Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

GP Emilia Romagna – Qualifying: Pole Position για τον Verstappen

Σε μια περίοδο κατατακτήριων με 5 κόκκινες σημαίες και αρκετή βροχή, ο Verstappen πήρε το προβάδισμα, έναντι του δεύτερου Leclerc, για τον αυριανό αγώνα κατάταξης. Εκτός Q3 οι δυο Mercedes, μετά από σχεδόν 10 χρόνια!

Στο Q1, με την έναρξη της διαδικασίας, υπήρξε κόκκινη σημαία, καθώς η Williams του Albon είχε πρόβλημα στα φρένα, με αποτέλεσμα να γεμίσει θραύσματα η πίστα.

Με την επανεκκίνηση, οι δυο Mercedes έπαιξαν με την φωτιά, καθώς κατάφεραν να προκριθούν οριακά. Εκτός συνέχειας έμειναν οι δυο AlphaTauri, οι δυο Williams και ο Ocon, ο οποίος είχε μηχανικό πρόβλημα. Στις πρώτες θέσεις, ο Leclerc έδειχνε ότι βρίσκεται σε άλλο ρυθμό, με την διαφορά από τον δεύτερο Verstappen, να βρίσκεται στο μισό δευτερόλεπτο.

Στο Q2, οι πιλότοι βιάστηκαν να κάνουν ένα γρήγορο γύρο με τα μαλακά ελαστικά, καθώς η βροχή πλησίαζε. Ο Sainz, στην δεύτερη γρήγορη προσπάθεια, έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου, χτυπώντας στις μπαριέρες, με την κόκκινη σημαία να εμφανίζεται για δεύτερη φορά.

Κατά την διάρκεια της κόκκινης σημαίας, ξεκίνησε και η βροχή, με τις δυο Mercedes να μένουν εκτός Q3, διότι ήταν αδύνατον να βελτιώσουν τους χρόνους τους με τα ενδιάμεσα ελαστικά. Τελευταία φορά που συνέβη αυτό στην Γερμανική ομάδα ήταν το 2012. Αποκλείστηκαν επίσης οι Schumacher, Zhou και Stroll. Από την αρχή φαινόταν κακή η μέρα για την Mercedes, η οποία θα προσπαθήσει να περιορίσει την ζημιά στον αυριανό αγώνα κατάταξης (sprint race).

Στο Q3, υπήρξε ακόμη δυο φορές εμφάνιση κόκκινης σημαίας. Την πρώτη φορά, ο Magnussen έχασε τον έλεγχο, χωρίς να καταστρέψει το μονοθέσιο του, επέστρεψε στα pits, ώστε να αλλάξει το φθαρμένο ενδιάμεσο σετ ελαστικών. Την δεύτερη φορά, ο Bottas εγκατέλειψε με μηχανικό πρόβλημα. Μέχρι εκείνη την στιγμή, ο Verstappen ήταν ταχύτερος, έναντι του Leclerc.

Στην συνέχεια δεν υπήρξε κάποια αλλαγή, καθώς με την επανέναρξη, ο Norris έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να διακοπεί εκ νέου η διαδικασία, και τον Verstappen να κατακτά την πρώτη θέση.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ