφερε να βρει δίχτυα σε κλασσικές περιπτώσεις ειδικά στο 2ο ημίχρονο.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήρθε στο 3′ με τον Αιτόρ να αστοχεί από πλεονεκτική θέση ενώ γενικότερα το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα ήταν αρκετά μουδιασμένο. Στο 13′ υπήρξε σύγκρουση του Σαράνοφ με τον Μαζουλουξή με τον Σέρβο πορτιέρε να χρειάζεται ράμματα στο σαγόνι και το παιχνίδι προσωρινά να σταματά. Μετά την ολιγόλεπτη διακοπή, ο Παναθηναϊκός μπήκε “φουριόζος” και στο 19′ κατάφερε να σκοράρει. Ο Κώτσιρας έκλεψε την μπάλα λίγο κάτω από το χώρο του κέντρου, οδήγησε την μπάλα για πολλά μέτρα μπαίνοντας προς τον άξονα και τελικά πάσαρε για τον Ιωαννίδη ο οποίος με το αριστερό έγραψε το 1-0. Ο Ιωαννίδης έχει πετύχει τα 3 από τα 5 του φετινά γκολ κόντρα στη Λαμία ενώ αυτό ήταν το πρώτο γκολ που πετυχαίνει με τους «πράσινους» με το αριστερό πόδι.

Οι γηπεδούχοι είχαν ανεβάσει τις γραμμές τους, καταφέρναν εύκολα να πατούν την περιοχή του αντιπάλου και έτσι ήρθαν ακόμα δύο καλές ευκαιρίες από Γκατσίνοβιτς και Αιτόρ. Στο 33′ ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε χέρι του Τζανετόπουλου με το παιχνίδι σωστά να συνεχίζεται ενώ τρία λεπτά αργότερα μετά από γέμισμα του Χουάνκαρ και τελείωμα του Παλάσιος οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να βρουν και πάλι δίχτυα. Η Λαμία στην μοναδική αξιόλογη τελική της, κατάφερε να απειλήσει με τον Ταιρόν και το σουτ του από το ημικύκλιο της περιοχής να φεύγει λίγο άουτ.

Το σκηνικό δεν άλλαξε μετά την ανάπαυλα με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει να πιέζει για το δεύτερο γκολ. Στο 48′ ο Ιωαννίδης δεν κατάφερε να νικήσει τον Σαράνοφ όπως και ο Βιγιαφάνες στην συνέχεια που είδε το σουτ του να κοντράρει και να μην μπαίνει γκολ. Οι μεγάλες στιγμές για το «τριφύλλι» ήρθαν από δύο κόρνερ, όπου αρχικά την κεφαλιά του Ιωαννίδη έδιωξε ο Σαράνοφ ενώ στην αμέσως εκτέλεση ο Γκατσίνοβιτς αστόχησε από το ύψος της μικρής περιοχής. Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να επιτίθεται και στο 78′ ούτε ο Αιτόρ κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα την Λαμίας σε τετ α τετ.

Ο Παναθηναϊκός σε όλο το δεύτερο ημίχρονο δεν απειλήθηκε καθόλου, κέρδισε συνολικά στο ματς 13 κόρνερ έναντι μηδέν του αντιπάλου χωρίς να εκμεταλλευτεί κανένα με το 1-0 να παραμένει μέχρι τέλους. Η Λαμία λοιπόν διατηρεί κάποιες ελπίδες πρόκρισης σε ένα ματς που θα μπορούσε κάλλιστα να είχε συντριβεί, όμως ο Παναθηναϊκός αν παρουσιαστεί όπως στον σημερινό αγώνα και με την στοιχειώδη ευστοχία τότε δεν μπορεί να χάσει την πρόκριση στον τελικό.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Βιγιαφάνιες (72’ Μαουρίσιο), Γκατσίνοβιτς (72’ Καρλίτος), Παλάσιος, Ιωαννίδης (85’ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ (80’ Βιτάλ). Έμειναν στον πάγκο: Διούδης, Χατζηγιοβάνης, Σάντσες, Σιδεράς, Σάρλια.

Λαμία: (Τζιανλούκα Φέστα): Προβυδάκης, Τζανετόπουλος, Λούκας, Μαζουλουξής (46’ Σιμόν), Σαραμαντάς, Νούνιες, Μπεχαράνο (88‘ Γκεντσογλου), Τάιρον (70’ Τζανδάρης), Ελευθεριάδης (70’ Ρόμανιτς), Καραμάνος (62’ Μανούσος)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ