Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Βιγιαρεάλ-Λίβερπουλ: Ανατροπή και φύγαμε για τελικό! (video)

Βιγιαρεάλ-Λίβερπουλ 2-3

Το όνειρο για την Βιγιαρεάλ αν και εν πρώτης φάνηκε πως μπορεί να κρατήσει, έσβησε μέσα στο  “Stadio de la Ceramica” όταν η Λίβερπουλ ανέτρεψε το 2-0 σε 2-3 στο δεύτερο ημίχρονο. Μετά την επικράτηση των “κόκκινων” χάρη στα γκολ του Φαμπίνιο, Ντίαζ και Μανέ, η Λίβερπουλ για 10η φορά στην ιστορία της θα φτάσει στον μεγάλο τελικό του Champions League. 

Το καταιγιστικό ημίχρονο της Βιγιαρεάλ 

Η ομάδα του Έμερι, χωρίς να έχει κάτι να χάσει, μπήκε στον αγώνα “με το μαχαίρι στα δόντια”. Από τον Τερματοφύλακα της μέχρι την κορυφή της επίθεση, η Ισπανική ομάδα επέβαλε τον ρυθμό σε όλο το μήκος του γηπέδου, αφήνοντας την Λίβερπουλ πολύ νωρίς πίσω στο σκορ. Στο 4 λεπτό κιόλας λεπτό της αναμέτρησης, η σέντρα του Εστουπινιάν οδήγησε έναν μαγικό συνδυασμός του Καπού με τον Ντία με τον τελευταίο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για  1-0 , βάζοντας τους Ισπανούς ξανά στο “κόλπο”. Η Βιγιαρεάλ όντας σε δαιμονιώδη φόρμα δεν σταμάτησε να κυκλοφορεί απειλητικά την μπάλα γύρω από την εστία του Άλισον με αξιοσημείωτες στιγμές την κεφαλιά του Μορένο στο 16′ που σταμάτησε στο πρόσωπο του Ρόμπερτσον αλλά και την υποψία πέναλτι στον Λο Σέλσο από τον Άλισον στο 39′. Η κορύφωση για τους γηπεδούχους ήρθε στην ακριβώς επόμενη φάση (41′) με τον Καπού να βγάζει δεύτερη ασίστ, αυτή την φορά για τον Κοκλέν ο οποίος σημάδεψε σωστά με το κεφάλι και έκανε το 2-0 φέρνοντας ισορροπία στο συνολικό σκορ.

Το “ξύπνημα” της Λίβερπουλ

Την υπνωτισμένη ομάδα που είδαμε στο πρώτο ημίχρονο, μια ομάδα που δεν θύμιζε σε τίποτα τις καλές εμφανίσεις όλης της σεζόν, ήρθε να αφυπνίσει η είσοδος του Λούις Ντίαζ. Ο Κολομβιανός περνώντας ως αλλαγή στην θέση του Ζότα ανέβασε το τέμπο των φιλοξενούμενων και έδωσε αυτοπεποίθηση στο επιθετικό κομμάτι των κόκκινων. Οι Άγγλοι άρχισαν να κυκλοφορούν καλύτερα την μπάλα στο χορτάρι με τρανή απόδειξη το σουτ, στο δοκάρι, του Άρνολντ μετά από κόντρα στον Κοκλέν. Την φάση αυτή ακολούθησε η επέλαση των παικτών του Κλοπ με την αρχή της επιστροφής να γίνεται με τον Φαμπίνιο, ο οποίος δέχθηκε την μπάλα από οριακή θέση στην μεγάλη περιοχή και με ένα δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία του Ρούλι μείωσε σε 2-1 (61′). 6 λεπτά αργότερα (67′) η μπάλα βρέθηκα ξανά στα δίχτυα της Βιγιαρεάλ, με σκόρερ αυτή την φορά τον Ντίαζ με σκαστή κεφαλιά σε σέντρα του Άρνολντ (2-2).

Η “έξοδος” του Ρούλι και του Καπού

Το τελικό χτύπημα για το “κίτρινο υποβρύχιο” έδωσε ο Μανέ. Ο Σενεγαλέζος εκμεταλλευόμενος την έξοδο του Ρούλι, σχεδόν στο κέντρο του γηπέδου και αφού τρίπλαρε επιτυχημένα τόσο εκείνον όσο και τον Φόιτ πλάσαρε σε κενή εστία για το τελικό 3-2 (74′). Ένας τόσο επεισοδιακός αγώνας δεν θα μπορούσε να λήξει χωρίς κόκκινη κάρτα. Την αποβολή του με δεύτερη κίτρινη κάρτα δέχθηκε ο Καπού μετά από σπρώξιμο στον Τζόουνς. Η Λίβερπουλ δια πυρός και σιδήρου θα φτάσει, για 3η φορά μέσα σε 5 χρόνια, σε τελικό Champions League και θα γίνει η πρώτη αγγλική ομάδα που θα συμμετάσχει σε τελικό Champions League, σε τελικό League Cup και σε τελικό FA Cup στην ίδια σεζόν.

 

Συνθέσεις

Λίβερπουλ: (Κλοπ) Άλισον, Βαν Ντάικ, Κονάτε, Ρόμπερτσον (Τσιμίκας), Άρνολντ, Τιάγκο (Τζόουνς), Φαμπίνιο (Μίλνερ), Κεϊτά (Χέντερσον), Σαλάχ, Ζότα (Ντίαζ 45′), Μανέ 

Βιγιαρεάλ: (Έμερι) Ρούλι, Αλμπιόλ (Οριέ) , Τόρες, Φόιτ, Εστουπινιάν (Πεντράθα), Παρέχο, Κοκλέν (Τριγκέρος), Καπού, Λο Σέλσο, Μορένο (Τσουκουέζε) , Ντία (Αλκάθερ)

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ