Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ATP-Munich 250: Επιβλητικός Ρούνε απέναντι σε Ρουσουβουόρι, την έκπληξη ο Βαν Ντε Ζάντσουλπ κόντρα σε Ρουντ (Videos)

Σαν ταύρος εν υαλοπωλείο πέρασε ο Δανός νούμερο 70 της παγκόσμιας κατάταξης, Χόλγκερ Ρούνε παραχωρώντας μόλις 2 game σε όλο τον αγώνα στον Φινλανδό αντίπαλο του, Εμίλ Ρουσουβουόρι. Ο νεαρός Next Gen τενίστας επικράτησε σε μια ώρα και ένα λεπτό του 23χρονου Φινλανδού, με τελικό σκορ στα σετ 2-0 και το πρώτο σετ μάλιστα να τελειώνει με “bagel” ( έτσι ονομάζεται ένα σετ όταν ένας από τους 2 παίκτες κερδίζει τον άλλο με 6-0!). Με την νίκη του αυτή ο Ρούνε πέρασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης του Μονάχου, εκεί όπου θα βρει αντιμέτωπο τον Γερμανό…γηπεδούχο στην συγκεκριμένη διοργάνωση Όσκαρ Οττέ.

Ο Οττέ με την σειρά του, επιβλήθηκε σχετικά εύκολα του Χιλιανού, γεννημένου στο Τορόντο του Καναδά, Αλεχάντρο Ταμπίλο για δεύτερη φορά μάλιστα μέσα στο 2022, πάλι σε straight sets με 2-0(6-1, 7-6), όπως είχε κάνει δύο βδομάδες νωρίτερα στο τουρνουά του Βελιγραδίου. Ο Ταμπίλο, που δεν είχε απαντήσεις στο σέρβις του Γερμανού, βρίσκεται σε κακή φόρμα, πράγμα που τον κάνει να χάνει πολλά ματς και ειδικά στην αγαπημένη του επιφάνεια, αυτή του χώματος. Απόδειξη αυτού η συντριβή του στο τάι μπρεικ με 7-1. Ο Οττέ από την άλλη, έφτασε μόλις στον πρώτο του ημιτελικό σε ATP διοργανώσεις στη κατηγορία του μονού στην αξιοπρόσεκτη ηλικία των 28 ετών.

 

ΕΥΚΟΛΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΛΑΝΔΟΥ ΒΑΝ ΝΤΕ ΖΑΝΤΣΟΥΛΠ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΦΑΒΟΡΙ ΡΟΥΝΤ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ Ο ΚΕΤΣΜΑΝΟΒΙΤΣ.

Καθόλου αναμενόμενη δεν ήταν η εύκολη επικράτηση του Ολλανδού κόντρα στον Νορβηγό Κάσπερ Ρουντ, μια που ο Νορβηγός φαινόταν μετά την ήττα στο Μαϊάμι στον τελικό της διοργάνωσης από τον Αλκαράθ να βρίσκει τα πατήματα του σιγά σιγά. Το νούμερο 7 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ εισήλθε με πολλές αξιώσεις στην συγκεκριμένη διοργάνωση υπέστη ήττα-σοκ από τον 26χρονο, ύψους 1,91 αντίπαλο του, χωρίς καν να κατακτήσει σετ με 2-0 (7-5, 6-1) στην έκπληξη της ημέρας όσον αφορά τους αγώνες του μονού ανδρών. Εν αντιθέσει ο Μπότιτς, όπως είναι το μικρό του, αντιμετώπισε μόλις ένα break point στο service του ενώ αξιοποίησε με επιτυχία τα 4/10 δικά του στο service του πολύπειρου Νορβηγού και με αυτόν τον τρόπο βρίσκεται στα ημιτελικά για πρώτη φορά τη φετινή χρονιά.

 

Εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Σέρβο Μιομίρ Κετσμάνοβιτς, με τον φορμαρισμένο 22χρονο να συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις του μέσα στο 2022. Στα προημιτελικά βρέθηκε αντιμέτωπος με τον έμπειρο Γεωργιανό και defending champion Νικολόζ Μπασιλασβίλι, ρίχνοντας τον στο καναβάτσο έχοντας εξαιρετικές επιδόσεις πίσω από το πρώτο service του (είχε 10 άσσους και 87% στο πρώτο service). Ο αγώνας ξεκίνησε με πολλές αξιώσεις με το πρώτο σετ να κρίνεται στο τάι μπρεικ, να έχει ήδη 4 break στα πρώτα 6 game και τον Σέρβο να το κατακτά με 7-6(5). Το δεύτερο σετ ήταν πολύ πιο εύκολο αφού ο Κετσμάνοβιτς “έσπασε” δύο φορές το service του Γεωργιανού και ολοκλήρωσε τον αγώνα σε μια ώρα και 26 λεπτά (6-2 το δεύτερο σετ). Έτσι, ο 30χρονος Μπασιλασβίλι δεν θα έχει την δυνατότητα να υπερασπιστεί τον τίτλο του, όπερ εγένετο θα έχουμε διαφορετικό νικητή.

 

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ