Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Nations League: Για το «διπλό» και το απόλυτο η Ελλάδα – Τι συνέβη στην τελευταία συνάντηση με την Κύπρο – Τι λέει η παράδοση

Η Εθνική Ελλάδος αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Κύπρο στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του UEFA Nations League.

Ο Γκουστάβο Πογέτ δε θα έχει στη διάθεσή του τούς τιμωρημένους Μάνταλο και Γιακουμάκη, με τα πλάνα του να έχουν «κλειδώσει».

Συγκεκριμένα, η «γαλανόλευκη» αναμένεται να παραταχθεί με 4-2-3-1 και η ενδεκάδα θα αποτελείται από τους Βλαχοδήμο, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκο, Μαυροπάνο, Τσιμίκα, Σιώπη, Κουρμπέλη, Μπακασέτα, Μασούρα, Δουβίκα και Χατζηγιοβάνη.

Από την άλλη πλευρά, η Κύπρος θα επιχειρήσει να κάνει μια νέα αρχή, με τον Τιμούρ Κετσπάγια να κάνει σήμερα το ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας.

Υπενθυμίζουμε ότι η αποστολή αποτελείται από τους: Μπάρκα, Πασχαλάκη, Βλαχοδήμο, Μπάλντοκ, Γούτα, Χατζηδιάκο, Κυριακόπουλο, Μαυροπάνο, Ρότα, Τσιμίκα, Κουλιεράκη, Αλεξανδρόπουλο, Μπακασέτα, Μπουχαλάκη, Κουρμπέλη, Μάνταλο, Παπανικολάου, Σιώπη, Χατζηγιοβάνη, Δουβίκα, Φούντα, Γιακουμάκη, Ιωαννίδη, Μασούρα, Πέλκα, Τζόλη.

Ποια είναι η ποδοσφαιρική παράδοση των δύο χωρών;

Η Ελλάδα και η Κύπρος θα βρεθούν αντίπαλοι για 29η φορά αντιμέτωποι, αλλά μόλις πέμπτη σε επίσημη διοργάνωση. Οι στενοί δεσμοί των δύο χωρών έφεραν πολλά φιλικά, 23 συνολικά, στα οποία η Ελλάδα έχει 19 νίκες, η Κύπρος τρεις και έξι αγώνες ήταν ισόπαλοι, ενώ στα πέντε επίσημα παιχνίδια η Εθνική Ελλάδας μετράει μόνο νίκες.

Τι συνέβη στην τελευταία τους συνάντηση;

Ο προηγούμενος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο και έληξε 3-0 με την Ελλάδα να είναι γηπεδούχος και να πανηγυρίζει την νίκη. Ο Μπακασέτας είχε καταφέρει να ανοίξει το σκορ του παιχνιδιού, ενώ «έφτιαξε» με ασίστ το 2-0 του Παυλίδη. Ο Λημνιός έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, κάνοντας το 3-0, δίνοντας μία νίκη ουσιαστικής βαθμολογικής σημασίας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ