Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ανατροπή δεδομένων με Ντι Μαρία

Μπορεί η σεζόν να τελείωσε και αυτόν τον καιρό οι ποδοσφαιριστές να έχουν υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες. Εντούτοις η δουλειά στους συλλόγους δεν σταματά ποτέ. Όλες οι ομάδες πραγματοποιούν τον σχεδιασμό τους για την επόμενη χρονιά προσπαθώντας να είναι έτοιμες το συντομότερο.

Δύο από αυτές είναι η Γιουβέντους και η Μπαρτσελόνα, που από νωρίς «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» στο μεταγραφικό παζάρι. Μήλον της έριδος ο Ανχέλ Ντι Μαρία. Ο Αργεντινός πλάγιος επθετικός έμεινε ελέυθερος από την Παρί Σεν Ζερμέν καθώς το συμβόλαιό του δεν ανανεώθηκε. Συνεπώς έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της πλούσιας καριέρας του άνευ πίεσης.

Το ενδιαφέρον της Γιουβέντους

Αρχικά, η Γιουβέντους προσέλκυσε τον παίκτη προκειμένου να αποσπάσει την υπογραφή του. Οι «μπιανκονέρι» είναι γνωστό πως έχουν πάντα ανοιχτά τα μάτια τους για ποδοσφαιριστές που μένουν ελέυθεροι, οποιαδήποτε και να είναι η ηλικία τους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα όπως αυτά των Αντρέα Πίρλο, Πατρίς Εβρά και Ντάνι Άλβες επαρκούν ως αποδείξεις.

Παρόλο που επιθυμία και των δύο πλευρών ήταν να συνεργαστούν, οι συζητήσεις δεν οδήγησαν ποτέ σε οριστική συμφωνία. Οι συζητήσεις αυτές αφορούσαν μονοετή συνεργασία. Κάτι για το οποίο υπήρξε ταύτιση. Ωστόσο εκεί που κόλλησε η συμφωνία ήταν στις απολαβές του 34χρονου ποδοσφαιριστή. Ο ίδιος επιθυμούσε 8 εκατομμμύρια ευρώ ως αντάλλαγμα. Αντ’ αυτού, οι Ιταλοί έφτασαν μέχρι τα 5.5, προσφέροντάς του όμως την εναλλακτική του διετές συμβολαίου έναντι 7 εκατομμύριων ευρώ. Οι συζητήσεις συνεχίστηκαν μέχρι και σήμερα χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Η σφήνα της Μπαρτσελόνα

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Μπαρτσελόνα να μπει στο κυνήγι του παίκτη. Οι Καταλανοί έχουν ως πρώτο και κύριο στόχο την επέκταση του συμβολαίου του Ουσμάν Ντεμπελέ. Οι συζήτησεις μεταξύ των δύο πλευρών όμως έχουν αποβεί άκαρπες μέχρι και σήμερα. Κατά συνέπεια οι «μπλαουγκράνα» σκανάρουν ενδελεχώς την αγορά για υποψήφιους αντικαταστάτες του.

Το ποσό που πρέπει να δαπανήσουν για την απόκτηση του Ραφίνια της Λιντς όμως, τους αναγκάζει εκ των πραγμάτων να στρέψουν αλλού το ενδιαφέρον τους. Είναι ένα περίεργο καλοκαίρι για την Μπαρτσελόνα και το μπάτζετ δεν πρέπει να ξεφύγει. Επομένως, η απόκτηση ελεύθερων ποδοσφαιριστών της ποιότητας του Ντι Μαρία δεν τους αφήνει ασυγκίνητους. Μάλιστα όπως αναφέρει το ισπανικό «relevo», οι δύο πλευρές έφτασαν σε προφορική συμφωνία αφήνοντας έτσι στα κρύα του λουτρού την Γιουβέντους.

Συγκεκριμένα το μέσο αποκάλυψε, πως η συμφωνία αφορά συμβόλαιο μονοετούς συνεργασίας χωρίς να κάνει γνωστά τα οικονομικά δεδομένα. Μια είδηση που σίγουρα δεν ηχεί καλά στα αυτιά των Ιταλών, που πάσχιζαν εδώ και δύο μήνες να έρθουν σε συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή. Αν και οι συζητήσεις μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ντι Μαρία θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα, η ολοκλήρωση της συμφωνίας μοιάζει τυπική διαδικασία.

Από την άλλη μεριά η «Mundo Deportivo» δεν παρουσιάζει τόσο τελειωμένη την υπόθεση. Όπως υποστηρίζει, η Μπαρτσελόνα παρακολουθεί την περίπτωση του Αργεντινού χωρίς ωστόσο να έχει προβεί μέχρι στιγμής σε κάποια κίνηση. Αντιθέτως η πλευρά του παίκτη είναι αυτή που μοιάζει να προτιμά την μετακόμιση στην Βαρκελώνη. Εν κατακλείδι όλα είναι ακόμα ανοιχτά για το μέλλον του Ντι Μαρία και η επιλογή είναι στα χέρια του.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ