Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Με έπαθλο τη 2η θέση

Η τύχη τα έφερε έτσι και οι δύο φιναλίστ του φετινού Κυπέλλου Ελλάδος, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, κοντράρονται στην έδρα του πρώτου 4 ημέρες πριν τον Τελικό στο πλαίσιο της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League (20:00, Novasports Prime).

 

Οι δύο αντίπαλοι ισοβαθμούν στη 2η θέση με 61 βαθμούς, έχοντας όμως ακριβώς αντίθετες πορείες και αποτελέσματα το τελευταίο διάστημα. Οι Θεσσαλονικείς αγνοούν τη νίκη από τις 20 Μαρτίου έχοντας συμπληρώσει 11 ολόκληρους αγώνες χωρίς το ροζ φύλλο, ενώ αντίθετα οι «πράσινοι» είναι μακράν η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος το τελευταίο δίμηνο, καθώς μετρούν ρεκόρ 7 νίκες και 4 ισοπαλίες στα 11 παιχνίδια που προηγήθηκαν για τα πλέι οφ αλλά και στο φινάλε της κανονικής περιόδου.

Μπορεί ουσιαστικά να μη διακυβεύεται τίποτα όσον αφορά την τελική κατάταξη ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού στη βαθμολογία, αφού οι θέσεις 2-4 οδηγούν στον ίδιο προκριματικό γύρο του Conference League, αλλά η κατάληψη της 2ης θέσης μπορεί να δώσει την απαραίτητη ψυχολογική τόνωση ενόψει του Τελικού του Σαββάτου.

Οι γηπεδούχοι για άλλο ένα παιχνίδι δεν ανακοίνωσαν αποστολή, αλλά είναι δεδομένο ότι το απουσιολόγιο του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι μετά από καιρό άδειο. Οι Βιεϊρίνια, Ντοόυγκλας, Λύρατζης, Ολιβέιρα και Ζαμπά επέστρεψαν από τους τραυματισμούς τους και είναι πλέον στη διάθεση του Ρουμάνου τεχνικού. Ο τελευταίος είναι σίγουρο ότι δε θα ρισκάρει να παρατάξει την ομάδα με ένα βασικό σχήμα που θα αποτελείται από τους παίκτες που υπολογίζει να χρησιμοποιήσει στον επερχόμενο Τελικό.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός ανεβαίνει στην Τούμπα με μοναδικό απόντα τον Ιωαννίδη που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Η αποστολή της αθηναϊκής ομάδας αποτελείται από τους εξής 24 ποδοσφαιριστές: Διούδης, Μπρινιόλι, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος, Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Ρουμπέν, Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης, Αϊτόρ, Σιδεράς, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Γκατσίνοβιτς, Μαουρίσιο, Βιτάλ.

Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε από την ΚΕΔ ο Σλοβένος Ιβάν Κρούζλιακ με βοηθούς του τους Μπράνισλαβ Χάντσκο και Γιαν Πόζορ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ