Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Πλησιάζει στην Γιουβέντους ο Τζανιόλο

Ο Νικολό Τζανιόλο αποτελεί έναν από τους μεγάλους μεταγραφικούς στόχους της Γιουβέντους αυτό το καλοκαίρι. Οι «μπιανκονέρι» είναι εδώ και καιρό σε συζητήσεις με τη Ρόμα για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή. Από την πλευρά της, η ομάδα της Ρώμης δεν είναι αρνητική σε αυτό το ενδεχόμενο, αρκεί να ικανοποιηθεί οικονομικά.

Αρχικά το ποσό που αξίωναν οι «τζιαλορόσι» για την παραχώρηση του παίκτη, ήταν ανάμεσα στα 50 με 60 εκατομμύρια ευρώ. Ένα ποσό που δύσκολα θα μπορούσε να καταβάλει η Γιουβέντους. Και αυτό διότι, τα οικονομικά προβλήματα δεν της επιτρέπουν να κάνει τα οικονομικά ανοίγματα άλλων εποχών. Χαρακτηριστικό πως μέχρι στιγμής έχει αποκτήσει τους Πολ Πογκμπά και Ανχέλ Ντι Μαρία ως ελεύθερους. Μπορεί τα συμβόλαια των συγκεκριμένων παικτών να είναι υψηλά, αλλά η «Γιούβε» δεν ήταν ανάγκη να αποζημιώσει κάποια ομάδα για να τους υπογράψει.

Έπειτα και από την απομάκρυνση του Πάολο Ντιμπάλα (έμεινε ελεύθερος καθώς τελείωσε το συμβόλαιό του), ο Αλέγκρι αναζητεί ένα παίκτη για την ενίσχυση της επιθετικής του γραμμής. Μοιραία, λοιπόν, έστρεψε το βλέμμα του στον Νικολό Τζανιόλο. Ο Ιταλός μεσοεπιθετικός πέρασε δύο χιαστούς μέσα στο 2020 με διαφορά οκτώ μηνών. Ωστόσο, δεν παύει να αποτελεί ένα από τα πιο ελπιδοφόρα παιδιά του ιταλικού ποδοσφαίρου. Αγωνιστικά είναι σε καλή κατάσταση μιας και επιτέλεσε σημαντικό ρόλο στα πλάνα του Ζοσέ Μουρίνιο τη σεζόν που μας πέρασε. Μάλιστα σκόραρε στον τελικό του Europa Conference League, χαρίζοντας έτσι το κύπελλό στη Ρόμα.

Οι δύο ομάδες είναι εδώ και καιρό σε συζητήσεις, με τους «μπιανκονέρι» όμως να κρίνουν απαγορευτική την τιμή του 23χρονου διεθνή Ιταλού. Κάτι που εσχάτως άλλαξε. Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Αλφρέντο Πεντουλά, ο Τζανιόλο πλησιάζει στην Γιουβέντους με πιο χαμηλή τιμή. Συγκριμένα υποστηρίζει πως η διοίκηση της Ρόμα είναι πρόθυμη να ρίξει τις απαιτήσεις της ανάμεσα στα 40 με 45 εκατομμύρια ευρώ. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να δανείσει τον παίκτη στην Γιουβέντους με αποζημίωση κοντά στα 10-12 εκατομμύρια ευρώ. Από εκεί και πέρα στην συμφωνία θα μπει υποχρεωτική οψιόν αγοράς της τάξης 30-33 εκατομμυρίων ευρώ. Συνεπώς βγαίνει λευκός καπνός για την μεταγραφή του ποδοσφαιριστή, που θα γίνει το τρίτο μεταγραφικό απόκτημα της «Κυρίας» το φετινό καλοκαίρι.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ