Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η δεύτερη ευκαιρία του Τζέραρντ

8 χρόνια μετά το διάσημο “γλίστρημα” του Στίβεν Τζέραρντ που στέρησε στην Λίβερπουλ το πρωτάθλημα, η μοίρα τον φέρνει και πάλι σε θέση κριτή σε σχέση με τους φετινούς διεκδικητές του τίτλου.

 

Μια μέρα που κανείς δεν θέλει να θυμάται

Το 2014 και 3 αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος η Λίβερπουλ όντας στο τιμόνι της κούρσας, χρειαζόταν μια νίκη για να κλειδώσει βαθμολογικά τον τίτλο. Η 36η αγωνιστική την βρήκε αντιμέτωπη με την Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο που πάσχιζε σε απώλεια βαθμών των γηπεδούχων για να μπούνε οι μπλέ ξανά στο κόλπο. Το μοιραίο λάθος για τον αρχηγό των “κόκκινων” έγινε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με ένα λάθος κοντρόλ στη πάσα του Μ. Σακό. Ο επιθετικός της Τσέλσι Ντ. Μπα εκμεταλλεύτηκε το λάθος του “Stevie G.” και με μία κούρσα στον κενό χώρο βρέθηκε απέναντι από τον Μινιολέτ, τον οποίο πλάσαρε σωστά, κάνοντας το 1-0 και κόβοντας τα φτερά της Λίβερπουλ. Η ήττα αυτή στοίχησε στον Ρότζερς και τον Τζέραρντ, καθώς η Σίτι κερδίζοντας όλους τους εναπομείναντες αγώνες έφτασε στην κατάκτηση της Premier League.

“Η ιστορία επαναλαμβάνεται”

Φέτος ο κλήρος πέφτει και πάλι στον “μοιραίο” παίχτη των “Reds”. Πλέον ως προπονητής της Άστον Βίλα, ο Τζέραρντ συναντώντας την Σίτι για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος έχει την ευκαιρία με νίκη η ισοπαλία απέναντι στους “πολίτες” να δώσει τον τίτλο στην αγαπημένη του Λίβερπουλ. Αν οι παίκτες του Κλοπ φέρουν καλύτερο αποτέλεσμα από την αυτό της Σίτι τότε θα είναι εκείνοι που θα πανηγυρίσουν στο τέλος της αναμέτρησης τούς με την Γούλβς.

Χρήμα ή δόξα ;

Η υπόθεση νίκη για την Βίλα περιέχει όμως τροχοπέδη εκατομμυρίων. 15 εκατομμυρίων για την ακρίβεια, καθώς η μεταγραφή του Τζακ Γκρίλις από την Βίλα στην Μάντσεστερ Σίτι εμπεριείχε μια  υποσημείωση φωτιά. Αν οι “πολίτες” κατακτήσουν το πρωτάθλημα θα πρέπει να καταβάλουν ως μπόνους το ποσό των 15.000.000 στην πρώην ομάδα του παίχτη. Σε κάθε περίπτωση, η Άστον Βίλα μόνο χαμένη δεν πρόκειται να βγει από αυτή την αναμέτρηση. Το μόνο ερώτημα που απομένει να απαντηθεί είναι ένα θα προτιμήσει το τεράστιο οικονομικό κέρδος ή την ηθική ικανοποίηση.

Λίβερπουλ-Γούλβς 22/05 18:00

Μάν. Σίτι-Άστον Βίλα 22/05 18:00

 

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ