Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

GP Ισπανίας – FP1, FP2: Ταχύτερη η Ferrari

Ολοκληρώθηκε η πρώτη και δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών στην Βαρκελώνη, με την Ferrari και τον Leclerc, να κατακτούν την πρώτη θέση και στις δυο περιόδους. Αρκετά κοντά ο Verstappen, με την διαφορά στα 3 δέκατα, βελτιωμένη δείχνει η Mercedes.

Στο FP1, οι περισσότεροι πιλότοι δοκίμασαν αρκετά την σκληρή γόμα, ενώ στην συνέχεια χρησιμοποιήσαν και την μαλακή, για να ρίξουν τους χρόνους τους. Οι δυο Ferrari έκαναν το 1-2, ενώ ακολούθησε ο Verstappen. Εντός δεκάδας βρέθηκαν και οι πιλότοι της McLaren, η οποία έφερε αρκετές αναβαθμίσεις. Στην έκτη θέση βρέθηκε ο Alonso, στον εντός έδρας αγώνα του.

Στο FP2, ο Leclerc παρέμεινε στην πρώτη θέση, αυτή τη φορά όμως στο 2-3 βρέθηκαν οι δυο Mercedes, με την Γερμανική ομάδα να φέρνει και αυτή μεγάλες αναβαθμίσεις. Τέταρτος τερμάτισε ο Sainz, ενώ ο Verstappen, παρά την πέμπτη θέση, η διαφορά ήταν ξανά στα 3 δέκατα. Αρκετά ψηλά και Alonso, στην πέμπτη θέση με ακόμη μια καλή εμφάνιση. Με μηχανικό πρόβλημα εγκατέλειψε ο Bottas. Στην δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, χρησιμοποιήθηκε αρκετά η μέση και η μαλακή γόμα από όλες τις ομάδες.

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ