Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νιούκαστλ – Λίβερπουλ 0-1: Σπουδαίο διπλό και η πίεση πλέον στη Σίτι!

Η Λίβερπουλ πέρασε ένα δύσκολο μεσημέρι, όμως έφυγε νικήτρια από το “Σεντ Τζέιμς Παρκ”, αφού κατόρθωσε να υπερασπιστεί επάξια το -αν μη τι άλλο εύθραυστο- υπέρ της 1-0!

Η Λίβερπουλ έφυγε με τους 3 πόντους από την έδρα της Νιούκαστλ, επικρατώντας με σκορ 1-0 των γηπεδούχων. Το μοναδικό γκολ του Κεϊτά ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά στην αναμέτρηση, και ίσως είναι αυτό που θα διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην έκβαση της φετινής κούρσας του τίτλου. Η Λίβερπουλ έστω και προσωρινά πατάει κορυφή, και η πίεση μεταφέρεται πλέον στα πόδια της Μάντσεστερ Σίτι!

Τα πρώτα λεπτά της αναμενόμενα συναρπαστικής αναμέτρησης περιείχαν αρκετές δυνατές μονομαχίες, και τον ενθουσιασμό των γηπεδούχων να γίνεται έκδηλος στον αγωνιστικό χώρο. Το γεγονός αυτό, αποτυπώθηκε κυρίως στις γρήγορες μεταβιβάσεις της μπάλας, και την πίεση ψηλά από τον Σεντ-Μαξιμέν , ενώ η Λίβερπουλ που παρατάχθηκε στο “Σεντ Τζέιμς Παρκ” με 5 αλλαγές στη βασική της εντεκάδα συγκριτικά με το παιχνίδι απέναντι στη Βιγιαρεάλ, φάνηκε πως με υπομονή προσπάθησε να χτίσει το παιχνίδι της. Στο 19’, μια συνεργασία του Ζότα με τον Κεϊτά απέφερε τους πρώτους καρπούς για τη Λίβερπουλ στο ματς. Ο Κεϊτά δέχτηκε την μπάλα από τον Πορτογάλο, και αφού προέβη σε μια εκπληκτική ενέργεια για να αποφύγει τον τερματοφύλακα της Νιούκαστλ, εκτέλεσε άψογα ανάμεσα σε δύο, για το 0-1 των φιλοξενούμενων. Στη συνέχεια, η Λίβερπουλ ήταν αυτή που είχε την υπεροχή στην κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας, για να παράγει τις επιθέσεις της. Στο 35’, μια εκρηκτική αντεπίθεση, με πρωταγωνιστές τους τρεις επιθετικούς της Λίβερπουλ, με τον καθένα ξεχωριστά να έχει αναπτύξει εντυπωσιακή ταχύτητα, πέρασε ανεκμετάλλευτη, εξαιτίας ενός πολύ κακού τελειώματος από τον Σαντιό Μανέ. Στο 41’, μια κεφαλιά του Ζότα από την σέντρα του Χέντερσον, αποτέλεσε ηχηρή υπενθύμιση ότι η Λίβερπουλ ψάχνει αρειμανίως ένα δεύτερο γκολ, και υποχρέωσε σε μία επέμβαση τον Ντουμπράβκα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, η Λίβερπουλ απείλησε ξανά, αυτή τη φορά από ένα σουτ του Μίλνερ που πέρασε έξω από το κάθετο δοκάρι της Νιούκαστλ. O διαιτητής έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια, μετά από ένα ημίχρονο όπου η Λίβερπουλ δεν έχει απειληθεί σχεδόν καθόλου, και διαθέτει το προβάδισμα για την επανάληψη.

Η Νιούκαστλ μπήκε με πιο επιθετική διάθεση στο δεύτερο μέρος, εφαρμόζοντας περισσότερες φορές το δικό της πρέσινγκ ψηλά. Το γεγονός αυτό δεν αποτέλεσε ουσιαστικό κίνδυνο για τον Άλισσον, ωστόσο κατόρθωσε να αποσυντονίσει σε κάποιες στιγμές την ανασταλτική λειτουργία των «κόκκινων». Στο 63’, τεράστια χαμένη ευκαιρία από τον Μανέ, μετά από μια ωραία σέντρα του Γκόμεζ, όντας σε μία θέση απ’ όπου η κλάση του δημιουργεί συνήθως σίγουρα γκολ. Σπουδαία και μεγάλου ρίσκου επέμβαση του Τάργκετ στην πρώτη επιθετική προσπάθεια του Σαλάχ στο παιχνίδι, με τη συμπλήρωση εβδομήντα λεπτών. Στο 73‘, ο Ντουμπράβκα είπε “όχι” στο σουτ του Ζότα, δυσκολεύοντας το έργο της Λίβερπουλ να καθαρίσει το θέμα νίκη με ένα δεύτερο γκολ. Στο 87‘, ο Άλισσον πραγματοποιεί μια φαινομενικά εύκολη αλλά άκρως κομβική επέμβαση στην προσπάθεια του Γκιμαράες. Στο 89‘, ο Σαλάχ σε ένα δυνατό σπριντ, πέταξε μια μεγάλη ευκαιρία για να καθαρίσει η Λίβερπουλ το παιχνίδι, λίγο πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας. Το 0-1 δεν άλλαξε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, αφήνοντας έστω και προσωρινά τη Λίβερπουλ μόνη πρώτη στην κορυφή, και το ενδιαφέρον της να στρέφεται στη σημερινή αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Newcastle United F.C. (Eddie Howe): Dubravka, Krafth (Murphy 85′), Schar (Lascelles 61′), Burn, Targett, Shelvey, Guimaraes, Willock (Wood 67′), Almiron, Joelinton, Saint-Maximin

Liverpool (Jurgen Klopp): Alisson, Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson, Henderson (Fabinho 69′), Milner (Thiago 78′), Keita, Mane (Salah 69′), Diaz, Jota

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ