Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Premier League: Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία μετά τη 14η αγωνιστική

Τι να πει κανείς για την Premier League; Άλλο ένα σαββατοκύριακο με ματσάρες,γκολάρες,τέσσαρες και πεντάρες ανήκει πια στο παρελθόν.

Αποτελέσματα 14ης αγωνιστικής

Λέστερ – Μάντσεστερ Σίτι 0-1

Η Σίτι μπορεί να μην είχε το “ρομπότ” της,Erling Haaland,διαθέσιμο,αλλά ο “μάγος” που ακούει στο όνομα Kevin De Bruyne έβγαλε εναν “λαγό” απ’ το καπέλο” του και οι “πολίτες” έφυγαν νικητές από το “King Power“.

Νιούκαστλ – Άστον Βίλα 4-0

Οι “καρακάξες” σκόρπισαν την Άστον Βίλα που έδιωξε τον Steven Gerrard και παρόλα αυτά συνεχίζει να αγνοεί τη λέξη σταθερότητα.Τέσσερα έβαλε το προηγούμενο σαββατοκύριακο και τέσσερα έφαγε αυτό από την εξαιρετική ομάδα του Eddie Howe που διεκδικεί την έξοδο στο Champions League με αξιώσεις.

Μπόρνμουθ – Τότεναμ 2-3

Αν ρωτάγαμε έναν φίλο της Τότεναμ τι θα έκανε η ομάδα του το Σάββατο το απόγευμα,αυτός θα μας απαντούσεβόλτα” για κεράσια στο “Vitality“. Σίγουρα όμως θα υπολόγιζε χωρίς τον Mr. Moore που με δύο γκολ κόντεψε να “ξεράνει” τα “σπιρούνια“.Αυτά όμως είχαν την απάντηση εις τριπλούν και μάλιστα με τον αγαπημένο τους τρόπο.Δύο γκολ από στημένα ήταν το “κλειδί” για να ξεκλειδωθεί η άμυνα της αξιόμαχης Μπόρνμουθ που είχε δει τον Sessegnion να μειώνει αρχικά το σκορ με πλασέ από την αριστερή γωνία της μεγάλης της περιοχής. Τα δύο γκολ από κόρνερ στον αγώνα του Σαββάτου βοήθησαν την Τότεναμ να διευρύνει το φετινό της ρεκόρ με γκολ στη συγκεκριμένη φάση παιχνιδιού φτάνοντας τα 9 τέρματα και να βρεθεί έτσι στη πρώτη θέση της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Μπράιτον – Τσέλσι 4-1 

Δύο αυτογκόλ,ένα από τον LoftusCheeek  και ένα από τον Chalobah, έκαναν την επιστροφή του Graham Potter στα παλιά του λημέρια εφιαλτική.Η Τσέλσι είχε ουσιαστικά χάσει τον αγώνα αλλά και τη διάθεση να τον διεκδικήσει από το ημιχρονο,στο οποίο έχανε με 3-0.

Μπρέντφορντ – Γούλβς 1-1

Πρόκειται για ένα παιχνίδι όπου το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε και οριστικοποιήθηκε στο πρώτο επτάλεπτο του δεύτερου μέρους.Το χορό των γκολ έσυρε πρώτος που Ben Mee (50′) και ακολούθησε (52′) ο Ruuben Neves που έβαλε και το τέρμα που επισφράγισε την τελική έκβαση του αγώνα.Κάπως έτσι στο τέλος της βραδιάς οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τους βαθμούς φεύγοντας από το πανέμορφοCommunity“.

Φούλαμ – Έβερτον 0-0

Όσοι πήγαν το βράδυ του Σαββάτου στο “Craven Cottage” σίγουρα δεν θα βρέθηκαν μπροστά σε κάποια έκπληξη.Από τη μια είχαμε την απειλητική μεν άστοχη δε Φούλαμ και από την άλλη ο Pickford βοήθησε για ακόμα ένα παιχνίδι τον “άψητο” Lampard να κρατήσει τη θέση του.

Λίβερπουλ – Λίντς 1-2

Οι “κόκκινοι” ήταν για δεύτερη συνεχόμενη αφωνιστική.Γκολ στο 4′ από τη Λίντς.Γκολ στο 13′ – ισοφάριση και έπειτα ένας σκασμός ευκαιρίες μας οδήγησαν απ’ την αρχή έως το τέλος του αγώνα όπου έκρυβε στα λεπτά του το νέοέμφραγμα” της Λίβερπουλ με γκολ της Λίντς στο ’89.

Άρσεναλ – Νότιγχαμ Φόρεστ 5-0

Τα λόγια είναι περιττά.Οι “κανονιές” είναι ασταμάτητες.Όταν η Άρσεναλ πατά το “γκάζιδεν ανακόπτεται με κανέναν τρόπο.Αυτό ακριβώς έμαθε με τον πολύ σκληρό τρόπο και άμοιρη Νότιγχαμ Φόρεστ που απλά συμμετείχε στο πάρτι των “κανονιέρηδων” στο “Emirates“.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουέστ Χαμ 1-0

Η Γιουνάιτεντ έχει βρει πια τον τρόπο να κερδίζει αυτούς που μπορεί ακόμα και με τον Harry Maguire στην ενδεκάδα της. Ακόμα και χρειαστεί ο De Gea να κάνει σούπερ επεμβάσεις. Τα πράγματα για το σύνολο του Ten Haag μπορούν να πάνε μόνο καλύτερα και όπως φαίνεται σε αυτή τη ρότα έχουν μπει.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1.  Άρσεναλ 31

  2. Μαν. Σίτι 29
  3. Τότεναμ 26
  4. Νιούκαστλ 24

  5. Μαν. Γιουνάιτεντ 23 
  6. Τσέλσι 21
  7. Φούλαμ 19
  8. Μπράιτον 18

  9. Λίβερπουλ 16
  10. Κρίσταλ Πάλας 16
  11. Μπρέντφορντ 15
  12. Έβερτον 14
  13. Γουέστ Χαμ 14
  14. Μπόρνμουθ 13
  15. Λίντς 12
  16. Άστον Βίλα 12
  17. Σαουθάμπτον 12

  18. Λέστερ 11
  19. Γούλβς 10
  20. Νότιγχαμ Φόρεστ 9
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ