Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στους “16” του Κυπέλλου με υπογραφή Κοσίδη-Μάνταλου η ΑΕΚ!

Την πρόκριση και το τελευταίο εισιτήριο για τους “16” του Κυπέλλου Ελλάδος πανηγύρισε η ΑΕΚ, μετά την επικρατήση επί του ΠΑΣ Γιάννινα με σκορ 2-0 στην “Αγιά Σοφιά – Opap Arena” – Κοσίδης και Μάνταλος οι σκόρερ, ντεμπούτο για Σιντιμπέ!

Το πρώτο του φετινό γκολ με την φανέλα της ΑΕΚ σκόραρε ο Μιχάλης Κοσίδης και μαζί με τον Πέτρο Μάνταλο, έδωσαν το εισιτήριο για τους “16” του Κυπέλλου Ελλάδος στην ομάδα τους.

Ντεμπούτο για τον Σιντιμπέ και χαμόγελα στην ΑΕΚ για την πρόκριση απέναντι στους Γιαννιώτες, οι οποίοι δεν ήταν αντάξιοι των περιστάσεων στο αποψινό ματς, έχοντας το μυαλό τους στο πρωτάθλημα και την κρίσιμη μάχη παραμονής με αντίπαλο τον Ιωνικό.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό και τις δύο ομάδες να έχουν από μια καλή στιγμή στα πρώτα λεπτά. Αρχικά απείλησε ο Παμλίδης μετά από λάθος του Στάνκοβιτς στο 2′, ενώ ο Αραούχο έπειτα από φανταστική κάθετη του Σιντιμπέ, σούταρε και η μπάλα κόντραρε στον Μπαγκαλιάνη. Το γκολ όμως δεν άργησε να έρθει. Ο Πριόρ έβγαλε ένα μακρινό σουτ του Αραούχο και ο Κοσίδης πήρε το “ριμπάουντ” για να κάνει το 1-0 στο 6′.

Η ΑΕΚ συνέχιζε να πιέζει ψηλά και στο 20′ δημιούργησε μια ακόμη ευκαιρία με τον Χατζισαφί να σεντράρει, τον Μάνταλο να παίρνει την κεφαλιά και τον Αθανασίου (που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ως αναγκαστική αλλαγή) να αποκρούει. Ο Αραούχο συνέχισε να απειλεί για την Ένωση, δημιουργώντας δύο ακόμη κινδύνους στην εστία του Αθανασίου στο 31′ και το 32′, χωρίς όμως να μπορέσει να κάνει το 2-0.

Ο τρόπος που αμύνθηκαν οι φιλοξενούμενοι, ειδικότερα στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, δεν έκανε εύκολο το έργο της ΑΕΚ στο να βρει χώρους και να απειλήσει την εστία του Αθανασίου. Μια κεφαλιά του Μάνταλου στο 40′ και μια σέντρα-σουτ του Αραούχο στις καθυστερήσεις ήταν οι δύο τελευταίες καλές στιγμές του πρώτου ημιχρόνου για την ΑΕΚ και η Ένωση πήγε στα αποδυτήρια έχοντας δίκαια το προβάδισμα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε και πάλι (όπως και το πρώτο) με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω, αλλά οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν στα πρώτα λεπτά να δημιουργήσουν κάποια σημαντική τελική προσπάθεια. Η Ένωση δεν μπόρεσε να μπει με αξιώσεις στην μεγάλη περιοχή του Αθανασίου και προσπάθησε να βρει το γκολ με σέντρες και μακρινά σουτ. Ένα τέτοιο ήταν του Γιόνσον στο 62′, αλλά κατέληξε πολύ άστοχα εκτός εστίας.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και εκείνοι στην συνέχεια με ένα μακρινό σουτ του Ριένστρα, το οποίο ήταν καλό αλλά άστοχο στο 64′, ενώ ο Ροσέρο στο 65′ έστειλε την μπάλα στον Στάνκοβιτς που μπλόκαρε αποτελεσματικά! Ένα λεπτό αργότερα ο Καραχάλιος έριξε τον Ελίασον εντός περιοχής, η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι και ο Μάνταλος το έκανε γκολ για το 2-0 στο 68′! Η Ένωση συνέχισε να απειλεί με τον Γαλανόπουλο στο 74′ και ο Αθανασίου μπλόκαρε σταθερά το σουτ του Έλληνα μέσου.

Στο 79′ το ένα-δύο του Γκατσίνοβιτς με τον Αραούχο έφερε τον Αργεντινό σε πλεονεκτική θέση, αλλά είδε τον Αθανασίου να αποκρούει πριν μπει ένα πραγματικά εντυπωσιακό γκολ! Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να απειλούν με κάποια κόρνερ, κράτησαν την κατοχή, βρέθηκαν κοντά στο 3-0 με Γκατσίνοβιτς – Μάνταλο και διατήρησαν εύκολα το προβάδισμα τους για την πρόκριση στους “16” του Κυπέλλου Ελλάδος!

Ενδεκάδες

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα, 4-2-3-1): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (80′ Ραντόνια), Γιόνσον, Γαλανόπουλος (76′ Φράνσον), Μάνταλος, Ελίασον (72′ Γκατσίνοβιτς), Αραούχο, Κοσίδης (72′ Γκαρσία)

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος, 4-3-3): Πριόρ (19′ Αθανασίου), Σόρια, Παντελάκης, Μπαγκαλιάνης, Πήλιος, Καραχάλιος, Ριένστρα (76′ Κιάκος), Λιάσος, Μορέιρα (56′ Ροσέρο), Φοφανά (76′ Μπαλάν), Παμλίδης (56′ Λώλης)

Διαιτητικό team

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος, Βοηθοί: Μεϊντάνας και Ψαρρής, 4ος: Βάτσιος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ