Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Στην πόρτα της εξόδου ο Ντε Λιχτ

Η Γιουβέντους δεν βρίσκει πρόσφορο έδαφος για την ανανέωση του συμβολαίου του Ματάις Ντε Λιχτ. Επιπλέον, ο Ολλανδός αμυντικός έχει απογοητευτεί με την πορεία της ομάδας και ψάχνει την αποχώρησή του από το Τορίνο. Τσέλσι και Μπάγερν έχουν ήδη κάνει την κίνησή τους για την απόκτηση του.

Αρχικά, το συμβόλαιο του Ντε Λιχτ με τους «μπιανκονέρι» λήγει το καλοκαίρι του 2024. Οι Ιταλοί επιθυμούν εδώ και καιρό την ανανέωση του συμβολαίου του παίκτη, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Για την ακρίβεια, ο παίκτης μοιάζει απογοητευμένος με την πορεία της «Γιούβε» τα τελευταία χρόνια και την αδυναμία εξέλιξης που έχει ο ίδιος στο Τορίνο.

Από την μεριά της, η διοίκηση της ομάδας δεν θέλει να έχει στις τάξεις της έναν δυσαρεστημένο ποδοσφαιριστή. Επομένως, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο πώλησής του αυτό το καλοκαίρι. Εξάλλου, το ποσό που μπορεί να εισπράξει από τη μεταγραφή είναι ικανό να απαλύνει κάπως τις πληγές των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ομάδα.

Όπως υποστήριξε ο CEO των «μπιανκονέρι», Μαουρίτσιο Αριβαμπένε, σε συνέντευξή του στην Tuttosport : «Είναι αδύνατον να διαπραγματευτείς με έναν παίκτη εάν θέλει να φύγει. Είναι όμως ζήτημα χρημάτων, δεν είναι πως θέλει κάποιος να φύγει και του απαντάς : παρακαλώ, βολευτείτε. Ωστόσο, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα πρέπει να σηκωθούν ικανοποιημένες και οι τρεις πλευρές. Εδώ ισχύει το γνωμικό πως αυτός που έχει τα χρήματα νικάει».

Είναι φανερό, λοιπόν, πως η κουβέντα μετακίνησης του Ντε Λιχτ έχει ανοίξει με κάθε επισημότητα. Παρ’ όλα αυτά, απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει το «deal» είναι η ικανοποίηση οικονομικά της Γιουβέντους από τους επίδοξους μνηστήρες. Η «Κυρία» απέκτησε τον νεαρό αμυντικό το 2019 από τον Άγιαξ έναντι 85.000.000 ευρώ. Στο συμβόλαιο που υπέγραψε τότε ο παίκτης υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 120.000.000 ευρώ.

Το πρώρο σοβαρό ενδιαφέρον από την Τσέλσι

Από την στιγμή που η Γιουβέντους αποφάσισε να σεβαστεί την επιθυμία του παίκτη της, η Τσέλσι έκανε την κίνηση της. Οι «μπλε» του Λονδίνου διανύουν ένα δύσκολο καλοκαίρι όσον αφορά την αμυντική τους γραμμή. Συγκεκριμένα, έχουν ήδη χάσει τους Κρίστενσεν και Ρούντιγκερ, οι οποίοι πήραν μεταγραφή για Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα. Συνεπώς έχουν μείνει μόνο με τον 37χρονο Τιάγκο Σίλβα και τους ελπιδοφόρους Σαρρ και Τσάλομπα.

Οι Λονδρέζοι επιθυμούν εναγωνίως την ενίσχυσή τους στην θέση του κεντρικού αμυντικού και ως εκ τούτου κατέθεσαν πρόταση για την απόκτηση του Ντε Λιχτ. Όπως αναφέρει η Sportmediaset, η Τσέλσι κατέθεσε πρόταση 40.000.000 ευρώ συν μπόνους, η οποία σε πρώτη φάση δεν έγινε αποδεκτή από την «βέκια σινιόρα». Παράλληλα στην συμφωνία συμπεριέλαβε και τον Τίμο Βέρνερ ως έμψυχο αντάλλαγμα. Η συγκεκριμένη πρόταση δεν συγκίνησε τους Τορινέζους γι’ αυτό και την απέρριψαν.

Το ιδανικό για την Γιουβέντους θα ήταν να βρουν μια ομάδα να πληρώσει τη ρήτρα αποδέσμευσης του παίκτη (120.000.000). Ένα σενάριο όμως που δεν έχει μεγάλη ρεαλιστική υπόσταση. Η Τσέλσι βλέποντας ότι η πρώτη της πρόταση έπεσε στο κενό, είναι έτοιμη να επανέλθει με νέα και βελτιωμένη. Για την ακρίβεια, ετοιμάζει πρόταση 70.000.000 ευρώ συν μπόνους προκειμένου να βάλει τον σύλλογο του Τορίνο σε σκέψεις. Ωστόσο, οι «μπλε» δεν παίζουν μόνοι τους.

Στο κυνήγι του παίκτη και η Μπάγερν

Οι Βαυαροί είναι εδώ καιρό σε αναζήτηση κεντρικού αμυντικού. Ένας από τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει είναι ο Ματάις Ντε Λιχτ. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Φλόριαν Πλέτενμπεργκ, δημοσιογράφο του Sky Sport Γερμανίας, υπάρχει εξέλιξη στην υπόθεση. Συγκεκριμένα η Μπάγερν θέλει διακαώς τον Ντε Λιχτ και έχει ξεκινήσει συζητήσεις με την Γιουβέντους για να το κάνει πραγματικότητα.

Ωστόσο η σημαντική παράμετρος της υπόθεσης είναι πως ο παίκτης μοιάζει να προτιμά την Μπάγερν από την Τσέλσι. Οι Λονδρέζοι δεν «καταθέτουν τα όπλα» για την μεταγραφή αλλά η επιθυμία του ποδοσφαιριστή θα παίξει σημαντικό ρόλο. Επιπρόσθετα, το δημοσίευμα τονίζει πως στην κουβέντα του Ντε Λιχτ με τους Νάγκελσμαν, Σαλιχάμιζιτς, ο παίκτης έμεινε αρκετά εντυπωσιασμένος.

Οι συζητήσεις ανάμεσα σε Γιουβέντους και Μπάγερν είναι σε πολύ καλό κλιμα και οι απαιτήσεις των «μπιανκονέρι» αγγίζουν τα 80.000.000 ευρώ. Ο 22χρονος αμυντικός ανήκει στην Γιουβέντους από το 2019, ενώ φέτος είχε 42 συμμετοχές σκοράροντας 3 γκολ και δίνοτας 1 ασίστ. Σίγουρα είναι ένα από τα μεταγραφικά σίριαλ του καλοκαιριού και θα έχουμε αρκετά ακόμα επεισόδια.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ