Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ανδρέας Κατσούλης: «Επιστρέψαμε την Εθνική μας εκεί που της αξίζει να βρίσκεται»

Η Εθνική Ελλάδος, εκτός από τις εξαιρετικές της εμφανίσεις στα πιο γνωστά γήπεδα του κόσμου, δεν σταματάει εκεί. Γιατί εκεί αναλαμβάνει η άμμος και οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται για την «Γαλανόλευκη». Η Εθνική Ελλάδος στο ποδόσφαιρο άμμου, κατάφερε να κατακτήσει την 3η θέση στο Euro Beach Soccer της Β’ Κατηγορίας, παίρνοντας την άνοδο για τα μεγάλα «σαλόνια», μετά την νίκη επί του Καζακστάν στον μικρό τελικό με 5-3. Όμως, οι επιτυχίες δεν λένε να σταματήσουν. Ο παίκτης Ανδρέας Κατσούλης κατάφερε να κατακτήσει και το βραβείο του ποδοσφαιριστή με τα περισσότερα γκολ στην διοργάνωση.

Η σελίδα Neaathletika.F που εδρεύει στο Instagram, επικοινώνησε με τον ποδοσφαιριστή για τα συναισθήματα που επικρατούν στην «Γαλανόλευκη» αλλά και τον ίδιο, για τις σπουδαίες διακρίσεις που πραγματοποίηθηκαν στα γήπεδα της Μολδαβίας.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

• Η Ελλάδα κατάφερε να κατακτήσει την 3η θέση στο Euro Beach Soccer, στην Β’ κατηγορία. Που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτή η επιτυχία;

– Σημαντικό ρόλο στην φετινή επιτυχία της ομάδας έπαιξε η συνοχή και η ενότητα που είχαμε μεταξύ μας. Επίσης, επιπλέον κίνητρο μάς έδωσε το γεγονός πως μια θέση στην τετράδα θα μας εξασφάλιζε την άνοδο στην πρώτη κατηγορία με πολύ πιο άμεσο τρόπο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

• Κατάφερες να πάρεις το βραβείο για τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης. Πιστεύεις ότι οι κόποι σου ανταμείφθηκαν με τον συγκεκριμένο τρόπο;

– Πρόκειται για ένα στόχο που είχα θέσει από την περσινή σεζόν, καθώς είχα χάσει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ για 1 γκολ. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου, καθώς χωρίς την ομαδική δουλειά δεν θα είχα βρεθεί τόσες πολλές φορές σε θέση βολής.

• Κατά την άποψη σου, η κατάκτηση της 3ης θέσης και ο προβιβασμός στην Α’ Κατηγορία, είναι το ταβάνι για την Εθνική Ελλάδος ή μπορεί να στοχεύει και ψηλότερα;

– Η Εθνική μας ομάδα έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι μπορεί να πραγματοποιήσει μια πολύ καλή πορεία και στην Α’ Κατηγορία. Με την άνοδο, θεωρώ πως επιστρέψαμε την Εθνική μας εκεί που της αξίζει να βρίσκεται.• Τι σας είπε ο προπονητής πριν τον μικρό τελικό με το Καζακστάν;

– Τα λόγια του προπονητή πριν από τον αγώνα αφορούσαν τη συγκέντρωση μας στο ματς αλλά και το πόσο σημαντική μπορεί να είναι η κατάκτηση της τρίτης θέσης για την επόμενη σεζόν. Αυτό μας βοήθησε να μείνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα συγκεντρωμένοι και να καταφέρουμε να γυρίσουμε το παιχνίδι, αν και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ.

• Ποιες ήταν οι σκέψεις σου κατά την διάρκεια του αγώνα; Πίστευες στην νίκη;

– Μπήκαμε πολύ καλά στον συγκεκριμένο αγώνα. Πίστευα από το πρώτο λεπτό οτι η νίκη θα έρθει αργά ή γρήγορα. Το γκολ που δεχθήκαμε δεν με πτόησε καθόλου μπορώ να πω. Η ομάδα είχε άμεση αντίδραση και κατάφερε να ανατρέψει γρήγορα το εις βάρος της σκορ. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι κρατούσαμε το παιχνίδι στα χέρια μας.

• Ποιο είναι το κλίμα που αντικρίσατε, μετά την κατάληψη της 3ης θέσης;

– Μετά το τέλος του αγώνα η ικανοποίηση ήταν πολύ μεγάλη. Δεχθήκαμε πολλά συγχαρητήρια και από την ΕΠΟ αλλά και από ανθρώπους του χώρου. Ιδιαίτερη ήταν και η επιστροφή στο ξενοδοχείο, που έγινε σε πολύ γιορτινό κλίμα.

• Θεωρείς ότι το Ποδόσφαιρο Άμμου, θα πρέπει να λαμβάνει περισσότερη αναγνώριση από το κοινό;

– Στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο άμμου δεν έχει την αναγνώριση που του αρμόζει. Στη χώρα μας υπάρχει η προοπτική το άθλημα να ανθίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Πρόκειται για ένα πολύ εντυπωσιακό και συναρπαστικό άθλημα το οποίο μπορεί να συνεισφέρει και οικονομικά στη χώρα, μέσω του αθλητικού τουρισμού. Ελπίζω η φετινή μας επιτυχία να το αναδείξει περσσότερο στα μάτια του κόσμου και να το αγκαλιάσει ακόμα πιο ζεστά τα επόμενα χρόνια.

• Τελευταία ερώτηση σε αυτήν την όμορφη συζήτηση. Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να δώσεις στους φιλάθλους που στηρίζουν την Εθνική σε οποιοδήποτε άθλημα;

– Η στήριξη που λαμβάνουμε οι Έλληνες αθλητές σε οποιοδήποτε άθλημα είναι ιδιαίτερα σημαντική. Επομένως αυτό που θα ήθελα να πω είναι ενα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που μας πιστεύει και μας στηρίζει.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ