Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μάντσεστερ Σίτι: Πήρε μικρό προβάδισμα πρόκρισης εν όψει του δεύτερου ημιτελικού

Η Μάντσεστερ Σίτι σε έναν εκπληκτικό αγώνα που σημειώθηκαν 7 γκόλ , κέρδισε με ένα γκόλ παίρνοντας μικρό προβάδισμα για την ρεβάνς που είναι σε μία εβδομάδα στην Μαδρίτη έτσι ώστε να υπερασπιστεί την νίκη της.

Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 4-3 την Ρεάλ Μαδρίτης στο Έτιχαντ και απέκτησε αβαντάζ πρόκρισης στον τελικό του Champions League ενόψει της ρεβάνς στο Μπερναμπέου την άλλη εβδομάδα .Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς, προηγήθηκε μόλις στο 11ο λεπτό με 2-0, όμως παρά το γεγονός πως άλλες δύο φορές κατά τη διάρκεια του 90λεπτου απέκτησε προβάδισμα δύο γκολ.

Αγώνας: 

Ο αγώνας ξεκίνησε εκπληκτικά για την Σίτι καθώς πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων πρίν καλά καλά συμπληρωθούν 15΄λεπτα στην αναμέτρηση. Στο πρώτο γκόλ ο Μαχρέζ ελίχτηκε εξαιρετικά από τα δεξιά και έβγαλε γλυκιά σέντρα στην καρδιά της άμυνας της Ρεάλ, με τον Ντε Μπρόινε να κινείται κάθετα και να παίρνει θαυμάσια την κεφαλιά, για να στείλει τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Κουρτουά. Το δεύτερο γκόλ σημειώθηκε στο 11′ απο τον Γκάμπριελ Ζεσούς που συνέχισε να είναι σε εξαιρετική φόρμα μετά τα τέσσερα γκόλ που ‘έβαλε για το πρωτάθλημα το Σάββατο. Ο Ντε Μπρόινε έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Αλάμπα απέτυχε να καθαρίσει τη φάση και ο Ζεσούς τον απέφυγε , για να εκτελέσει με ψύχραιμο πλασέ τον Κουρτουά μέσα σε αποθέωση (2-0). Έπειτα απο τα δύο γκόλ ήταν η κυρίαρχη ομάδα στο γήπεδο έως το 30΄.

Ωστόσο η Ρεάλ Μαδρίτης όπως έχει δείξει στους αγώνες στον θεσμό φέτος ,έχει σφυγμό κυρίως χάρι στον πρώτο της σκόρερ Καρίμ Μπενζεμά .Ο Μόντριτς με τάκλιν αυτοθυσίας έκλεψε τη μπάλα, ο Μεντί έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Μπενζεμά με σουτ στην κίνηση με το αριστερό νίκησε τον Έντερσον, για να μειώσει σε 2-1 με το γκολ Νο 40 τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις .

Το δέυτερο ημίχρονο ξεκίνησε πάλι πολύ καλά για του πρωταθλητές Αγγλίας .Στο 48ο λεπτό είχε τεράστια διπλή ευκαιρία για το 3-1, όμως πρώτα ο Μαχρέζ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι με πλασέ και στη συνέχεια ο Φόντεν έκανε το πλασέ που σταμάτησε στο πόδι του Καρβαχάλ.

Η φάση αυτή ήταν προειδοποίηση από τους γηπεδούχος και στο 53′ βρήκαν το τρίτο γκολ, με τον Φερναντίνιο να βγάζει σέντρα λουκούμι από τα δεξιά και τον Φόντεν να ακολουθεί τρέιλερ τη φάση για να εκτελέσει με κεφαλιά τον Κουρτουά (3-1). Δυστυχώς όμως το προβάδισμα των γηπεδούχων δεν κράτησε πολύ καθώς ο Βινίσιους με εξαιρετική ατομική ενέργεια έβαλε ξανά με ένα γκόλ διαφορά την Ρεάλ .Η Σίτι ξαναπήρε τα ηνία και αφού έχασε στο 68′ μεγάλη ευκαιρία με τον Λαπόρτ, στο 74’ βρήκε το πολυπόθητο τέταρτο γκολ, με τον Μπερνάρντο Σίλβα να παίρνει τη μπάλα έξω από την περιοχή (με τον διαιτητή να έχει δώσει πλεονέκτημα σε φάουλ πάνω στον Ζιντσένκο) και με ένα ασύλληπτο σουτ να αφήνει άγαλμα τον Κουρτουά για το 4-2.

Ο αγώνας όμως δεν είχε τελειώσει εκεί . Ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι στο 83΄υπέρ της Ρεάλ σε χέρι του Λαπόρτ μέσα στην περιοχή  .Ο Μπενζεμά να στήνει τη μπάλα στην άσπρη βούλα για να νικήσει με εκτέλεση αλά Πανένκα τον Έντερσον και να μειώσει σε 4-3 με το 41ο φετινό του γκόλ. Το παιχνίδι δεν άλλαξε έως το τέλος και η Σίτι πήρε μικρό προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Παρισιού στα τέλη Μάιου. Θυμίζουμε πως απο φέτος δεν ισχύει στην διοργάνωση ο θεσμός του εκτός έδρασ γκόλ και η Ρεάλ πρέπει να κερδίσει με δύο γκόλ διαφορά αλλιώς σε αντίθετή περίπτωση θα αποκλειστεί .

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Στόουνς (36′ Φερναντίνιο), Ντίας, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Ντε Μπρόινε, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Μαχρέζ, Ζεσούς (83′ Στέρλινγκ), Φόντεν

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Άλαμπα (46′ Νάτσο), Μεντί, Μόντριτς (79′ Θεμπάγιος), Κρόος, Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (70′ Καμαβινγκά), Μπενζεμά, Βινίσιους (88′ Ασένσιο)

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ