Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Δόξα Ασσήρου: Οι πρωταθλητές «ντύθηκαν» αήττητοι και επέστρεψαν στο θρόνο τους (photos)

Μεθυσμένη πολιτεία…
…η Άσσηρος εδώ και 3 εβδομάδες λόγω της κατάκτησης του Πρωταθλήματος στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣΜ. Μετά το πρωτάθλημα που κατέκτησε η Δόξα Ασσήρου τη σεζόν 2019-2020 και την περσινή αποχή λόγω “COVID-19”, οι πρωταθλητές επέστρεψαν και μάλιστα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


Η Δόξα Ασσήρου τη φετινή χρονιά έσπασε όλα τα κοντέρ, τερματίζοντας αήττητη στην πρώτη θέση με 19 νίκες και 1 ισοπαλία σε πρωτάθλημα και play off, έχοντας μάλιστα και την καλύτερη άμυνα καθώς δέχτηκε μόλις 5 τέρματα. Ήταν μία φοβερή χρονιά όπου οι παίκτες της Δόξας με τον προπονητή κ. Παγώνη Γιάννη δεν άφησαν πολλά περιθώρια στους αντιπάλους τους σε ένα πρωτάθλημα που από την αρχή έδειχνε πως η κούρσα θα είναι για 2 ομάδες. Αυτό αποδείχτηκε και στην πράξη, καθώς Άσσηρος και Λητή ήταν ένα βήμα μπροστά από τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος.

Αρχές του Σεπτέμβρη, στα γραφεία της ομάδας έφτασε η παραίτηση του μέχρι εκέινη την περίοδο προπονητή αυτής, Δανδίκα Μάκη για κάποιους προσωπικούς του λόγους. Κάπου εκεί η διοίκηση πείσμωσε, πάτησε το γκάζι και μέσα σε λίγες ημέρες ήρθε η συμφωνία με τον πολύ έμπειρο και ταλαντούχο προπονητή Γιάννη Παγώνη. Μία συμφωνία που έδειχνε επιτυχία, από τις πρώτες κι όλας ημέρες όπου ο Παγώνης φόρεσε τα ρούχα της Ασσήρου. Σε συνεργασία προπονητή – δοιήκησης έγιναν οι κατάλληλες κινήσεις και το αποτέλεσμα γνωστό. Πρωτάθλημα και άνοδος στην Α1 κατηγορία.

Την προηγούμενη Κυριακή, στην τελευταία αγωνιστική των play off σφραγίστηκε και το αήττητο για την Άσσηρο στο παιχνίδι κόντρα στον Μακεδονικό Αγ. Βασιλείου, όπου οι γηπεδούχοι σε ένα ακόμη παιχνίδι αν και “αδιάφοροι” δεν αφήσαν περιθώριο στον αντίπαλο επικτρατώντας με 3:1 σκορ.

 

Έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στον Αθλητικό Κόσμο τους πρωταγωνιστές της φετινής επιτυχίας των «ασπρόμαυρων» οι οποίοι μίλησαν για τη φετινή τους πορεία.

Γιώργος Παραλίκης – Αρχηγός 

«Ήταν μια δύσκολη χρόνια μετά από αποχή ενός χρόνου και με νέα πρόσωπα. Από την αρχή όμως, θέσαμε έναν στόχο ο οποίος ήταν η άνοδος στην Α1 κατηγορία. Το πρώτο “σοκ” ήρθε με την απομάκρυνση του πρώην προπονητή μας, αλλά μάλλον ήταν για καλό λόγο του ότι ήρθε ένας άνθρωπος αλλά και προπονητής ο οποίος γνωρίζει την καθημερινότητα και της ομάδας αλλά και της κατηγορίας όπου η αξία του δεν αμφισβητείτε για κανένα λόγο.
Ξέραμε ότι το πρωτάθλημα θα είναι δυο ταχυτήτων με εμάς και τη Λητή, αλλά θέλαμε να έχουμε τον πρώτο ρόλο. Κοιτούσαμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και έτσι φτάσαμε στο σημείο να σηκώνουμε την κούπα του πρωταθλήματος και μάλιστα αήττητοι. Θα θέλαμε να κάνουμε το 20/20 αλλά δεν μας ενοχλεί καθόλου.
Κλείνοντας, να δώσω συγχαρητήρια σε όλο τον οργανισμό της Ασσηρου, τον προπονητή μου κύριο Γιάννη Παγώνη και όλους τους συμπαίχτες μου έναν προς έναν όπως επίσης και  τη διοίκηση της ομάδας μου με μπροστάρη τον πρόεδρο Δημήτρη Βαιραμη και τον Αλέκο Καραπατσια, γιατί αυτοί εδώ είναι η δεύτερη οικογένεια μου. Ελπίζω όλα να πάνε καλά και η ομάδα να πετύχει και την επόμενη χρονιά τους στόχους της». 

Δημήτρης Παπαναστασίου – εκ των αρχηγών

«Ο πρωταθλητισμός μπήκε από νωρίς μέσα μου και σε ηλικία κοντά στα 15 μου χρόνια όταν και έκανα τα πρώτα μου ποδοσφαιρικά βήματα στην μεγάλη μου αγάπη τον Έβρο Σουφλίου. Γιατί δεν πρέπει ποτε να ξεχνάμε από που έχουμε ξεκινήσει. Όλα αυτά τα χρόνια για να κερδηθούν όλα αυτά θέλουν σκληρή δουλειά και πίστη σε αυτό που κανεις. Προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο που δεν είναι άλλο από την πρώτη θέση. Βέβαια ο πρωταθλητισμός θέλει αντοχές, είναι δύσκολος. Όλα αυτά φυσικά οφείλονται σε έναν άνθρωπο που δεν είναι άλλος από τον πατέρα μου. Αυτός με πήρε από το μηδέν και μου εμαθε τα πάντα. Σε αυτόν χρωσταω τα πάντα. Να είναι καλά εκεί ψηλά, να μας προσέχει και να χαίρεται με αυτές μου τις επιτυχίες. Και φυσικά δεν μπορώ να μην πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην γυναίκα μου Νταρια, που είναι πάντα δίπλα μου και με στηρίζει σε όλες μου τις επιλογές και κάνει υπομονή όλα αυτά τα χρόνια.
Κεφάλαιο Δόξα Ασσηρου: Στην ομάδα ήρθα για έναν και μοναδικό λόγο που ήταν φυσικά η άνοδος. Μια χρόνια ιδιαίτερα δύσκολη με όλα αυτά που γίνονται στον κόσμο, αλλά η διοίκηση ήταν πάντα δίπλα μας σε κάθε τι και τους ευχαριστούμε για όλα.
Η ομάδα έχει στο τιμόνι της τον Γιάννη Παγώνη. Έναν άνθρωπο, με 15 ανόδους στο ενεργητικό του. Άρα η άνοδος για την ομάδα ήταν μονόδρομος. 10 χρόνια συνεργασίας με πολλές επιτυχίες μαζί. Η ομάδα σωστά δουλεμένη και πάντα να ξέρει τι ζητά μέσα στο γήπεδο. Με καλούς παίκτες μα πάνω απ όλα καλά παιδιά, διότι τον παν σε μια ομάδα είναι τα αποδυτήρια και εμείς είμασταν μια παρέα γι αυτό και το αποτέλεσμα.
Καταφέραμε κάτι πολύ μεγάλο χωρίς ήττα σε όλο το πρωτάθλημα και πλέι οφ και με μια ισοπαλία να κατακτήσουμε τον τίτλο και την άνοδο μαζί. Ευχαριστούμε όλον τον κόσμο που ήταν κοντά μας σε τέτοιους δύσκολους καιρούς. Καλό καλοκαίρι σε όλον τον κόσμο με υγεία πάνω απ όλα».

Θάνος Τρικαλόπουλος – Πρώτος σκόρερ  27 γκολ

«Αρχικά συγχαρητήρια σε όλη την οικογένεια της δόξα ασσηρου για την άνοδο στην Α1!!Ηταν μια δύσκολη χρονιά τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά!!Εγω δεν θέλω να σταθώ πολυ στο αγωνιστικό κομμάτι αλλα στις μεταξύ μας σχέσεις που δεν έχω ξανα βιώσει σε αλλο σύλλογο!!Αυτο το κλίμα που εχει η ομάδα θα το ζήλευαν παρα πολλές ομάδες!!Ημασταν μια γροθιά απο την πρώτη μερα μέχρι και σήμερα!!
Προσωπικά ειμαι πολυ χαρούμενος που ανήκω στην οικογένεια της δόξα ασσηρου και διπλα χαρούμενος που βοήθησα όσο μπόρεσα για την επίτευξη του στόχου μας!!!Τελος αξέχαστη στιγμή το γκολ μεσα στην Όσσα στις καθυστερήσεις!!Ευχομαι καλο καλοκαίρι με υγεία και σύντομα θα πανηγυρίζουμε ολοι μαζί ξανα!!»

Ανδέας Τρόκας

«Μια εκπληκτική χρόνια φτάνει στο τέλος της. Οι χαρές αμέτρητες,οι λύπες ελάχιστες..Η διοίκηση, ο προπονητής και όλοι εμείς οι ποδοσφαιριστές δώσαμε ότι είχαμε για να καταφέρουμε αυτό που καταφέραμε.
Αυτή η ομάδα αξίζει παρά πολλά. Θέλω να πω με τη σειρά μου, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο της Ασσήρου που μας στήριξε. Η σκληρή δουλειά φάνηκε στο γήπεδο αφού καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα αήττητοι και έχοντας μόνο 5 γκολ παθητικό. Νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα.
Χρωστάμε παρά πολλά στον προπονητή, μα πανω από όλα εκπληκτικό άνθρωπο Γιάννη Παγώνη που μας στήριξε, μας βοήθησε και μας έκανε καλύτερους. Τα καλύτερα έρχονται!!Να είστε καλά και καλό καλοκαίρι».

Κώστας Δασκουλίδης

«Ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά, έχοντας όλοι απουσία από τα πρωταθλήματα για έναν χρόνο. Παρ’όλα αυτά με συνεχής δουλειά, προπόνηση και καλό κλίμα πραγματοποιήσαμε το στόχο μας που ήταν η άνοδος. Όσον αφορά εμένα προσωπικά ήταν χαρά μου που γνώρισα και συνεργάστηκα με όλα αυτά τα παιδιά, τη διοίκηση και τον προπονητή μου καταφέρνοντας κάτι το ξεχωριστό, το αήττητο όλου του πρωταθλήματος».

Πασχάλης Γκιζδιμίδης

«Μια απαιτητική χρονιά έφτασε στο τέλος της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το αήττητο πρωτάθλημα και την άνοδο. Δουλέψαμε σκληρά καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν, κάτι που φάνηκε μέσα στο γήπεδο. Η επιτυχία αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον προπονητή κύριο Γιάννη Παγώνη ο οποίος έβαλε τις βάσεις και πέρασε στην ομάδα την νοοτροπία «Νικητή» που τον διακρίνει. Επίσης, η διοίκηση στήριξε την ομάδα παρέχοντας τα πάντα απο την πλευρά της. Αξίζουν συγχαρητήρια όλα τα παιδιά διότι συνέβαλαν τα μέγιστα, εντός και εκτός γηπέδου για το μεγάλο αυτό επίτευγμα!
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον κύριο Γιάννη Παγώνη, τον πρόεδρο κύριο Δημήτρη Βαϊράμη και τον κύριο Παύλο Τσούλη για την άψογη συνεργασία που είχαμε!»

Κώστας Βαρούτης

” οι ήρωες κάτω από την εστία”

«Τη φετινή χρονιά θα την χαρακτήριζα φανταστική απ´ολες τις μεριές..και σε ατομικό επίπεδο και σε ομαδικό. Μία πολυ δύσκολη χρόνια όμως που αντεπεξήλθαμε όλοι στο 100% και φάνηκε στο τέλος και στη συγκομιδή βαθμών που μαζέψαμε. Νομίζω ότι δεν ειναι και τόσο εύκολο αυτο που πετύχαμε φέτος, διότι χρειαζόταν παρα πολυ καλή προπόνηση και σωστός σχεδιασμός για να κρατήσει η ομάδα αγωνιστικό ρυθμό και να ειναι έτοιμη στα κρίσιμα ματς(διότι είχαμε πολλές διακοπές λόγο κοβιντ και μικρό αριθμό ομάδων στον όμιλο μας). Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες μου τον καθένα ξεχωριστά για όλο αυτό που ζήσαμε φέτος και τον προπονητή μου τον οποίο εκτιμώ αφάνταστα που συνεργαστήκαμε για ακόμα μία χρονιά με επιτυχία.
Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο της ομάδας Δημήτρη Βαϊράμη που ήταν δίπλα μας σε ό,τι και αν χρειαστήκαμε μέσα στη χρονιά.
Θέλω να ευχηθώ επίσης στην Δόξα Ασσηρου, πολλές επιτυχίες και είμαι σίγουρος ότι και την επόμενη χρονιά θα είναι στις ομάδες που θα διακριθούν!»

 

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ