Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στην Μπενφίκα ο Νταβίντ Νέρες (photo)

Κάτοικος Λισαβόνας μέχρι το 2027 θα είναι ο Νταβίντ Νέρες από εδώ και πέρα. Η Μπενφίκα ανακοίνωσε την απόκτηση του ποδοσφαιριστή, ο οποίος ήθελε εδώ και καιρό να φύγει από την Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Η μεταγραφή του Βραζιλιάνου επιθετικού είναι γεγονός καθώς ο παίκτης ήρθε σε συμφωνία με την Μπενφίκα για συμβόλαιο 5ετους διάρκειας. Ο Νέρες ήθελε εδώ και καιρό να φύγει από την Σαχτάρ. Η κατάσταση στην Ουκρανία και οι συνέπειες του πολέμου στις ποδοσφαιρικές ομάδες της χώρας είχαν ως αποτέλεσμα να απομακρύνουν πολλούς παίκτες.

Θυμίζουμε πως ο Βραζιλιάνος είχε μετακομίσει από τον Άγιαξ στην Σαχτάρ μόλις τον περασμένο Ιανουάριο αντί 12 εκατομμυρίων ευρώ. Με τον «Αίαντα» ο Νέρες κατέγραψε 179 συμμετοχές σημειώνοντας 47 γκολ, ενώ μοίρασε και 41 ασίστ. Ωστόσο, ο πόλεμος στη χώρα και το «πάγωμα» της σεζόν δεν του επέτρεψε να καταγράψει ούτε μία συμμετοχή με την ομάδα του Ντόνετσκ. Μοιραία, λοιπόν, η κατάσταση αυτή τον ώθησε προς την έξοδο.

Κατά συνέπεια η Μπενφίκα θέλησε να εκμεταλλευτεί την έντονη επιθυμία του ποδοσφαιριστή να αποχωρήσει και κατέθεσε πρόταση στην Σαχτάρ. Συγκεκριμένα, οι Λουζιτανοί ήρθαν σε συμφωνία με τον ουκρανικό σύλλογο καταθέτοντας πρόταση ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ. Ποσό μεγαλύτερο από αυτό που δαπάνησε η Σαχτάρ για να τον κάνει δικό της από τον Άγιαξ λίγους μήνες πριν. Για τον Νέρες έδειξε έντονο ενδιαφέρον και η Μαρσέϊγ τον περασμένο Μάρτιο. Οι Μασσαλοί θέλησαν να εκμεταλλευθούν το ανοικτό «παράθυρο» απόκτησης ξένων ποδοσφαιριστών που ανήκουν σε ουκρανικές και ρωσικές ομάδες τον περασμένο Μάρτιο. Χωρίς όμως κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Συνεπώς, οι «Αετοί» ανακοίνωσαν την μεταγραφή του Νέρες για τα επόμενα 5 χρόνια, ο οποίος θα γίνει συμπαίκτης με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο. Εκμεταλλευόμενοι το ποσό που εισέπραξαν από την πώληση του Ντάργουιν Νούνιες, η Μπενφίκα έχει βγει στην αγορά με ζεστό χρήμα. Είναι χαρακτηριστικό πως έχει αποκτήσει ήδη τους Μπαχ (Σλάβια Πράγας) , Ρίστιτς (Μονπελιέ) και Μούσα (Μποαβίστα).

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ