Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η ήττα στο ντέρμπι και η επόμενη μέρα για τον ΠΑΟΚ

Ο Κώστας Κουτσουμπίδης γράφει για την ήττα του ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ με 2-0 καθώς για την επόμενη μέρα που θα πρέπει να έχει ο Δικέφαλος του Βορρά.

Η αλήθεια είναι πως πάνω στο ματς δεν υπάρχουν πολλά λόγια να ειπωθούν. Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε στην «OPAP Arena» ακριβώς με την ίδια τακτική που αντιμετώπισε και τον Ολυμπιακό πριν δύο εβδομάδες. Θέληση για κυριαρχικό ποδόσφαιρο κατοχής, με την μπάλα να περνάει από όλες τις γραμμές της ομάδας. Σε αντίθεση όμως με το ματς στο «Καραϊσκάκης», ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε μία πολύ καλύτερη από αυτόν ομάδα η οποία τον νίκησε κατά κράτος. Μετά το πρώτο πραγματικά καλό δεκάλεπτο των φιλοξενούμενων, η ΑΕΚ έπνιξε τον αντίπαλο της με το πρέσινγκ της και δεν έδωσε το περιθώριο στον ΠΑΟΚ να ξαναγίνει απειλητικός. Η ΑΕΚ έδειξε για ακόμα ένα ματς πως είναι σε τρομερή φυσική κατάσταση ενώ είναι σίγουρα και η καλύτερη ομάδα της λίγκας στο να πρεσάρει ψηλά και να κλέβει μπάλες στο αμυντικό τρίτο του αντιπάλου της. Όταν αυτή η ΑΕΚ συναντά τον αργό σε ανάπτυξη ΠΑΟΚ λογικό είναι να καθαρίσει εύκολα το ματς.

Από εκεί και μετά όμως ο ΠΑΟΚ πρέπει να κοιτάξει την επόμενη μέρα. Το ματς στην  Νέα Φιλαδέλφεια τελείωσε και πρέπει να βγουν συμπεράσματα που θα βοηθήσουν στην συνέχεια της σεζόν. Στο προχθεσινό ντέρμπυ φάνηκε για ακόμη μία φορά πως ο Δικέφαλος πονάει στα φορ και πως χρειάζεται άμεση ενίσχυση στην συγκεκριμένη θέση. Ο Ολιβέιρα έχασε όλες τις εναέριες μονομαχίες απέναντι σε Μουκουντί και Βίντα ενώ επέδειξε και πολλά φάουλ εις βάρος της ομάδος του. Από τους λίγους διακριθέντες ήταν ο Γιάννης Κωνσταντέλιας που έδειξε για ακόμα μία φορά πως είναι ίσως ο μοναδικός παίχτης του ΠΑΟΚ που είναι απρόβλεπτος και δεν φοβάται τις προσωπικές μονομαχίες ενώ και ο Κοτάρσκι με τις επεμβάσεις του κράτησε σε χαμηλά πλαίσια το σκορ του αγώνα.

Είναι λογικό σε αυτή τη νέα προσπάθεια που γίνεται στον ΠΑΟΚ να υπάρχουν βραδιές που χάνει καθαρά. Είναι επίσης λογικό για μια νέα ομάδα να χάνει βαθμούς στα τελευταία λεπτά όπως έγινε σε προηγούμενες αγωνιστικές. Για το -14 όμως από τον Παναθηναϊκό και το -8 από την ΑΕΚ δεν φταίει ξεκάθαρα ο ΠΑΟΚ. Στην μεταβατική αυτή σεζόν για τον Δικεφάλο οι αντίπαλοι του βελτιώθηκαν αισθητά. Ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς συνεχίζει την τρομερή δουλειά από πέρσι, η ΑΕΚ επένδυσε σε έναν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ προπονητή που της βγαίνει έχοντας επίσης τις σημαντικές προσθήκες των Μουκουντί, Βίντα, Ελίασον και Πινέδα ενώ και ο Ολυμπιακός μόνο με την ποιότητα των παιχτών του αρχίζει και αυτός να ανεβαίνει και να κερδίζει τα ματς. Ο στόχος ακόμα και της δεύτερης θέσης δείχνει δύσκολος όμως ακόμα και αν δεν επιτευχθεί δεν πρέπει να είναι η κύρια ανησυχία των ανθρώπων του ΠΑΟΚ.

Σκοπός του φετινού ΠΑΟΚ είναι να μπουν οι βάσεις για μία ομάδα που θα πρωταγωνιστεί σταθερά και θα έχει διάρκεια σε βάθος ετών. Και αυτό θέλει χρόνο. Η έλλειψη σταθερότητας δικαιολογείται καθώς πρόκειται για μία νέα ομάδα, με εξαιρετικά νεανικό ρόστερ ενώ υπήρξαν και πολλοί τραυματισμοί. Είναι καιρός οι νέοι ποδοσφαιριστές να πάρουν παραπάνω χρόνο συμμετοχής από τον Ραζβάν Λουτσέσκου και να αρχίσουν να αποτελούν σημαντικό κομμάτι στην καθημερινότητα του Δικεφάλου. Ποδοσφαιριστές όπως ο Ράφα Σοάρες που αποκτήθηκε ως βασικός, όπως ο Κουαλιάτα που ήρθε ως μεγάλο ταλέντο από την Νότιο Αμερική, όπως ο Ρικάρντο και ο Κωνσταντέλιας. Σε αυτούς θα βασιστεί ο ΠΑΟΚ για την επόμενη μέρα. Λύσεις όπως ο Μπίσεσβαρ και ο Ελ Καντουρί δείχνουν πως πλέον δεν βοηθούν την αγωνιστική εικόνα της ομάδας και δεν έχουν να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό.

Όλα αυτά ενώ μόλις τελείωσε ο Οκτώβρης. Η σεζόν έχει πολύ δρόμο ακόμη ενώ και το Κύπελλο που αποτελεί στόχο για τον ΠΑΟΚ δεν έχει ακόμη ξεκινήσει για αυτόν. Μέχρι την λήξη των υποχρεώσεων του πριν το Μουντιάλ ο ΠΑΟΚ έχει να αντιμετωπίσει ΠΑΣ Γιάννινα και Βόλο εντός καθώς και Ιωνικό εκτός. Με το 3 στα 3 ο Δικέφαλος θα είναι σε θέση να κερδίσει ψυχολογία και ηρεμία πριν την διακοπή, πάνω από όλα όμως θα καταφέρει να κάνει τους οπαδούς του πιο αισιόδοξους χωρίς να υπάρχει γκρίνια και μουρμούρα για την φετινή προσπάθεια του ΠΑΟΚ.

ΥΓ. Κύριε Λουτσέσκου είστε πραγματικά ένας πολύ καλός προπονητής και ίσως ο κατάλληλος για τον πάγκο του ΠΑΟΚ. Παρόλα αυτά, είναι καιρός να σταματήσετε να προκαλείτε με την συμπεριφορά σας έκτος των τεσσάρων γραμμών. Μην απαντάτε στις προκλήσεις των αντίπαλων οπαδών και αφοσιωθείτε αποκλειστικά στην αγωνιστική εικόνα που θέλετε να έχει η ομάδα σας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ