Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ήττα στα σημεία για την Προσοτσάνη από τον Ιπποκράτη Αλεξανδρούπολης! (video-photos)

Χωρίς το παραμικρό βαθμολογικό κέρδος στις αποσκευές της επέστρεψε η Προσοτσάνη από το ματς της πρεμιέρας των μπαράζ ανόδου, χάνοντας με σκορ 2:1 μέσα στη Δραγάνα από τον Ιπποκράτη Αλεξανδρούπολης, αν και βρέθηκε να προηγείται μέχρι το 70ό λεπτό με σκορ 1:0 (42’ Καλαϊτζής). Η αναγκαστική όσο και «χρυσή» όπως αποδείχθηκε αλλαγή των «γιατρών» Γιαννόπουλος με δύο γκολ σε διάστημα 15 λεπτών έδωσε τη νίκη στους πρωταθλητές της ΕΠΣ Έβρου, παρουσία 500ων και πλέον φιλάθλων, εκ των οποίων οι 200 ήταν φίλοι εκδρομείς της Προσοτσάνης που αυθημερόν έκαναν 400 χιλιόμετρα για να υποστηρίξουν με τη φωνή τους την αγαπημένη τους ομάδα!


 

Σ’ έναν εξαιρετικό αγωνιστικό χώρο, όχι όμως και περιβάλλοντα, καθώς δε νοείται εν έτει 2022 οι φίλαθλοι κάθε ηλικίας να παρακολουθούν μπαράζ για τη Γ’ Εθνική κατηγορία στις…πλαγιές, Ιπποκράτης και Προσοτσάνη μπήκαν εμφανώς τρακαρισμένοι ελέω πρεμιέρας με μοναδική καλή στιγμή το τετ α τετ του Κυριζάκη που σταμάτησε ο Αβραάμ στο 7’.
Οι γηπεδούχοι του Μιχάλη Παπάζογλου είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή τους, όμως αυτή ήταν ανούσια και χωρίς ιδιαίτερη πίεση οι «μπλε» του Φώτη Χατζηκυριάκου απομάκρυναν κάθε υποσχόμενη επίθεση μακριά από τα καρέ τους. Μπορεί η επιθετική τριάδα να μην κατάφερνε να δώσει ανάσες ούτως ώστε να πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και η υπόλοιπη ομάδα, ωστόσο και οι «ερυθρόλευκοι» όσο κυλούσε το α’ μέρος έδειχναν ανήμποροι για το κάτι παραπάνω.
Αυτό το κάτι παραπάνω το φύλαγε ο Δημήτρης Καλαϊτζής λίγο πριν το φινάλε του α’ ημιχρόνου, ο οποίος με τη συνδρομή και του αντίπαλου τερματοφύλακα με φάουλ σαν κοντινό κόρνερ σκόραρε σε ιδανικό χρονικό σημείο, στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια, με την Προσοτσάνη προηγούμενη στο σκορ.

Στο 2ο 45άλεπτο όπως κι αναμενόταν και με τη βοήθεια του αέρα, οι γηπεδούχοι έγιναν πιο πιεστικοί προς την περιοχή του Αβραάμ, όπου σε 2 περιπτώσεις είχε τις εύκολες απαντήσεις σε ισάριθμα σουτ από την περιοχή, ενώ και μία φορά ο αρχηγός Ρούσσος αποσόβησε την ισοφάριση πάνω στη γραμμή. Η Προσοτσάνη δίνοντας πολλά φάουλ στο δικό της μισό δεν κατάφερε να βγει με υπεραριθμία στην κόντρα επίθεση κι έτσι στο 71’ ήρθε η ισοφάριση για τους γηπεδούχους.
Με δυνατό σημείο των γηπεδούχων να παραμένουν οι στατικές φάσεις, η απάντηση ήρθε άμεσα έμεινε ωστόσο ημιτελής καθώς ο Τογγουλίδης είπε «όχι» στην κοντινή προβολή του Αστερίου, ενώ και λίγο αργότερα το δυνατό σουτ-πλασέ του Λίπο πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Κι ενώ δεν έγινε το 1:2, ήρθε η ανατροπή για τους γηπεδούχους σε μια φάση διαρκείας κι ενώ προηγήθηκε δοκάρι με το Γιαννόπουλο να βλέπει του κοντινό του σουτ να αλλάζει πορεία στο δεξί ώμο του Αστερίου και να σκοράρει μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Η Προσοτσάνη στα εναπομείναντα 10’ προσπάθησε για το βαθμό που βάσει ευκαιριών άξιζε, αλλά στάθηκε άτυχη και άστοχη κι έτσι μπήκε μεν με το αριστερό σ’ αυτή τη διαδικασία έχει όμως ακόμα ελπίδες αρκεί φυσικά την Κυριακή να νικήσει στο κάστρο του «Γεώργιος Μακρής» τον Άρη Πετεινού.

*οι φωτογραφίες είναι από τη φωτογράφο Χριστίνα Γεωργιάδου

 

* Φάσεις και γκολ σε επεξεργασία ” Spor TVthrakiotis “

 

Τα στοιχεία του αγώνα 

Μπαράζ Ανόδου Για Γ’ Εθνική ~ 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 08 ΜΑΪΟΥ 2022 ~ 4μ.μ.
Γήπεδο Δραγάνας Αλεξανδρούπολης


Διαιτητής: Δραγούσης Αθανάσιος
Α’ Βοηθός: Ζιγκερίδης Αναστάσιος
Β’ Βοηθός: Μαυρίδης Λάζαρος, του ΣΔΠ Κιλκίς

 

Λεπτό προς λεπτό:

7’. Ο Βαρσαμίδης βλέπει μόνο αφύλακτο τον Κυριζάκη στο ύψος της περιοχής κι αριστερά από το ημικύκλιο, έγκαιρη και σωτήρια η έξοδος του Αβραάμ αποσοβεί το γκολ από τα αποδυτήρια για τους γηπεδούχους.

12’. Ο Κ. Τσακμακίδης από δεξιά μπαίνει στην περιοχή με δύο αντιπάλους να του κλείνουν το οπτικό πεδίο, χλιαρό σουτ στη γωνία του Τογγουλίδη ο γκολκίπερ των «γιατρών» μπλοκάρει σταθερά.

0:1 στο 42’. Φάουλ από δεξιά σαν κοντινό κόρνερ για τους φιλοξενούμενους και τον Καλαϊτζή να αναλαμβάνει την απ’ ευθείας εκτέλεση, με τη βοήθεια του αέρα και τη λάθος εκτίμηση του αντίπαλου τερματοφύλακα η μπάλα καταλήγει στο βάθος της εστίας του Ιπποκράτη.

46’. Ο Ευθυμιάδης πασάρει στο Γιαννόπουλο που καλά κλεισμένος πλασάρει χωρίς να βρει στόχο.

51’. Συρτό σουτ του Βαρσαμίδη από το σημείο του πέναλτι στην αγκαλιά του Αβραάμ η μπάλα.

57’. Κόρνερ από δεξιά με τον Τζελέπη καρφωτή κεφαλιά του Γκουντενούδη πάνω στη γραμμή με το κεφάλι αποσοβεί το γκολ ο Ρούσσος.

1:1 στο 71’. Ο Βαρσαμίδης ελίσσεται εκτός περιοχής και καταφέρνει να περάσει την μπάλα στο Γιαννόπουλο που ευρισκόμενος στο ημικύκλιο της περιοχής ανάμεσα σε πολλά σώματα αμυνόμενων σουτάρει και με δύναμη η μπάλα καταλήγει στο πλαϊνό δίχτυ του ανήμπορου ν’ αντιδράσει Αβραάμ.

74’. Ο Ματζιάρης μένει όρθιος στην περιοχή και «πατάει» πιο έξω για τον επερχόμενο Λίπο που επιχειρεί το πλασαριστό σουτ με την μπάλα να περνάει 10εκ. πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

75’. Καλοτραβηγμένο φάουλ του Καλαϊτζή μέσα στη μικρή περιοχή ο Αστερίου κάνει την προβολή κι ενστικτωδώς ο Τογγουλίδη με το στήθος παραχωρεί το κόρνερ.

2:1 στο 85’. Φάουλ στη γωνία της περιοχής με τον Παπάζογλου να σημαδεύει το κεφάλι του Πουλουκτσή και αυτός με τη σειρά του το κάθετο δοκάρι, ο Γεωργιάδης δεν καταφέρνει να απομακρύνει κι ο Γιαννόπουλος πλασάρει με δύναμη με την μπάλα να βρίσκει στο σώμα του Αστερίου να παίρνει ψηλοκρεμαστή τροχιά και παρά την προσπάθεια του Αβραάμ να καταλήγει στα δίχτυα.

87’. Νέο φάουλ του Καλαϊτζή αυτή τη φορά με το κεφάλι ο Αστερίου νικάει τους πάντες στον αέρα, βλέπει όμως προς απογοήτευσή του την μπάλα να φεύγει μισό μέτρο έξω από την εστία.

94’. Η τελευταία καλή στιγμή στο ματς ανήκει στην Προσοτσάνη, όταν από το δυνατό πλάγιο του Παγώνη και το ρολάρισμα του Κέντογλου γύρω από το σώμα του Πουλουκτσή τον βγάζει σε καίρια θέση, ο επιθετικός των φιλοξενούμενων επιλέγει το διαγώνιο σουτ (άουτ), αν και είχε την επιλογή της παράλληλης «πάρε-βάλε» πάσας στον αφύλακτο Ματζιάρη.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων :

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ(Μιχάλης Παπάζογλου): Τογγουλίδης, Ακρίβος, Παπάζογλου, Πουλουκτσής, Γκουντενούδης, Μαμρισκιβίλι(69’ Καρασερίδης), Τζελέπης(78’ Καλτσάς), Ευθυμιάδης, Σιμτσάκης, Βαρσαμίδης(78’ Φραγγουλίδης), Κυριζάκης(λ.τρ. 39’ Γιαννόπουλος)

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ(Φώτης Χατζηκυριάκου): Αβραάμ, Καλαϊτζής, Παγώνης, Παπαμιχαήλ(76’ – Κέντογλου), Αστερίου, Λίπο, Περσιανλής(88’ Παναγιώτου), Ρούσσος(76’ Γεωργιάδης), Γουνατίδης(65’ Ματζιάρης), Κ. Τσακμακίδης(65’ Ευκαρπίδης), Τόπι

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 1ης αγωνιστικής :

  • Ιπποκράτης-Προσοτσάνη 2:1 (71’ & 87’ Γιαννόπουλος / 42’ Καλαϊτζής)
  • Καμπανιακός-Πετεινός 4:1 (11’ & 18’ Τσίτας – 19’ Άλεξ Κοπάτσι – 90’ Προσκυνητόπουλος / 29’ Κοτόπουλος)
  • Βύρωνας-Πανθρακικός 1:1 (5’ Δουμάνης / 43’ Ερκάν)

ΡΕΠΟ: Αμμουδιά

 

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου των μπαράζ ανόδου την 1η αγωνιστική

Α/Α ΟΜΑΔΑ Ν Ι Η ΤΕΡΜΑΤΑ ΒΑΘΜΟΙ
1 ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ 1 0 0 4:1 3
2 ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ 1 0 0 2:1 3
3 ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 0 1 0 1:1 1
4 ΒΥΡΩΝΑΣ 0 1 0  1:1 1
5 ΑΜΜΟΥΔΙΑ* 0 0 0 0:0 0
6 ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ 0 0 1 1:2 0
7 ΠΕΤΕΙΝΟΣ 0 0 1 1:4 0

(*):  Έχει κάνει το ΡΕΠΟ

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ