Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Υποψήφιος για τον πάγκο της Εθνικής Βραζιλίας ο Αμπέλ Φερέιρα

Ο Αμπέλ Φερέιρα είναι μεταξύ των υποψηφίων για την διαδοχή του Τίτε στον πάγκο της Εθνικής Βραζιλίας μετά το Μουντιάλ. Δείγμα πως η πορεία του πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού δεν έχει περάσει απαρατήρητη.

Ο Πορτογάλος προπονητής έχει φτάσει στην κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες με την Παλμέιρας δύο φορές. Επιπλέον, τη φετινή χρονιά είναι το φαβορί για τον τίτλο στην Βραζιλία έχοντας απόσταση 12 βαθμών από την δεύτερη Ιντερνασιονάλ. Με 8 αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, η ομάδα του Φερέιρα θα βάλει άλλον έναν τίτλο στην τροπαιοθήκη της.

Τα επιτεύγματα του Πορτογάλου δεν έχουν περάσει απαρατήρητα στην χώρα του και δει από την ποδοσφαιρική ομοσπονδιά της Βραζιλίας. Η «σελεσάο» είναι πολύ πιθανό να ψάξει για προπονητή μετά το Μουντιάλ. Και αυτό διότι ο Τίτε έχει ήδη δηλώσει πως θα αποχωρήσει από τον πάγκο της ανεξαρτήτως έκβασης του τουρνουά. Επομένως, οι ιθύνοντες της Ομοσπονδίας σχηματίζουν ήδη την λίστα με τους υποψήφιους αντικαταστάτες.

Μεταξύ αυτών είναι και το όνομα του Αμπέλ Φερέιρα. Αυτό βγαίνει και από τα πλέον επίσημα χείλη του Εντνάλντο Ροντρίγκες, προέδρου της Ομοσπονδίας. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υποψήφιοι για προπονητές είναι οι Αμπέλ Φερέιρα, Ντοριβάλ Ζούνιορ και Σέζαρ Ντινίζ. Αλλά δεν είναι σωστό να μιλάμε μόνο γι’ αυτούς και να ξεχνάμε τους άλλους, γιατί έχουμε τουλάχιστον άλλους 10 ποιοτικούς υποψήφιους. Αυτή τη στιγμή συγκεντρωνόμαστε στην προετοιμασία για το Κατάρ. Θα πάρουμε απόφαση για τον διάδοχο του Τίτε μετά το Μουντιάλ».

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ