Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

GP Ουγγαρίας – Αγώνας: Φοβερή νίκη για τον Verstappen

Με απίθανη στρατηγική, αλλά και με την εξαιρετική απόδοση του Verstappen, o Ολλανδός κατέκτησε την νίκη, εκκινώντας από την 10η θέση. Τραγική στρατηγική από την Ferrari, αργά pit stop, ούτε ένας οδηγός της δεν βρέθηκε στο βάθρο. Ρεσιτάλ και από την Mercedes, με διπλό βάθρο.

Στην εκκίνηση, o Russell διατήρησε την πρώτη θέση, πάρα την πίεση του Sainz. Ο Βρετανός εκμεταλλεύτηκε την μαλακή γόμα, έναντι των δυο Ferrari, που χρησιμοποιήσαν την μέση γόμα. Φοβερή εκκίνηση και από τον Verstappen, από την δέκατη θέση βρέθηκε στην έκτη, μέχρι τον 7ο γύρο.

Στον 17ο γύρο, ο Russell μπαίνει στα pits, για να βάλει φρέσκο σετ μέσης γόμας. Στον επόμενο γύρο, σε μια ακατανόητη απόφαση, η Ferrari καλεί στα pits τον Sainz, για φρέσκο σετ μέσης γόμας. Ο Ισπανός χρησιμοποιούσε ήδη μέση γόμα από την εκκίνηση. Μετά το αργό pit stop, βγήκε πίσω από τους Russell και Ocon.

Στον 22ο γύρο, άλλη μια απίστευτη απόφαση από την Ferrari, η οποία καλεί στα pits τον Leclerc για φρέσκο σετ μέσης γόμας. Ο Μονεγάσκος επιστρέφει πίσω από τον Russell, και μέχρι τον 31ο γύρο, πέρασε στην πρώτη θέση, με την διαφορά από τον Βρετανό πιλότο της Mercedes να αυξάνεται.

Στον 40ο γύρο, και ενώ ο Leclerc διατηρούσε την πρωτοπορία του αγώνα, τον καλούν από την ομάδα ξανά στα pits, για φρέσκο σετ σκληρής γόμας, ενώ ο Russell έβαλε νέο σετ μέσης γόμας. Ο Μονεγάσκος δεν είχε καθόλου ρυθμό με τα συγκεκριμένα ελαστικά, με αποτέλεσμα στον 41ο γύρο, να δεχθεί προσπέρασμα από τον Verstappen. Στον 42ο γύρο, ο Ολλανδός στάθηκε αρκετά τυχερός, καθώς κατάφερε να διατηρήσει το μονοθέσιο του στην πίστα, και να ξαναπεράσει τον Leclerc, στον 45ο γύρο, ο οποίος δεν μπορούσε να τίποτα.

Μέχρι το τέλος του αγώνα, ο Verstappen διατήρησε άνετα την πρώτη θέση. Ο Hamilton, πέρασε τον Sainz και τον Russell, κατακτώντας την δεύτερη θέση, με μαλακά ελαστικά στο τέλος. Οι ακατανόητες αποφάσεις της Ferrari συνεχίστηκαν, καθώς έβαλαν στον Sainz μαλακή γόμα, περίπου 15 γύρους πριν την ολοκλήρωση του αγώνα, ενώ το ίδιο έπραξαν και με τον Leclerc, ο οποίος δεν κατάφερε να πλησιάσει τον Perez, με φθαρμένα ελαστικά. Συνεπώς, οι δυο πιλότοι βρέθηκαν στο 4-6. Οδηγός της ημέρα αναδείχθηκε ο Verstappen, ενώ τον βαθμό του ταχύτερου γύρου κατέκτησε ο Hamilton.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα:

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ