Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δεν υπολογίζει τον Πικέ ο Τσάβι

Δυσοίωνο είναι το μέλλον του Ζεράρ Πικέ στην Μπαρτσελόνα. Μετά από συνάντηση που είχε με τον Τσάβι, ο Καταλάνος αμυντικός έμαθε πως δεν υπολογίζεται ενόψει της επόμενης σεζόν.

Έπειτα από 14 χρόνια συνεχής παρουσίας με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, ο Πικέ βλέπει το τέλος αυτής της συνεργασίας να πλησιάζει. Τουλάχιστον αυτό αναφέρουν σε ρεπορτάζ τους οι δύο μεγαλύτερες καταλανικές εφημερίδες, Mundo Deportivo και Sport. Συγκεκριμένα, ο Τσάβι στην προ δύο εβδομάδων συνάντηση που είχε με τον παίκτη, του διαμύνησε ότι δεν τον υπολογίζει.

Ο προπονητής της «Μπάρτσα» και άλλοτε συμπαίκτης του, είπε στον 35χρονο στόπερ πως δεν είναι στα βασικά του πλάνα ενόψει της σεζόν. Αφενός εξαιτίας των προβλημάτων φυσικής κατάστασης που αντιμετωπίζει συχνά πυκνά. Αλλά και αφετέρου λόγω των πολλαπλών επαγγελματικών υποχρεώσεων που έχει και δεν αφορούν το ποδόσφαιρο. Ωστόσο, είναι σαφές ότι η απόφαση αυτή δεν αφορά τα συζυγικά προβλήματα του παίκτη και την περιπέτειά του με την Σακίρα.

Επιπλέον, στο ραντεβού μεταξύ των δύο ανδρών, ο Τσάβι ξεκαθάρισε στον παίκτη πως επιθυμεί να προσθέσει έναν τοπ κεντρικό αμυντικό. Μάλιστα ανέφερε και ως παράδειγμα τον Ζιλ Κουντέ της Σεβίλλης. Ο Καταλανός προπονητής θεωρεί πως έχει έρθει η ώρα προκειμένου η Μπαρτσελόνα να περάσει σε νέα εποχή. Με αυτό το σκεπτικό, λοιπόν, ο Πικέ θα έχει ακόμα πιο περιορισμένο ρόλο στην ομάδα του χρόνου.

Παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχει κάτι οριστικό ακόμα και το μέλλον του ποδοσφαιριστή παραμένει αβέβαιο. Αντιθέτως η απόφαση είναι στα χέρια της διοίκησης και συγκεκριμένα του Ματέου Αλεμάνι, αθλητικού διευθυντή των Καταλανών. Ο τελευταίος έχει αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με τους παίκτες που δεν είναι σε πρώτο πλάνο από την τεχνική ηγεσία.

Παράλληλα πέρα από την ιδιαίτερη σχέση που έχει ο Πικέ με τον καταλανικό σύλλογο, δεσμεύεται με συμβόλαιο έως και το 2024. Ακόμη, η διοίκηση του χρωστάει 40 εκατομμύρια ευρώ και είναι άγνωστο το πόσα χρήματα από αυτά θα λάβει εντέλει.

Αντιδρά ο ποδοσφαιριστής

Από την μεριά του ο Πικέ δεν είδε με καλό μάτι τα όσα άκουσε από τον προπονητή του. Ωστόσο, απάντησε πως θα δουλέψει ακόμα πιο σκληρά από εδώ και πέρα και θα εγκαταλείψει κάποιες από τις εξωαγωνιστικές υποχρεώσεις του. Με αυτόν τον τρόπο δείχνει στον Τσάβι πόσο πολύ θέλει να παραμείνει στον σύλλογο και να διατηρήσει την θέση του στην αρχική ενδεκάδα.

Ταυτόχρονα ο 35χρονος αμυντικός έστειλε ηχηρό μήνυμα και στην διοίκηση του συλλόγου. Για την ακρίβεια είπε στον Τζουάν Λαπόρτα : «Πηγαίνετε και φέρτε τον καλύτερο αμυντικό στον κόσμο και θα είναι αντικαταστάστης μου. Θα σας αποδείξω πόσο λάθος κάνετε». Συνεπώς όλα φανερώνουν πως ο Πικέ δεν διανύει και τις καλύτερες ημέρες του. Τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε εξωαγωνιστικό επίπεδο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ