Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

GP Μονακό – Qualifying: Pole Position για τον Leclerc

Η Ferrari απέκτησε τεράστιο πλεονέκτημα για τον αυριανό αγώνα, κατακτώντας το 1-2, σε μια διαδικασία κατατακτήριων, όπου ολοκληρώθηκε 30 δευτερόλεπτα νωρίτερα, καθώς ο Perez συγκρούστηκε στις μπαριέρες. Τέταρτος ο Verstappen.

Στο Q1, οι δυο Ferrari έδειχναν ότι θα κυριαρχήσουν, καθώς ολοκλήρωσαν το Q1 στο 1-2, με τις δυο Red Bull να ακολουθούν. Έκπληξη ήταν ο αποκλεισμός του Gasly. Εκτός συνέχειας έμειναν και οι δυο Williams, καθώς και οι Stroll και Zhou.

Στο Q2, ο Perez μπήκε ανάμεσα στις Ferrari, με την διαφορά να βρίσκεται στα 90 χιλιοστά. Ο Verstappen σταθερά από την αρχή στην τέταρτη θέση, έχοντας διαφορετικό setup σε σχέση με τον Perez. Εκτός Q3 έμειναν οι Tsunoda, Bottas, Ricciardo και οι δυο Haas.

Στο Q3, από την πρώτη προσπάθεια ο Leclerc έριξε αρκετά τον χρόνο του, με τον Sainz να ακολουθεί στα 2,5 δέκατα. Στα 2,8 δέκατα ο τρίτος Perez, ενώ ο Verstappen ήταν αρκετά πίσω στο μισό δευτερόλεπτο. Στην δεύτερη προσπάθεια και λίγα δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Perez χάνει τον έλεγχο πέφτοντας στις μπαριέρες, ενώ υπήρξε και επαφή με τον Sainz, ο οποίος δεν πρόλαβε να δει τις κίτρινες σημαίες. Αναπόφευκτα βγήκε κόκκινη σημαία, με το Q3 να ολοκληρώνεται δευτερόλεπτα πριν την λήξη του.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των κατατακτήριων:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ