Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σειρήνες για Μανέ

Όσο πλησιάζουμε στο καλοκαίρι τόσο θα αυξάνονται τα μεταγραφικά σενάρια που αφορούν παίκτες μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων. Τελευταίο όνομα σε αυτήν την μακροσκελή λίστα, αυτό του Σάντιο Μανέ της Λίβερπουλ.

Για την ακρίβεια, ο Σενεγαλέζος μεσοεπιθετικός βρίσκεται στο στόχαστρο της Μπάγερν Μονάχου. Όπως αποκάλυψε το Sky Sport Γερμανίας, οι Βαυαροί επιδιώκουν να κάνουν δικό τους τον παίκτη, του οποίου το συμβόλαιο λήγει το 2023. Επιπλέον, το γερμανικό δημοσίευμα τονίζει πως ο σύλλογος μπορεί να αντέξει το συμβόλαιο του Μανέ. Το τελευταίο έχει τη σημασία του καθώς οι Βαυαροί φημίζονται για την αυστηρότητα τους στο κομμάτι της μισθοδοσίας. Το συμβόλαιο του Μανέ με τη Λίβερπουλ ακουμπά αλλά δεν ξεπερνά το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα πάντα με το Sky Sport ο Μανέ μπορεί να ενοχληθεί που η Λίβερπουλ έχει επικεντρωθεί αποκλειστικά στην ανανέωση του συμβολαίου του Σαλάχ. Αυτό ακριβώς είναι που θέλει να εκμεταλλευτεί η Μπάγερν και θα προσπαθήσει να δελεάσει τον παίκτη. Παρ’ όλα αυτά, συζητήσεις μεταξύ των δύο ομάδων δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα. Η πρόσφατη συνάντηση όμως του Σαλιχάμιτζιτς (τεχνικός διευθυντής της Μπάγερν) με τον αντζέντη του Μανέ, ήρθε να πυροδοτήσει τα σενάρια.

Επιπρόσθετα, η κίνηση αυτή είναι πολύ πιθανό να έχει σχέση με το μέλλον του Σερζ Γκνάμπρι στη γερμανική ομάδα. Το συμβόλαιο του ταχύτατου εξτρέμ λήγει το επόμενο καλοκαίρι (όπως και του Μανέ) και αν δεν ανανεώσει δεν αποκλείεται να πωληθεί. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, το εν λόγω δημοσίευμα ήρθε να διαψεύσει ο ρεπόρτερ της Bild, Κρίστιαν Φαλκ. Συγκεκριμένα, ο Φαλκ έγραψε πως η Μπάγερν δεν ασχολείται με την περίπτωση του παίκτη της Λίβερπουλ.

Η Μπάγερν δεν παίζει μόνη της

Νέο δημοσίευμα αυτή τη φορά από την Ισπανία, δίνει άλλη τροπή στην εξέλιξη της υπόθεσης. Όπως αναφέρει η Mundo Deportivo η Μπαρτσελόνα τσεκάρει την περίπτωση του Μανέ αφού θέλει να κάνει μια δυνατή κίνηση για την επίθεσή της αυτό το καλοκαίρι. Επομένως, στην αναζήτηση παικτών που έχουν ξεκινήσει οι Καταλανοί, το όνομα του Μανέ έχει ξεχωρίσει.

Μετά τη συμφωνία της Σίτι με τον Χάαλαντ αλλά και τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στην περίπτωση του Λεβαντόφσκι, η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί παρά να κοιτάξει τις εναλλακτικές της. Ο Σαλάχ είναι μία από αυτές. Οι αξιώσεις του Αιγύπτιου όμως είναι αρκετά υψηλές για την ομάδα του Τσάβι. Συνεπώς στοχεύουν στο «next best thing» της μεσοεπιθετικής γραμμής της Λίβερπουλ.

Τα παραπάνω σενάρια μπορεί να μην φανερώνουν τον επόμενο αγωνιστικό προορισμό του Μανέ. Φανερώνουν ωστόσο τη διάθεση του παίκτη να αναζητήσει κάπου άλλου το μέλλον του. Αναμφίβολα μας περιμένει ένα αρκετά καυτό καλοκαίρι στο κομμάτι των μεταγραφών και οι εξελίξεις θα αρχίσουν να τρέχουν καθώς πλησιάζουμε στο τέλος της χρονιάς. Ο Σενεγαλέζος άσος τη φετινή σεζόν σε 47 συμμετοχές έχει πετύχει 21 γκολ και έχει μοιράσει 4 ασίστ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ