Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αλλαγή σελίδας στην Τσέλσι

Οι «μπλε» του Λονδίνου είναι έτοιμοι να μπουν στην νέα τους εποχή. Την εποχή χωρίς τον Ρομάν Αμπράμοβιτς στο τιμόνι του συλλόγου. Οι συζητήσεις για τη μεταβίβαση των μετοχών πλησιάζουν στο τέλος τους με τον Τοντ Μπόελι να αναλαμβάνει τα ηνία.

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας κατάφερε να συμφωνήσει με τους ανθρώπους της Τσέλσι για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών. Στο σύνολο της η επένδυση θα αγγίξει τα 4,2 δισεκατομμύρια λίρες αρχικά. Για την ακρίβεια, ο Μπόελι θα καταβάλλει αρχικά το ποσό των 2,5 δισεκατομμυρίων λιρών για να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο. Από εκεί και πέρα δεσμεύτηκε για την καταβολή του ποσού των 1,75 δισεκατομμυρίων, που θα πάει για επένδυση προς όφελος του συλλόγου.

Η επένδυση αυτή αφορά το ρόστερ της ομάδας, το Στάμφορντ Μπριτζ, τη γυναικεία ομάδα, το προπονητικό κέντρο και την ακαδημία του συλλόγου. Ωστόσο, στην προσπάθεια του αυτή ο Μπόελι δεν θα είναι μόνος. Μαζί του ο Μακ Γουόλτερ (συνιδιοκτήτης των Dodgers) , ο Ελβετός δισεκατομμυριούχος Χάνσγιοργκ Βάις και ο επενδυτικός οίκος, Clearlake Capital. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ο Μπόελι αναμένεται να παρακολουθήσει από κοντά τη σημερινή αναμέτρηση της Τσέλσι με τους Γούλβς.

Συνεπώς, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι «μπλε», «η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι και το τέλος Μαΐου». Συγκεκριμένα το deal πέρα από την έγκριση της Κυβέρνησης, πρέπει να περάσει και από την ανεξάρτητη επιτροπή της Premier League. Για να εξεταστούν οι δυνατότητες του διαφαινόμενου νέου ιδιοκτήτη και να ληφθούν εγγυήσεις για την υγιή και ομαλή λειτουργία του συλλόγου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ