Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 25-23: Επέστρεψε στις κούπες

Επέστρεψε στον θρόνο του έπειτα από τρία χρόνια ο Ολυμπιακός. Οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν με 25-23 της ΑΕΚ στην Χαλκίδα σε ένα ματς-θρίλερ και κατέκτησαν το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους με 3-1 στην σειρά των τελικών.

Με κορυφαίο τον Παπαβασίλη ο Ολυμπιακός υπέταξε την ΑΕΚ στη Χαλκίδα στον τέταρτο τελικό της Handball Premier και με 3-1 στη σειρά κατέκτησε επάξια τον τίτλο για 3η φορά στην ιστορία του.

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος πανηγυρίστηκε δεόντως από τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας, μαζί με οπαδούς τους που μπήκαν με τη λήξη στο γήπεδο για να γιορτάσουν μαζί τους.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν πιο δυναμικά στον τελικό όμως παρότι έχτισαν διαφορά δύο τερμάτων με πρωταγωνιστή τον Παπαβασίλη η ΑΕΚ αντέδρασε. Οι παίκτες του Αλβανού ήταν αποτελεσματικοί στην επίθεση και προηγούνταν με δύο τέρματα (7-9) στο 20’.

Ο Ολυμπιακός με τέρματα του Οστρούτσκο και του Παπαβασίλη έφερε το ματς στα ίσα. Οι δύο ομάδες πήγαν χέρι-χέρι μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους το οποίο ολοκληρώθηκε 11-11.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ πήρε εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων, όμως ο Ολυμπιακός ήταν αποφασισμένος να κατακτήσει από απόψε στο τρόπαιο. Οι παίκτες του Γιώργου Καρασαββίδη έτρεξαν επί μέρους 5-1 για να μετατρέψουν το 17-19 σε 22-20.

Από εκεί και πέρα, οι «Πειραιώτες» ορμώμενοι από την στήριξη του κόσμου κατάφεραν να ελέγξουν την αναμέτρηση την οποία έκλεισαν με το 25-23.

Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 25-23

Τα πεντάλεπτα: 4-4, 5-5, 6-7, 7-9, 9-10, 11-11 (Ημ.)/ 13-14, 14-15, 16-17, 19-20, 25-23

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Καρασαββίδης): Κοτανίδης, Καραμπουρνιώτης, Παπαβασίλης, Μπούντιτς, Κανδύλας, Μπάγιος, Παπαδόπουλος, Δομπρής, Δεληχρήστος, Αραπακόπουλος, Πασσιάς, Μοντόρο, Σλαβούλιτσα, Μιχαηλίδης, Οστρούσκο, Μπάουερ

ΑΕΚ (Αλέξης Αλβανός): Aραμπατζής, Στεφάνοβιτς, Τζηράς, Σεβέλεφ, Νικολαΐδης, Λέμος, Άντζελιτς, Μυλωνάς, Μπουκοβίνας, Πλάθα, Μόγια, Κοτσιώνης, Παπαδιονυσίου, Ουγκάλντε, Καλόμοιρος, Κεδέρης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ