Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

GP Γαλλίας – Αγώνας: Άνετη νίκη για τον Verstappen

Ακόμη μια νίκη κατέκτησε ο Ολλανδός, αυξάνοντας την διαφορά στους 63 βαθμούς από τον Leclerc, όπου εγκατέλειψε για τρίτη φορά φέτος, πιθανόν με πρόβλημα στο πεντάλ του γκαζιού του, όπως και στην Αυστρία. Πολλά προβλήματα αξιοπιστίας για την Scuderia. Εξαιρετική εμφάνιση από τις δυο Mercedes, στο 2-3, με τον Russell να δίνει φοβερή μάχη με τον Perez, για την τρίτη θέση. Φοβερός Sainz, από την 19η θέση, στην 5η.

Στην εκκίνηση, ο Leclerc κράτησε την πρώτη θέση, πάρα την πίεση του Verstappen. Καλή αντίδραση είχε και ο Hamilton, περνώντας τον Perez για την τρίτη θέση.

Στον 17ο γύρο, ο Verstappen μπαίνει στα pits για φρέσκο σετ σκληρής γόμας, καθώς δεν μπορούσε να περάσει σε καμία περίπτωση τον Leclerc. Όλα έδειχναν, ότι ο Μονεγάσκος θα πάρει την νίκη.

Στον 18ο γύρο, δράμα για την Ferrari, ξανά την φετινή σεζόν, όταν ο Leclerc έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του. Ο ίδιος ανέφερε στο team radio, για πρόβλημα στο πεντάλ του γκαζιού του.

Μέχρι τον 42ο γύρο, ο απίστευτος Sainz, πέρασε τον Perez για την τρίτη θέση, όμως η Ferrari, με μια περίεργη απόφαση, του άλλαξε εκ νέου ελαστικά, αντικαθιστώντας την φθαρμένη μέση γόμα, με φρέσκο σετ. Ο Ισπανός έπεσε στην 9η θέση, καθώς είχε και ποινή 5 δευτερολέπτων.

Στον 50ο γύρο, ο Russell πέρασε τον Perez. Είχαν οι δυο τους μια φοβερή μάχη για πολλούς γύρους, ενώ είχαν και μια επαφή μεταξύ τους, χωρίς να τιμωρηθεί κάποιος.

Ο Verstappen, μετά την εγκατάλειψη του Leclerc, δεν είχε αντίπαλο. Ο Hamilton στην δεύτερη θέση δεν απειλήθηκε αλλά δεν απείλησε, ενώ ο Russell κράτησε μέχρι το τέλος την τρίτη θέση. Ο Perez αρκέστηκε στην τέταρτη θέση, ενώ ο Sainz τερμάτισε στην πέμπτη θέση. Ο Ισπανός αναδείχθηκε οδηγός της ημέρας, και κατέκτησε το βαθμό του ταχύτερου γύρου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ