Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Ψυχρολουσία» στο φινάλε και τώρα… Καραϊσκάκη!

Ο Ολυμπιακός κρατούσε τη νίκη αλλά και ένα σοβαρό προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στην Μακάμπι Χάιφα, όμως ένα..περίεργο γκολ στο 92΄ τον υποχρέωσε σε ισοπαλία (1-1) και πλέον η πρόκριση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League είναι ανοικτή.

Για έκτη διαδοχική σεζόν ο Ολυμπιακός πέτυχε πρώτος γκολ στην ευρωπαϊκή του πορεία. Τελευταία φορά που δέχτηκε πρώτος ήταν το 2016 στο Ισραήλ (!) από τη Χάποελ Μπιρ Σεβά.

Ιδανικό ξεκίνημα είχαν οι Πειραιώτες κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα. Με γκολ του Φίλιπ Ζινκερνάγκελ, το παρθενικό του με τη φανέλα των «Ερυθρόλευκων», η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς σόκαρε τους Ισραηλινούς παίρνοντας προβάδισμα μόλις στο 7′ του αγώνα!

Από την πίεση του Μασούρα που βγήκε πρώτος στη μπάλα προ του Γκόλντμπεργκ, ο Τικίνιο βρέθηκε σε θέση βολής και εξαπέλυσε «κεραυνό», με τον Κοέν να αποκρούει με τα ακροδάχτυλα και να τη στέλνει στο κάθετο δοκάρι. Ο Δανός, όμως, επωφελήθηκε από την επαναφορά και από καλυπτόμενη θέση πλάσαρε σε ανυπεράσπιστη εστία για το 1-0, πετυχαίνοντας παράλληλα και το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού ιστορικά στο Ισραήλ.

Η Μακάμπι Χάιφα τελικά κατάφερε να σκοράρει στο 92΄με ένα περίεργο-τυχερό γκολ του Χαζίζα και έμεινε ζωντανή στην υπόθεση πρόκρισης στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Βρσάλικο (81΄Παπασταθόπουλος), Μανωλάς, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (72΄Εμβιλά), Κανέ, Μασούρας (81΄Άβιλα), Αγκιμπού Καμαρά (46΄Μαντί Καμαρά), Ζινκερνάγκελ (46΄Αμπουμπακάρ Καμαρά), Τικίνιο.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΙΦΑ: Κοέν, Σούντγκρεν, Πλάνιτς, Γκόλντμπεργκ, Κόμουντ (79΄Μεναχέμ), Μοχάμεντ, Τσέρικ, Λαβί (61΄Αμπού Φανί), Ατζίλι (49΄Ρουκάβιτσα), Ντάβιντ (61΄Πιερό), Χαρίζα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ