Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Κινείται για Στέρλινγκ η Τσέλσι

Η Τσέλσι έχει βγει στην αγορά και αναζητεί τον αντικαταστάτη του Ρομέλου Λουκάκου. Ο τελευταίος είναι έτοιμος να αποχωρήσει και να επιστρέψει στην Ίντερ ως δανεικός από τους «μπλε». Εκλεκτός του Τόμας Τούχελ είναι ο Ραχίμ Στέρλινγκ.

Αρχικά, με τον ερχομό του Χάλαντ στο Μάντσεστερ ο Στέρλινγκ βλέπει ότι ο χρόνος του θα περιοριστεί ακόμα περισσότερο. Ήδη από την περυσινή χρονιά, πολλά από τα παιχνίδια της ομάδας τα παρακολουθούσε από τον πάγκο. Επομένως, είναι λογικό να μπει στη διαδικασία να αναζητήσει αλλού το ποδοσφαιρικό του μέλλον. Κάτι που επέλεξε να κάνει άλλωστε και ο Γκαμπριέλ Ζεσούς.

Συγκεκριμένα, ο Βραζιλιάνος επιθετικός είναι εδώ και καιρό σε διαπραγματεύσεις με την Άρσεναλ. Οι Λονδρέζοι έχουν καταθέσει πρόταση 50.000.000 λιρών με τη Σίτι να αξιώνει 10.000.000 περισσότερα. Οι μεταγραφές των Χάλαντ και Χούλιαν Άλβαρες, όπως και η παρουσία των Γκρίλις, Φόντεν, Μαχρέζ δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στον Ζεσούς. Από την πλευρά του ο Στέρλινγκ, του οποίου το συμβόλαιο εκπνέει σε έναν χρόνο από τώρα, έχει ζητήσει να αποχωρήσει αφού βλέπει ότι δεν είναι στις πρώτες επιλογές του Γκουαρδιόλα. Η Τσέλσι θέλει να εκμεταλλευθεί αυτήν την κατάσταση και γι’ αυτό το λόγο ετοιμάζει κίνηση για την απόκτηση του.

Πρώτος στόχος για την Τσέλσι

Η ομάδα του Λονδίνου, ψάχνει για τον αντικαταστάτη του Λουκάκου μιας και ο Βέλγος όπως όλα δείχνουν μετακομίζει στην Ίντερ. Για όλα αυτά ο Στέρλινγκ είναι ενήμερος και ως εκ τούτου βλέπει με πολύ καλό μάτι την προοπτική της Τσέλσι. Επιπρόσθετα, ο Τόμας Τούχελ δείχνει να προτιμά τον Άγγλο διεθνή από τον Ουσμάν Ντεμπελέ. Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός είναι επίσης στην μεταγραφική λίστα της Τσέλσι. Αφενός όμως το ιστορικό τραυματισμών του και αφετέρου οι εξωαγωνιστικές του περιπέτειες, κάνουν τον προπονητή των «μπλε» επιφυλακτικό.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο ομάδων ξεκίνησαν πριν από λίγες μέρες και το ποσό που διέρευσε ότι ζητά η Σίτι αγγίζει τις 40.000.000 λίρες. Ωστόσο, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Τζιανλούκα Ντι Μάρτζιο, στην Τσέλσι είναι αισιόδοξοι πως μπορούν να κάνουν δικό τους τον ποδοσφαιριστή και με λιγότερα. Για την ακρίβεια, οι ομάδες δείχνουν να τα βρίσκουν για ένα ποσό κοντά στις 35.000.000 λίρες.

Έπειτα από 7 χρόνια, λοιπόν, ο βραχύσωμος επιθετικός είναι έτοιμος να μετακομίσει από το Μάντσεστερ στο Λονδίνο. Ο Στέρλινγκ πήρε μεταγραφή από την Λίβερπουλ στη Σίτι το καλοκαίρι του 2015 έναντι του ποσού των 63.700.000 λιρών. Έκτοτε μετράει 320 συμμετοχές, 109 γκολ και 77 ασίστ. Παράλληλα κατάφερε να κατακτήσει 4 πρωταθλήματα, 5 League Cup, 1 FA Cup και δύο εγχώρια Super Cup.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ