Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η «αυτοκτονία» της ΑΕΚ και ο «τελικός» του ΟΑΚΑ

Για ακόμη ένα παιχνίδι η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να επικρατήσει απέναντι στον ΠΑΟΚ (των πολλών απουσιών) και μπήκε σε μπελάδες… για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Η ΑΕΚ με την χθεσινή ισοπαλία, σπατάλησε ακόμη μια ευκαιρία για να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση και να κάνει ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της τρίτης θέσης. Μια ευκαιρία που αν στις επόμενες αγωνιστικές δεν είναι προσεκτική, θα «πληρώσει ακριβά» που δεν την εκμεταλλεύτηκε. Και το χειρότερο απ’ όλα είναι πως οι «κιτρινόμαυροι» άξιζαν να πάρουν το «τρίποντο», αλλά αυτό και πάλι δεν ήρθε.

Η ακύρωση του γκολ του ΠΑΟΚ για χέρι του Τσόλακ, «ξύπνησε» τους παίκτες του Σωκράτη Οφρυδόπουλου,  που έβγαλαν αντίδραση για να αποκτήσουν το προβάδισμα. Η ΑΕΚ αναπτύχθηκε πολύ σωστά κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, κυρίως από την πλευρά του Χατζισαφί (ο οποίος ήταν εξαιρετικός στο χθεσινό ματς) και δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα του «Δικεφάλου του Βορρά». Ένα από αυτά έγινε και γκολ. Αφού το 0-1 της ΑΕΚ προήλθε από την εξαιρετική ατομική ενέργεια του Χατζιφασί, την ασίστ του Κριχόβιακ και το δυνατό τελείωμα του Άμραμπατ.

Μετά το γκολ όμως, η «Ένωση» «πλήρωσε» ξανά την κακή αμυντική της λειτουργία. Χωρίς ο ΠΑΟΚ να έχει δημιουργήσει τελική, μια ασυνεννοησία μεταξύ των Τζαβέλλα και Τσούμπερ, έβγαλε τον Τσόλακ σε τετ α τετ με τον επιθετικό του ΠΑΟΚ να μην αστοχεί και να φέρνει το ματς στα ίσια. Με αυτόν τον τρόπο, η Ένωση» έγινε ξανά θύμα των αμυντικών λαθών της και κατά συνέπεια του εαυτού της.

Παρόλα αυτά οι παίκτες δεν πτοήθηκαν από την γρήγορη ισοφάριση. Συνέχισαν να πιέζουν την άμυνα του ΠΑΟΚ, δημιούργησαν ευκαιρίες επιθετικά, αλλά εκτός από την κακή μέρα αμυντικά, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν να αντιμετωπίσουν (ξανά) την αναποτελεσματικότητα τους και η δεν πήραν τους τρεις βαθμούς σε ένα δικό τους ματς.

Και τώρα ο «τελικός» του ΟΑΚΑ…

Τώρα δεν υπάρχουν περιθώρια… Η ΑΕΚ έχει μια εβδομάδα για να προετοιμαστεί για το ματς «τελικός» απέναντι στον Παναθηναϊκό, με το «τρίποντο» να μην θεωρείται ανάγκη, αλλά υποχρέωση για τους παίκτες του Σωκράτη Οφρυδόπουλου.

Οι «κιτρινόμαυροι» καλούνται να αφήσουν πίσω τους όλα τα προηγούμενα αποτελέσματα, να επικεντρωθούν στα λάθη που έκαναν κατά την διάρκεια του ματς με τον ΠΑΟΚ (αναποτελεσματικότητα, αμυντικά λάθη) και να δώσουν χαρά στον κόσμο της ομάδας παίρνοντας την νίκη στο αθηναϊκό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ