Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Θέλει να παραμείνει στην Ευρώπη ο Σουάρες

Ο Λουίς Σουάρες ολοκλήρωσε το συμβόλαιο του με την Ατλέτικο και κατά συνέπεια ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Έπειτα από δύο αρκετά επιτυχημένα χρόνια, οι δύο πλευρές δεν συνεχίζουν μαζί.

Η φετινή σεζόν του Ουρουγουανού στη Μαδρίτη δεν ήταν καλή. Τουλάχιστον όχι τόσο καλή όσο μας έχει συνηθίσει ο ίδιος. Σε πολλά παιχνίδια ήρθε από τον πάγκο, ενώ κάποια τα παρακολούθησε από την εξέδρα. Ωστόσο, πρόλαβε σε σύνολο 35 εμφανίσεων να σημειώσει 11 γκολ και να μοιράσει 3 ασίστ. Γενικά η Ατλέτικο είχε μια μέτρια χρονιά, κάτι που εκ των πραγμάτων επηρέασε και τον ποδοσφαιριστή.

Έτσι, λοιπόν, οι δύο πλευρές αποφάσισαν να μην ανανεώσουν την συνεργασία τους. Το συμβόλαιο του Σουάρες λήγει στο τέλος του μήνα και είναι ελεύθερος να επιλέξει την επόμενη ομάδα του. Παρά το προχωρημένο της ηλικίας του (35 χρονών) δεν είναι λίγες οι ομάδες που τον έχουν στη λίστα τους και θέλουν να τον κάνουν δικό τους.

Επομένως, σύμφωνα με ρεπορτάζ στην Αργεντινή, τον παίκτη προσέλκυσε πριν λίγες μέρες ο Έντσο Φραντσεσκόλι. Η άλλοτε μεγάλη δόξα του αργεντίνικου ποδοσφαίρου εκτελεί χρέη αθλητικού διευθυντή στην Ρίβερ Πλέιτ. Στην πρόταση που του έκανε ο Φραντσεσκόλι, ο Σουάρες εμφανίστηκε αρνητικός δηλώνοντας πως επιθυμεί να συνεχίσει να αγωνίζεται στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Ο «πιστολέρο» θεωρεί πως έχει αρκετά πράγματα να δώσει ακόμα και δεν θέλει να περάσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να ολοκληρώσει την καριέρα του.

Αντιθέτως, επιθυμεί να βρει μια πόλη που να θυμίζει τη Μαδρίτη. Όπως αναφέρει η «Ole», πέρα από τις Μπιλμπάο, Σεβίλλη, την προϋπόθεση αυτή μπορεί να εκπληρώσει και η Φιορεντίνα. Οι «βιόλα» θέλουν να παρατάξουν μια αρκετά ανταγωνιστική ομάδα την επόμενη σεζόν δίνοντας έτσι συνέχεια στην αρκετά καλή φετινή τους. Επιπρόσθετα, επιθυμούν να διασκεδάσουν κάπως τις εντυπώσεις μετά την απώλεια του Ντούσαν Βλάχοβιτς τον περασμένο Ιανουάριο. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η ιταλική «Sportmediaset», το μεγάλο «αγκάθι» για την Φιορεντίνα είναι οι αποδοχές του παίκτη. Συγκεκριμένα, ο Σουάρες ψάχνει συμβόλαιο ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Ποσό που δύσκολα θα μπορέσει να καλύψει η ομάδα της Τοσκάνης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ