Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Έτοιμη για την πρόκριση στους “8” του EuroBasket απόψε η Εθνική μας

Μετά την πρόκριση από την φάση των ομίλων ως πρώτη και αήττητη η ελληνική ομάδα με 5-0 σερί χωρίς καμία ήττα αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις επιβαίνοντας τον τίτλο του φαβορί στον Γ’ όμιλο που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο, η Εθνική μας θα αγωνιστεί απόψε (11/9, 21:45, ΕΡΤ1) στο πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι της διοργάνωσης για την πρόκριση στους “8” του EuroBasket 2022 κόντρα στην Τσεχία στη Mercedes Benz Arena του Βερολίνου.

Η Τσεχία τερμάτισε ως τέταρτη στον Δ’ όμιλο της πρώτης φάσης της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα κερδίζοντας μόνο το Ισραήλ (88-77) και την Ολλανδία (88-80), ενώ ηττήθηκε από Πολωνία (84-99), Σερβία (68-81) και Φινλανδία (88-98).

Ο Δημήτρης Ιτούδης αναμένεται να έχει όλους τους παίκτες στην διάθεση του καθώς και ο Γιάννης Αντετοκούμπο που αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα στο πόδι στο παιχνίδι με την Εσθονία θα αγωνιστεί κανονικά.

Το ίδιο ισχύει και για τους Τσέχους καθώς ο Τόμας Σατοράνσκι (που αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της ομάδας μαζί με τον Γιαν Βέσελι) θα αγωνιστεί κανονικά απόψε διότι ξεπέρασε γρήγορα τον τραυματισμό του και έκανε αγώνα δρόμου για να προλάβει το EuroBasket, και για αυτόν τον λόγο αγωνίστηκε μόνο στους τρεις από τους πέντε συνολικά αγώνες της πρώτης φάσης.

Τέλος, για την προϊστορία η Τσεχία των Σατοράνσκι-Βέσελι αποτελεί τον… κακό δαίμονα της Εθνικής μας τα τελευταία χρόνια, αφού μας είχε νικήσει πέρυσι με 97-72 στο Προολυμπιακό του Καναδά και μας είχε στερήσει την πρόκριση στην οκτάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, παρά τη νίκη μας με 84-77, αφού θέλαμε την διαφορά των 12 πόντων.

ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ