Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Σίγησαν τα “κανόνια” στο Λονδρέζικο ντέρμπι!

Τότεναμ-Άρσεναλ 3-0

Υπερπολίτιμη νίκη, στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου, κατάφερε να πάρει η ομάδα του Antonio Conte. Με ενορχηστρωτές τους Son και Kane, η Τότεναμ επικράτησε εύκολα με 3-0 απέναντι στους “Gunners” και έβαλε φωτιά στην υπόθεση “Champions League” απέχοντας πλέον μόνο ένα βαθμό μακριά από την Άρσεναλ και την 4η θέση.

 

Αμυντική αυτοκτονία 

Το πρώτο 45λεπτο ανέδειξε τα αμυντικά λάθη της Άρσεναλ, το ένα πίσω από το άλλο. Ο Cedrik στο 21′ χάρισε ένα πέναλτι στους φιλοξενούμενους με μία αδέξια κίνηση πάνω στον Son. Το πέναλτι ανέλαβε ο Kane, ο οποίος ξεγέλασε τον Ramsdale και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία κάνοντας το 1-0 (22′). Οι κακές επιλογές συνεχίστηκαν με τον Holding αυτή την φορά, να αποβάλλεται στο 33′ μετά από 2 μαρκαρίσματα στον Son, δεχόμενος 2 κίτρινες κάρτες σε λιγότερο από 7 λεπτά. Στο βουνό που είχε να ξεπεράσει η Άρσεναλ, ήρθε να προσθέσει το “λιθαράκι” του και πάλι ο Kane. Στην εκτέλεση κόρνερ του Son από τα δεξιά, o Betancur πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Kane παραφυλώντας στο 2ο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 2-0 (37′).

 

Με το δεξί στο 2ο ημίχρονο 

Την σκυτάλη από τον Kane, στην επανεκκίνηση, πήρε ο Κορεάτης στράικερ των σπιρουνιών. Με μόνο δυο λεπτά να έχουν κυλήσει στο 2ο ημίχρονο ο Son βρήκε δίχτυα εκμεταλλευόμενος την ασταθή απομάκρυνση του Gabriel διαμορφώνοντας το 3-0 (47′). Οι γηπεδούχοι διατήρησαν εύκολα την υπεροχή τους μέχρι την λήξη της αναμέτρησης με μόνη απειλή ένα σουτ του Odegaard στο 79′ το οποίο μπλόκαρε σταθερά ο γκολκίπερ της Τότεναμ

 

 

Συνθέσεις:

Τότεναμ: (Conte) Lloris, Sanchez, Dier, Davies (Rondon), Emerson, Sessegnon, Betancur, Hojbjerg, Kulusevski (Moura), Son (Bergwijn), Kane

Άρσεναλ: (Arteta) Ramsdale, Holding (κόκκινη 33′), Gabriel (Tavares), Cedrik, Tomiyasu, Xhaka, Elneny, Odegaard, Martinelli (Smith Row), Saka, Nketiah (Lacazette)

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ