Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γουέστ Χαμ-Άιντραχτ: Σπάσαν τα δοκάρια οι Λονδρέζοι

Γουέστ Χαμ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-2 

Παρά τις πολλές ευκαιρίες που είχαν τα σφυριά στο London Stadium, έμειναν χωρίς νίκη για τρίτο συνεχόμενο ματς. Αντίθετα, η Άιντραχτ αποζημίωσε, για μία ακόμη φορά, τους χιλιάδες οπαδούς της που βρέθηκαν στο πλευρό της με γκολ και θέαμα, πηγαίνοντας στον επαναληπτικό αγώνα με άλλο αέρα.

1ο ημίχρονο

Οι παίκτες του Γκλάσνερ έδειξαν τα δόντια τους από το πρώτο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης. Στην πρώτη κιόλας επίθεση του αγώνα, ο Μπόρε με σέντρα από τα όρια της μεγάλης περιοχής, σέρβιρε την μπάλα στον προωθημένο Κνάουφ και εκείνος την κάρφωσε με κεφαλιά στα δίχτυα του Αρεολά για το 1-0 (1′). Οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν μερικά λεπτά για να ξεπεράσουν το αρχικό σοκ με τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης να έρχονται από τα πόδια του αρχηγού τους με ένα σουτ εκτός εστίας, αλλά και από τον Τζάροντ Μπόουεν που βρέθηκε σε τετ-α-τετ με τον Τραπ στο 14′, με το δοκάρι όμως του φράζει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η Γουέστ Χαμ για μία ακόμη φορά φέτος βρήκε τη λύση που ζητούσε, μέσα από τα στημένα. Ο Λαντζίνι σε φάουλ που κέρδισε ο ίδιος στο 21΄ έστειλε την μπάλα στην περιοχή του Τραπ και στην ,παράλληλη με την εστία, κεφαλιά του Ζουμά επενέβη ο Αντόνιο ισοφαρίζοντας σε 1-1. Για πολύ λίγο δεν κατάφερε να κάνει το 2-1, για λογαριασμό της Άιντραχτ ο Κνάουφ όταν στο 39′, απέναντι από τον Αρεολά, ο Κρέσγουελ έσωσε την ομάδα του με τάκλιν αυτοθυσίας και στην συνέχεια ο Γερμανός σούταρε ψηλά.

2ο ημίχρονο 

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο με έντονη πίεση στους αμυντικούς τους Γουέστ Χαμ, τακτική που απέδωσε γρήγορα καρπούς. Στο 54′ ο Σό μετά από κάθετη μπαλιά του Λίντστρομ βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον γκολκίπερ της Γουέστ Χαμ, με τον Αρεολά να υποχρεώνεται σε σπουδαία επέμβαση η οποία δεν ήταν αρκετή. Την αδράνεια της άμυνας, μετά την απόκρουση, μετουσίωσε σε γκολ ο Καμάντα με κοντινή προβολή (1-2) και έδωσε έτσι και πάλι το τιμόνι στην Γερμανική ομάδα. Οι Λονδρέζοι κατάφεραν να ξεμπλοκάρουν δημιουργικά με την είσοδο του Μπενραχμά στην θέση του Λαντζίνι. Ο Αλγερινός έδωσε πλάτος για την ομάδα του Μόγιες στον αγωνιστικό χώρο και πέτυχε και το δεύτερο δοκάρι για την ομάδα του στο 66′ με την μπάλα να προσκρούει στην συμβολή των δοκών. Δοκάρι είχαν και οι φιλοξενούμενοι με τον Καμάντα στο 79′, όταν το σουτ του βρήκε στο πόδι του Ντόουσον και άλλαξε πορεία. Επεισοδιακά έκλεισε η αναμέτρηση με τον άτυχο Μπόουεν να πιάνει ένα ασύλληπτο σουτ-ψαλιδάκι τραντάζοντας το δοκάρι του νικημένου Κέβιν Τραπ.

 

Συνθέσεις

Γουέστ Χαμ: (Μόγιες) Αρεολά, Ντόουσον, Ζουμά, Κρέσγουελ, Τζόνσον, Σούτσεκ, Ράις, Λαντζίνι (Μπενραχμά), Φορνάλς, Αντόνιο, Μπόουεν,

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: (Γκλάσνερ) Τράπ, Χιντερέγκερ, Τουρέ, Τούτα, Ρόντε, Σό, Κόστιτς, Κνάουφ, Λίντστρομ (Χάουγκε), Καμάντα, Μπόρε (Άχε)

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ