Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Η επιστροφή του ασώτου

Ο Πολ Πογκμπά μένει ελεύθερος καθώς η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ αποφάσισε να  μην του ανανεώσει το συμβόλαιο. Ωστόσο δεν θα μείνει για καιρό χωρίς ομάδα. Και αυτό διότι η Γιουβέντους είναι πολύ κοντά στο να τον πείσει να επιστρέψει στο Τορίνο.

Σύμφωνα με την Gazzetta delo Sport, η «Κυρία» του προσφέρει τετραετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές που αγγίζουν τα 18 εκατομμύρια ευρώ. Ένα διόλου ευκαταφρόνητο πόσο, ειδικά αν σκεφτεί κανείς την αγωνιστική πτώση του Γάλλου τα τελευταία χρόνια. Μέσα σε αυτά τα 6 χρόνια παρουσίας του στο Μάντσεστερ, ο Πογκμπά δεν κατάφερε να βρει ποτέ τον καλό του εαυτό. Η αγωνιστική του εκτόξευση στην Γιουβέντους είχε δημιουργήσει προσδοκίες τόσο στον σύλλογο όσο και στον κόσμο της ομάδας. Θυμίζουμε πως η Γιουνάϊτεντ αναγκάστηκε να βγάλει το ποσό των 105 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της για να τον κάνει δικό της. Έκανε έτσι τον Πογκμπά την ακριβότερη (τότε) μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Χαρακτηριστικό της πτώσης του Γάλλου σταρ είναι πως αποχωρεί από τους «κόκκινους διαβόλους» ως ελεύθερος. Επομένως η Γιουβέντους δεν θέλησε να αφήσει την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη και είναι έτοιμη να τον κάνει δικό της. Συγκεκριμένα του προσφέρει 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ενώ θα λαμβάνει και άλλα 8 με τη μορφή μπόνους. Ο ίδιος έχει μιλήσει ήδη με τον Αλέγκρι και ανυπομονεί να βοηθήσει τον σύλλογο να επιστρέψει στην κορυφή της Serie A. Ενδιαφέρον υπήρξε και από τις Ρεάλ Μαδρίτης, Παρί Σεν Ζερμέν. Τόσο οι Ισπανοί όσο και οι Γάλλοι όμως δεν τον κυνήγησαν με ιδιαίτερη ζέση.

Συνεπώς, η «Μεγάλη Κυρία» είναι έτοιμη να κάνει δικό της τον Πογκμπά δημιουργώντας παράλληλα μια ιδιαίτερη ιστορία. Αρχικά πήρε τον Γάλλο ως ταλέντο όταν έμεινε ελεύθερος από την ακαδημία της Γιουνάϊτεντ σε ηλικία 18 ετών. Εκείνος έκανε πράγματα και θαύματα με την φανέλα της όσο έμεινε στο Τορίνο. Στη συνέχεια τον πούλησε έναντι ενός υπέρογκου ποσού στους «κόκκινους διαβόλους» και τώρα τον παίρνει πίσω ξανά ως ελεύθερο! Επίσημες ανακοινώσεις θα υπάρξουν στις αρχές Ιουλίου μιας και τότε λήγει τυπικά το συμβόλαιο του παίκτη με την Μάντσεστερ.

Τι λέει ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής

Από την πλευρά του ο Πογκμπά θεωρεί πως η πενταετία χωρίς τίτλο στο Μάντσεστερ ήταν τρομερά δύσκολη. Έτσι, θέλει να αλλάξει ποδοσφαιρικό περιβάλλον και να γίνει μέρος ενός νέου ποδοσφαιρικού πρότζεκτ. Στην Γιουβέντους βρίσκει τη σιγουριά που ψάχνει μιας και επιστρέφει σε ένα γνώριμο για εκείνον περιβάλλον.

Επιπρόσθετα, μιλώντας στο νέο του ντοκιμαντέρ στο Amazon Prime με τίτλο The Pogmentary είπε : «Η διαδικασία σκέψης μου είναι να δείξω στην Μάντσεστερ ότι έκανε λάθος που δεν μου πρόσφερε νέο συμβόλαιο». Το ντοκιμαντέρ αυτό αποκαλύπτει επίσης και της προσφορές που του κατέθεσε η Γιουνάϊτεντ προκειμένου εκείνος να ανανεώσει. Για την ακρίβεια του πρόσφερε πάνω από 290.000 λίρες την εβδομάδα με τον Πογκμπά να δηλώνει τότε : «Πώς μπορείς να πεις σε έναν παίκτη ότι τον θέλεις οπωσδήποτε και να μην του προσφέρεις τίποτα; Δεν το έχω δει ποτέ αυτό».

Εν κατακλείδι, ο Γάλλος μέσος μοιάζει έτοιμος να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα του και να δώσει τις απαντήσεις που θέλει στους επικριτές του. Στο γήπεδο θα φανεί αν μπορεί να τα καταφέρει.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ