Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι σκέψεις των Αλμέιδα – Κουχάρσκι για το ρόστερ της “νέας” ΑΕΚ!

Με αδιάκοπο ρυθμό συνεχίζουν να δουλεύουν Ματίας Αλμέιδα και Ράντοσλαβ Κουχάρσκι με σκοπό να “χτίσουν” την ΑΕΚ της νέας σεζόν, που θα μπει στην “Αγιά Σοφιά”.

Να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στο ρόστερ της ΑΕΚ και να ενισχύσει την ομάδα θέλει ο νέος προπονητής της, Ματίας Αλμέιδα. Η εβδομάδα που διανύσαμε αποτέλεσε μια εβδομάδα συζητήσεων μεταξύ του Αργεντινού τεχνικού και του Ράντεκ Κουχάρσκι για τον τρόπο με τον οποίο πρόκειται να κινηθούν.

Συγκεκριμένα, ο στόχος της ομάδας είναι να ενισχυθεί και να πρωταγωνιστήσει την επόμενη σεζόν, αλλά η επιλογή των νέων παικτών δεν πρέπει να γίνει με βιασύνη και η “Ένωση” καλείται να πάρει τις σωστές αποφάσεις (μιας και έχει τον χρόνο μετά την απουσία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων).

Η κατάσταση που επικρατεί στον “άσο”!

Ξεκινώντας από την θέση του τερματοφύλακα ο Στάνκοβιτς αναμένεται να αποτελέσει την βασική επιλογή, ενώ ο Αθανασιάδης φαίνεται πως έχει το προβάδισμα για την θέση του δεύτερου τερματοφύλακα, με τον Παναγιώτη Τσιντώτα να αναζητά ήδη τον νέο σταθμό της καριέρας του. Από την άλλη πλευρά ο Βασίλης Χατζηεμμανουήλ δεν υπολογίζεται να γίνει ο τρίτος τερματοφύλακας της “Ένωσης”, με τους ανθρώπους της ΑΕΚ να έχουν και στο μυαλό τους τον γνώριμο Βασίλη Μπάρκα, που έμεινε ελεύθερος από την Σέλτικ.

Η επιτακτική ανάγκη για ενίσχυση στην άμυνα

Ένα κομμάτι το οποίο σίγουρα χρειάζεται δουλειά και μεγάλη ενίσχυση για την ΑΕΚ είναι η άμυνα. Όπως και στην σεζόν που μας πέρασε, δεν ήταν λίγες οι φορές που η “Ένωση” έβαλε τον εαυτό της σε μπελάδες, με λάθη που προήλθαν από την κακή αμυντική της λειτουργία. Αμφίβολη φαίνεται πως είναι η θέση του Βράνιες στο “κιτρινόμαυρο” στρατόπεδο, ενώ ο Σβάρνας σύμφωνα με πολωνικά δημοσιεύματα βρίσκεται ένα βήμα πριν παραχωρηθεί ως δανεικός στην Ρακόβ, αφού δεν υπολογίζεται για βασικός από τον Ματίας Αλμέιδα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως σύμφωνα με δημοσίευμα της “Livesport”, η ΑΕΚ βρίσκεται σε επαφές με δύο στόπερ, ένας εκ των οποίων είναι πολύ κοντά στο να κλείσει και δεν αποκλείεται να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Η φυγή του Κριχόβιακ και η περίπτωση του Πινέδα

Ακόμη ένας τομέας που η ΑΕΚ έχει μεγάλο πλήγμα και σίγουρα θα ενισχυθεί είναι στα χαφ. Η περίπτωση του Κριχόβιακ φαίνεται πως σιγά σιγά αρχίζει να απομακρύνεται για την “Ένωση” και θα κοιτάξει άλλες περιπτώσεις για να ενισχυθεί. Ο Πολωνός σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Ρωσία, θα επιστρέψει στην Κράσνονταρ με την οποία έχει συμβόλαιο και δεν θα κάνει το “μπαμ” με την παραμονή του στα “κιτρινόμαυρα”. Έτσι αυτή η εξέλιξη (αν τελικά πραγματοποιηθεί), θα οδηγήσει την ΑΕΚ σε αγορά τουλάχιστον τριών χαφ, μιας και σε περίπτωση που ο Κριχόβιακ έμενε στην ομάδα, ο Αλμέιδα θα αναζητούσε δύο αμυντικούς μέσους να ενισχύσουν την ομάδα.

Στην θέση των μέσων, ο Φράνσον αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από την ΑΕΚ, μιας και δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στην ομάδα και δεν βοήθησε καθόλου κατά το χρονικό διάστημα το οποίο ήρθε. Ο Νορντίν Άμραμπατ υπολογίζεται κανονικά από τους “κιτρινόμαυρους”, όμως η επιθυμία του να φύγει για την Ολλανδία λόγω οικογενειακού προβλήματος και οι προτάσεις που έχει από τουρκικούς συλλόγους, αναμένεται να οδηγήσει σε διαζύγιο μεταξύ των δύο πλευρών. Όμως η ΑΕΚ συνεχίζει να ελπίζει για την περίπτωση του Ορμπελίν Πινέδα. Η Θέλτα έχει σκοπό να παραχωρήσει τον ποδοσφαιριστή για 5-6 εκ. ευρώ, αλλά όσο δεν έρχεται η πρόταση από κάποια ομάδα, αυξάνονται οι ελπίδες της ΑΕΚ για να τον αποκτήσει ως δανεικό.

Ο επιθετικός περιοχής που ζητά ο Αλμέιδα

Και τέλος φτάσαμε στην περίπτωση της επίθεσης. Ο Αλμέιδα δεν υπολογίζει τους Τάνκοβιτς, Αλμπάνη και Ανσαριφάρντ για να συνεχίσουν στην ομάδα και έτσι αναμένεται να αναζητήσει παίκτες για να καλύψουν τα κενά τους. Ειδικότερα, στην περίπτωση του Ιρανού επιθετικού ο προπονητής της ΑΕΚ θα ψάξει για ένα κλασικό φορ περιοχής που θα είναι αποτελεσματικός στο σκοράρισμα, με τον Αραούχο να αποκτά ένα πιο ελεύθερο ρόλο (κάτι που ξέρει να κάνει καλά.) Ταυτόχρονα ακούστηκε και το όνομα του μεσοεπιθετικού Σεμπαστιάν Σιμάνσκι της Ντιναμό Μόσχας από Ρώσο δημοσιογράφο, όμως το ποσό των 13 εκ. ευρώ που κοστολογείται μοιάζει απίθανο για να μπορέσει να τον αποκτήσει η “Ένωση”.

Όπως είναι αναμενόμενο, περιμένουμε να ακούσουμε και άλλα ονόματα που πιθανόν θα βρεθούν πολύ κοντά στην ΑΕΚ, αλλά την τελική απόφαση θα την πάρουν οι Αλμέιδα και Κουχάρσκι με τους συνεργάτες τους!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ