Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ελλάδα – Κύπρος 3-0: Το 3/3 με «τριάρα» κόντρα στην Κύπρο

Με το 3-0 το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κάνει το 3/3 στο nations League. Με πολύ ωραίο θέαμα στον Βόλο αλλά και τα χαμόγελο να «παγώνουν»  με τον σοβαρό μάλλον τραυματισμό του Δημήτρη Λημνιού.

«Γαλανόλευκη κυριαρχία υπήρξε στο πρώτο ημίχρονο στο Πανθεσαλικό στάδιο, με τους Έλληνες παίκτες να μην αφήνουν την Κύπρο να απειλήσει τον Βλαχοδήμο. Στο 5’ η ομάδα του Πογιέτ έδειξε τα δόντια της δημιουργώντας την πρώτη απειλητική φάση με την σέντρα σουτ Μπάλντοκ. Τρία λεπτά μετά στο 8’ έφτασε το γκολ της εθνικής μας με τον δημιουργό της να είναι ο Κώστας Τσιμίκας που με εντυπωσιακή ενέργεια βγάζει την σέντρα, ο Ιωάννου διώχνει εκεί που είναι ο φορμαρισμένος Μπακασέτας και με ξερό σουτ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Το τροπάριο δεν άλλαξε και το δεύτερο γκολ δεν άργησε, στο 21’ μετά από λάθος στην άμυνα της Κύπρου το εκμεταλλεύεται ο Παυλίδης που συνεργάζεται με τον Μπακασέτα για να στείλει στο τέλος ο ίδιος την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το σκορ ημιχρόνου 2-0. Το κακό μαντάτο για τον Πογιέτ ήταν η αναγκαστική αλλαγή του χατζηδιάκου στο 24’, την θέση του την πήρε ο Τζαβέλλας.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι η Ελλάδα είχε τον πρώτο λόγο και μάλιστα βρήκε και γρήγορο τρίτο γκολ με τον Δημήτρη Λημνιό να άξιζε το γκολ με τις εμφανίσεις του και μάλιστα με εντυπωσιακό γκολ στο 48’. Η Κύπρος απείλησε δύο φορές μόνο χωρίς να τρομάζει τον Έλληνα γκολπιέρε.

Τα χαμόγελα «πάγωσαν»  στο τέλος αφού ο Λήμνιος τραυματίστηκε άσχημα στο γόνατο στην προσπάθεια του να παίξει άμυνα.

Τελευταίο ματς πριν την διακοπές είναι πάλι στον Βόλο με το Κόσοβο την Κυριακή την ίδια ώρα.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Χατζηδιάκος (24′ Τζαβέλλας), Μαυροπάνος, Μπάλντοκ, Μπακασέτας (Παπανικολάου), Σιώπης (52′ Κουρμπέλης), Μάνταλος (52′ Αλεξανδρόπουλος), Λημνιός, Παυλίδης, Δουβίκας (46′ Μασούρας).
ΚΥΠΡΟΣ: Μιχαήλ, Κατελάρης (46′ Κατελάρης), Γκόγκιτς, Κορέα, Ν. Ιωάννου (64′ Παναγιώτου), Χαρ. Κυριακού, Αρτυματάς, Πίτας, Λοϊζου (64′ Τζιόνι), Παπουλής (74′ Σπόλιαριτς), Σωτηρίου (46′ Χριστοφή).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ