Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

GP Ισπανίας – Αγώνας: Νίκη για τον Verstappen, προβληματισμός στην Ferrari

Ο Verstappen κατέκτησε ακόμη μια νίκη, προσπερνώντας τον Leclerc στην βαθμολογία. Δεύτερος ο Perez, φοβερή βελτίωση από την Mercedes με Russell στην τρίτη θέση, δράμα στην Ferrari με εγκατάλειψη Leclerc.

Στην εκκίνηση, ο Leclerc εκμεταλλεύτηκε τα φρέσκα μαλακά ελαστικά του, ώστε να διατηρηθεί στην πρώτη θέση, ενώ ο Sainz, από τρίτος έπεσε στην έκτη θέση. Επαφή είχε ο Hamilton με τον Magnussen, με τους δυο πιλότους να πέφτουν στην τελευταία θέση.

Στον 7ο γύρο, ο Sainz χάνει μόνος του τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην 11η θέση. Ήταν το πρώτο γεγονός που έδειξε ότι η Ferrari δεν θα έχει καλό αγώνα.

Στον 9ο γύρο, στην ίδια στροφή με τον Sainz, o Verstappen χάνει και εκείνος τον έλεγχο, πέφτοντας στην τέταρτη θέση και με τον Leclerc να έχει σαφές προβάδισμα νίκης.

Στον 19ο γύρο, ο Verstappen πίεζε αρκετά τον Russell, όμως ήταν αδύνατη η προσπέραση, καθώς είχε πρόβλημα με το DRS, δεν μπορούσε να το ενεργοποιήσει.

Στον 27ο γύρο, ο Leclerc εγκαταλείπει με μηχανικό πρόβλημα, ενώ όλα έδειχναν ότι θα έπαιρνε μια άνετη νίκη.

Στον 49ο γύρο, ο Verstappen είχε ήδη μπει για την τρίτη αλλαγή ελαστικών, προσπέρασε τον Russell, και στην συνέχεια δόθηκε εντολή από την Red Bull, ώστε να αλλάξει θέση με τον Perez, για να περάσει στην πρώτη θέση.

Στον 60ο γύρο, ο Hamilton, ο οποίος από την τελευταία θέση τερμάτισε τελικά στην 5η θέση, προσπέρασε τον Sainz, σε μάχη για την 4η θέση.

Στον 65ο γύρο, ο Hamilton αντιμετώπισε πρόβλημα με την υπερθέρμανση του κινητήρα, με τον Sainz να ανακτά την 4η θέση.

Τον βαθμό του ταχύτερου γύρου κατέκτησε ο Perez, ενώ οδηγός της ημέρας αναδείχθηκε ο συγκλονιστικός Hamilton. Άλλη μια σπουδαία εμφάνιση από τον Bottas, ο οποίος βρέθηκε στην έκτη θέση. Θετικό αποτέλεσμα και για τον Ocon, με Alpine, στην έβδομη θέση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα:

Η βαθμολογία στο πρωτάθλημα των οδηγών:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ