Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

GP Αζερμπαϊτζάν – Qualifying: Pole Position για τον Leclerc

Ο Leclerc με έναν απίστευτο γύρο, κατέκτησε άλλη μια Pole την φετινή σεζόν. Δεύτερος και ξανά πάνω από τον τρίτο Verstappen, ο Perez. Τέταρτος ο Sainz.

Στο Q1, η Red Bull έδειξε τα δόντια της, καθώς προκρίθηκε με 1-2, έναντι των δυο Ferrari, που βρέθηκαν στο 3-4. Εκτός συνέχειας έμειναν οι δυο Haas, οι δυο Williams και ο Stroll, ο οποίος συγκρούστηκε στις μπαριέρες, με αποτέλεσμα να διακοπεί η διαδικασία, 2,5 λεπτά πριν την ολοκλήρωση της και να ξεκινήσει ξανά χωρίς να αλλάξει κάτι.

Στο Q2, η κατάσταση στην κορυφή άλλαξε ελαφρώς, με τον Perez να βρίσκεται στην πρώτη θέση και τον Leclerc να ακολουθεί, με τον Verstappen στην τέταρτη θέση και τον Sainz τρίτο. Οι τέσσερις πρώτοι χρησιμοποίησαν την μαλακή γόμα του Q1, καθώς έδινε ακόμη εξαιρετικούς χρόνους. Εκτός συνέχειας έμειναν οι δυο McLaren, όπου είναι από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις του τριημέρου, όπως και οι δυο Alfa Romeo. Αποκλείστηκε και ο Ocon.

Στο Q3, στην πρώτη προσπάθεια ο Sainz ήταν ταχύτερος του Leclerc, με την Ferrari να έχει στα χέρια της το 1-2, καθώς οι δυο Red Bull βρισκόταν στο 3-4. Στην δεύτερη προσπάθεια ο Leclerc “πέταξε”, ρίχνοντας το χρόνο κάτω από το 1:41:8, με τους Perez και Verstappen άπλα να κερδίζουν μια θέση, ενώ ο Sainz δεν κατάφερε να βελτιώσει.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των κατατακτήριων:

Αύριο στις 14:00 ο μεγάλος Αγώνας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ