Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Στα πρόθυρα διάλυσης η ιστορική Μπορντό

Μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της Γαλλίας, η Μπορντό, είναι αντιμέτωπη με την διάλυσή της. Έπειτα, λοιπόν, τον αγωνιστικό υποβιβασμό της ομάδας στην Ligue 2, τα χρέη την ρίχνουν στην τρίτη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος.

Η κατηφόρα δεν έχει τελειωμό για την Μπορντό. Οι «Γιρονδίνοι» τερμάτισαν τελευταίοι στο φετινό πρωτάθλημα της Ligue 1 έχοντας 31 βαθμούς. Επόμενος, λοιπόν, ο υποβιβασμός αγωνιστικά στην δεύτερη κατηγορία. Ωστόσο, τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ. Συγκεκριμένα, μετά τον οικονομικό έλεγχο της εποπτείας των λογαριασμών των ποδοσφαιρικών συλλόγων επαγγελματικών ενώσεων στη Γαλλία (DNCG) έπεσε στην National 1 (τρίτη κατηγορία).

Η αρμόδια αρχή έκρινε πως τα χρέη της ομάδας ύψους 40.000.000 ευρώ, εμποδίζουν το γαλλικό κλαμπ να αγωνιστεί στη δεύτερη κατηγορία. Για την συγκεκριμένη ποινή, η Μπορντό είχε το δικαίωμα να πραγματοποιήσει έφεση. Κάτι που έγινε, χωρίς ωστόσο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η έφεση του συλλόγου έπεσε στο κενό και συνεπώς ο υποβιβασμός της ομάδας στην τρίτη κατηγορία είναι οριστικός.

Η διοίκηση της Μπορντό «πόνταρε» πολλά στην έφεση που είχε δικαίωμα να κάνει, όμως η αρμόδια επιτροπή της γαλλικής ομοσπονδίας την απέρριψε. Το γαλλικό κλαμπ μπορεί ακόμα να «κυνηγήσει» την υπόθεση αλλά οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της. Επομένως, το ενδεχόμενο η Μπορντό να κηρύξει χρεοκοπία και να υποβιβαστεί στην πέμπτη κατηγορία είναι ορθάνοιχτο.

Η Μπορντό είναι μία από τις ιστορικότερες ομάδες του γαλλικού ποδοσφαίρου. Μεταξύ άλλων έχει κατακτήσει 6 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα, ενώ έφτασε και στον τελικό του Κυπέλλου UEFA τη σεζόν 1995/96. Ακόμη, είχαν αξιοπρόσεκτη πορεία και σε επίπεδο Champions League. Τελευταία τους παρουσία ήταν τη σεζόν 2009/10 όποτε έφτασαν μέχρι και τα προημιτελικά αποκλείοντας τον Ολυμπιακό.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ