Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ιδανική πρεμιέρα για το Περιστέρι στο BCL

Με το δεξί ξεκίνησε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο Basketball Champions League το Περιστέρι επικρατώντας εντός έδρας την Μπνέι Ερτζέλια με σκορ 86-70 κάνοντας το 1-0 στον 8ο όμιλο, στο ντεμπούτο μάλιστα του Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο της ομάδας και στις νέες του υποχρεώσεις.

Το Περιστέρι ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση επιβάλλοντας από νωρίς τον ρυθμό του στον αγωνιστικό χώρο φθάνοντας το σκορ σε διψήφιες διάφορες 22-10 στο 8′ κλείνοντας το δεκάλεπτο ωστόσο με 26-18 καθώς με ένα επιθετικό ξέσπασμα οι παίκτες του Ορέν Αχαρόνι κατάφεραν να μειώσουν. Η εικόνα αυτήν μάλιστα συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο με το Περιστέρι να προηγείται με 41-27 έχοντας θέσει ήδη γερές βάσεις για την νικηφόρα πρεμιέρα. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ακριβώς όπως το τελείωσαν με διψήφιες διάφορες, ολοκληρώνοντας το τρίτο δεκάλεπτο στο +19 73-54. Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τις διαφορές να κινούνται διαρκώς σε διψήφιες τιμές υπερ της ομάδας του Σπανούλη με το τελικό σκορ να είναι 86-70.

Ο Μίρο Μπιλάν ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους νικητές με 17 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Τον ακολούθησε ο Γάλλος γκαρντ, Σιλβέν Φρανσίσκο με 16π., ενώ 13π. είχε ο Ντέβιν Ντέιβις. Από τους ηττημένους, Μάουρις Κεμπ έκανε “πράγματα και θάυματα” στο παρκέ, σκοράροντας 24 πόντους και μαζεύοντας 11 ριμπάουντ, ωστόσο η παρουσία του δεν ήταν αρκετή για την ανατροπή.

Τα δεκάλεπτα: 26-18, 51-36, 73-54, 86-70

ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ