Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ: Με το δεξί στα φιλικά η περσινή δραμινή Υπέρ-Πρωταθλήτρια! (pics)

Κώστας κερνούσε, Κώστας έπινε!
Με δίδυμο σκόρερ έναν «παλιό» Κώστα (1:0 στο 17’ ο Τσακμακίδης) κι έναν…νέο (2:0 στο 70’ ο Κωνσταντινίδης) η Προσοτσάνη επιβλήθηκε με σκορ 2:0 του Ξηροποτάμου στο 1ο της φιλικό προετοιμασίας παρουσία περίπου 100 φιλάθλων στις εξέδρες του «Γεώργιος Μακρής».


Οι φιλοξενούμενοι των Παπάζη-Παυλίδη όντας πιο μπροστά και με περισσότερα φιλικά στα πόδια τους μπήκαν πιο δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο και με αιχμή του δόρατος τον ταχύτατο αλλά άστοχο Τανούσι έφτασαν 2-3 φορές απειλητικά μπροστά στα καρέ του Ιωαννίδη. Ωστόσο στο ντεμπούτο του ο 19χρονος πορτιέρε κράτησε το «0» και στην αντίπερα…όχθη ο Κώστας Τσακμακίδης βρήκε δίχτυα έστω και σε φιλικό για 1η φορά από τις 12 του περασμένου Μαρτίου και στο χατ-τρικ μέσα στα Κουδούνια.

Η ποδοσφαιρική μηχανή του Φώτη Χατζηκυριάκου αν και στην ανεπίσημη πρεμιέρα άρχισε να δουλεύει έτσι όπως θέλει να τη βλέπει ο 48άχρονος τεχνικός και οι αυτοματισμοί στην ανάπτυξη είχαν την τιμητική τους. Όταν μάλιστα οι του Μέγα έμειναν από δυνάμεις, απόρροια των λιγοστών λύσεων, το β’ ημίχρονο μετατράπηκε σε παράσταση για ένα ρόλο.
Σ’ αυτό το χρονικό σημείο ο Κώστας Κωνσταντινίδης με άπιαστο σουτ στο «Γ» διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 70’, με τον Ευκαρπίδη να στέκεται άτυχος, μιας και σημάδεψε τη ρίζα της δοκού λίγα δευτερόλεπτα αργότερα.

* 26 συνολικά παίκτες χρησιμοποίησε ο Φώτης Χατζηκυριάκου, μόλις 15 το τεχνικό δίδυμο του Ξηροποτάμου.
* Οι γηπεδούχοι κέρδισαν 8 κόρνερ έναντι κανενός των φιλοξενούμενων.

 

Τα στοιχεία του αγώνα 

1ος ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022 ~ 6:30μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γεώργιος Μακρής»


Διαιτητής: : Παυλίδης Σταύρος
Α’ Βοηθός: Αλβανίδης Χαράλαμπος
Β’ Βοηθός: Γεωργιάδου Αγάπη

 

Τα γκολ και το δοκάρι:
17’ 1:0. Ο Λίπο κλέβει στα όρια της περιοχής και τροφοδοτεί τον Κ. Τσακμακίδη που χωρίς να καθυστερήσει με δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία αφήνει άγαλμα το Σαββίδη, ανοίγοντας το σκορ.

70’ 2:0. Πλασαριστά ο Καλαϊτζής εκτελεί το κόρνερ για τον Κ. Κωνσταντινίδη κι ο τελευταίος με άπιαστο σουτ μέσα από τη γωνία της περιοχής στέλνει την μπάλα συστημένη στο αριστερό «παραθυράκι» του Ξηροποτάμου.

73’. Από δεξιά ο Χατζήογλου πλαγιοκοπεί την άμυνα σεντράρει στο ύψος της μικρής περιοχής με την μπάλα να φτάνει μετά την επέμβαση του Τσιάρα στον Ευκαρπίδη, προσποίηση και σουτ το οποίο σταματάει στη ρίζα της δοκού και η άμυνα απομακρύνει.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων :

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ(Φώτης Χατζηκυριάκου): Ιωαννίδης(75’ Πετρόπουλος), Καλαϊτζίδης(46’ Χατζήογλου / 75’ Βοσκοπούλλι), Παγώνης(46’ Καλαϊτζής), Μανλής(46’ Π. Παυλίδης), Αστερίου(46’ Αντωνιάδης / 75’ Epanya-Koulla), Λίπο(46’ Περσιανλής), Μπραζιώτης(30’ Καρακάσης / 60’ Παναγιωτίδης), Τσαγγαλίδης(30’ Ματζιάρης / 60’ Μωυσίδης), Τόπι(46’ Γουνατίδης), Κ. Τσακμακίδης(46’ Κ. Κωνσταντινίδης), Ρούσσος(46’ Ευκαρπίδης)

ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ(Αντώνης Παπάζης-Παύλος Παυλίδης): Σαββίδης, Γιαννάκης, Κελεσίδης(60’ Κούνιος), Τουκμακτσής, Τσιάρας, Καλαϊδόπουλος(70’ Ελευθεριάδης), Πάνος(60’ Μαυρουδής), Πάππος(18’ Maloshi), Τανούσι(46’ Δεμίσης), Κιοσσές, Ελευθεριάδης

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ