Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Με δύο απουσίες και μία επιστροφή στην Τρίπολη η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ θα πάει στην Τρίπολη για την αυριανή αναμέτρηση με τον Αστέρα, χωρίς τους Βίντα και Μουκουντί, ωστόσο η Ένωση πέραν από απουσίες μετρά και επιστροφές, με τον Στίβεν Τσούμπερ να επανέρχεται έπειτα από δύο μήνες στην αποστολή της ομάδας. Παράλληλα ο Σερχιο Αραούχο ξεπέρασε τον μυϊκό τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε και βρέθηκε κανονικά στην αποστολή της Ένωσης.

Οι απουσίες της ΑΕΚ στην αυριανή της έξοδο είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, καθώς καλείται να παίξει χωρίς το βασικό αμυντικό της δίδυμο, Βίντα – Μουκουντί. Ο Κροάτης ήταν γνωστό από την αρχή της εβδομάδας ότι θα απουσιάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα από την ΑΕΚ, καθώς οι αρχικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απουσία του παίχτη και από το μουντιάλ του Κατάρ. Ωστόσο η απουσία του έτερου στόπερ Μουκουντί, ήταν απρόβλεπτη, καθώς ο Καμερουνέζος δεν κατάφερε να ξεπεράσει την ίωση που τον ταλαιπωρούσε όλη την εβδομάδα και έτσι έμεινε εκτός. Ο Σέρχιο Αραούχο παράλληλα, έσφιξε τα δόντια και ξεπέρασε τον μυϊκό τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε μέσα στην εβδομάδα και ‘φώναξε’ παρόν για την αυριανή αναμέτρηση.

Η ΑΕΚ λοιπόν πάει στην Τρίπολη για να παίξει όχι απλά χωρίς τους δύο βασικούς της κεντρικούς αμυντικούς, αλλά χωρίς ένα αμυντικό τείχος, το οποίο σε έξι σερί ματς πρωταθλήματος (απ’ όταν και ξεκίνησαν να παίζουν μαζί) έχει δεχθεί μόλις ένα (!) τέρμα. Έτσι λοιπόν το μόνο βέβαιο για τους ‘κιτρινόμαυρους’ είναι πως αύριο στην Τρίπολη θα παραταχθούν με τους Τζαβέλλα και Μήτογλου στο κέντρο της άμυνας, ένα δίδυμο το οποίο έπαιξε αρκετές φορές μαζί πέρυσι.

Στα ευχάριστα για την Ένωση, η επιστροφή του Στίβεν Τσούμπερ στην αποστολή της ομάδας έπειτα από δύο ολόκληρους μήνες. Ο Ελβετός είναι ένας παίχτης ο οποίος φέτος δεν έχει καταφέρει να δείξει το ταλέντο του και να εκπληρώσει τα ‘θέλω’ του Αλμέιδα, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι πως από την στιγμή που ξεπέρασε και τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε έχει επανέλθει πιο αποφασισμένος. Την ώρα που ο Ματίας Αλμέιδα έχει βρει τον τρόπο να παίρνει από τον κάθε παίχτη του αυτό που θέλει, έχουμε μεγάλη απορία το πως θα διαχειριστεί και θα προσαρμόσει τον Ελβετό από εδώ και στο εξής, σε αυτό το νέο ‘μοντέλο’ ποδοσφαίρου που παίζει η Ενωση.

Αναλυτικά η αποστολή των ‘κιτρινόμαυρων’: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μοχαμμαντί, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Ρότα, Σιντιμπέ, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο, Ελίασον, Κοσίδης, Μαχαίρας. 

Σέντρα στην Τρίπολη αύριο στις 20:30 (Novasports 1).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ