Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Buzzer beater» νίκη η Προσοτσάνη και αφιέρωση στον Τέο Θεοδoσιάδη! (pics)

«Απόλυτη» η Προσοτσάνη με αυτογκόλ στα..χασομέρια!
Αν υπάρχει την τελευταία δεκαετία ένα ποδοσφαιρικό ζευγάρι στη Δράμα, που αρέσκεται σε χιτσκοκικά φινάλε με πολλά γκολ (σ.σ. 10 εκ των 28 παρακαλώ από το 2013, με τα 9 εξ αυτών να διαμορφώνουν και το τελικό αποτέλεσμα), αυτό χωρίς 2η κουβέντα είναι μεταξύ Προσοτσάνης και Αμπελοκήπων ανεξαρτήτου έδρας και θεσμού!


 

Το ντέρμπι ονομάτων, ασχέτως της δεινής βαθμολογικής θέσης των φιλοξενούμενων, με τον Ντίνο Τεγξίζογλου να ντεμπουτάρει μάλιστα στην άκρη του πάγκου, ήταν πραγματικό ντέρμπι κι επί χόρτου, κρατώντας μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του κ. Σιουμπάρα αμείωτο το ενδιαφέρον των 250 φιλάθλων στις εξέδρες του «Γεώργιος Μακρής».

Μπορεί το ματς να ξεκίνησε με τους παίκτες των Αμπελοκήπων να φορούν κίτρινα T-shirt δείχνοντας τη συμπαράστασή τους στο φίλαθλο της Προσοτσάνης Θόδωρο Θεοδοσιάδη, που στις αρχές της περασμένης εβδομάδας είχε σοβαρό τροχαίο κι έχασε το δεξί του πόδι από το γόνατο και κάτω, πετώντας τα καταχειροκροτούμενοι προς την πλευρά των οργανωμένων και να συνεχίστηκε με την ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του εκλιπόντος προέδρου του Πήγασου Δράμας Χρήστου Νάτση, όμως η Προσοτσάνη ήταν αυτή που μπήκε με φόρα από την ανατροπή στον Άγιο Αθανάσιο και με τον «καυτό» Κώστα Τσακμακίδη απέκτησε προβάδισμα από τα αποδυτήρια (1:0 στο 9’).
Οι φιλοξενούμενοι νικήθηκαν δις μέσα σ’ ένα τρίλεπτο από Καγγελίδη και Παπαμιχαήλ μένοντας με το «αχ» της σχεδόν βέβαιης ισοφάρισης, με τους γηπεδούχους του Φώτη Χατζηκυριάκου ν’ απειλούν με διπλή ευκαιρία στιγμές πριν το πρώτο ημίωρο στον αγώνα.

Μέχρι τη μία ώρα παιχνιδιού η Προσοτσάνη ανέβασε τις γραμμές, την ένταση στα μαρκαρίσματα και την πίεση ψηλά στην περιοχή του Κανάκη, κι έψαξε το παραμικρό λάθος του αντιπάλου που θα την έφερνε το 2ο γκολ και θα της έκανε πιο εύκολη τη ζωή στη συνέχεια του ματς. Αυτό ωστόσο δεν ήρθε και οι κινήσεις από τον Ντίνο Τεγξίζογλου δυνάμωσαν την ομάδα του και με αιχμές του δόρατος τους Χριστοφορίδη-Τρελλόπουλο και τον Καραγκιοζίδη που ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στην επανάληψη, οι Αμπελόκηποι όχι μόνο έφτασαν στην ισοφάριση (1:1 στο 75’ Χριστοφορίδης), αλλά απείλησαν σε άλλες δύο περιπτώσεις με το σκόρερ για την ανατροπή.
Η Προσοτσάνη όμως όπως και να το κάνουμε έχει την πιο βαριά φανέλα στο νομό, αλλά και το «μέταλλο» για να μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάθε διαμορφωθείσα κατάσταση κι εκεί όπου όλα έμοιαζαν να πηγαίνουν στο «Χ», ήρθε η προσπάθεια του επανακάμψαντα Ρούσσου να βάλει δύσκολα στο Βασίλη Παπαδόπουλο, καθώς ο 22άχρονος με μόλις 8’ στον αγωνιστικό χώρο έγινε άθελά του ο μοιραίος του ματς με το αυτογκόλ του και το χρονόμετρο να σημαδεύει το 93’:57’’.
Τα υπόλοιπα είναι η ιστορία του ματς..«Περαστικά Θοδωρή-Μείνε Δυνατός»!!

 

* Υπεύθυνη φωτογραφιών : Γεωργιάδου Χριστίνα

 

Τα στοιχεία του αγώνα 

Α’ ΕΠΣ Δράμας ~ 4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 ~ 3μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γεώργιος Μακρής»


Διαιτητής: Σιουμπάρας Νίκος
Α’ Βοηθός: Μπόιτσιος Παύλος
Β’ Βοηθός: Δημητριάδου Γεωργία

 

Λεπτό προς λεπτό:

1:0 στο 9’. Το δυνατό πλάγιο του Μελενικιώτη βάζει δύσκολα στην άμυνα των φιλοξενούμενων, με τον Κωνσταντινίδη να βρίσκει μέσα στη μικρή περιοχή τον Κ. Τσακμακίδη κι ο τελευταίος προ του Κανάκη με πλασέ ανοίγει το σκορ, αφιερώνοντάς το τρέχοντας στον πάγκο για να πάρει το μπλουζάκι που έγραφε «Τέο αδερφέ-Κράτα γερά».

23’. Μετά από φάση διαρκείας και την άμυνα της Προσοτσάνης να έχει απομακρύνει το κόρνερ του Καραγκιοζίδη, ο Τσερκέζος επαναφέρει και ο Μίτρε ίσως και με το χέρι κατεβάζει την μπάλα απέναντι στον Καγγελίδη, με τον 28χρονο τερματοφύλακα των γηπεδούχων να πραγματοποιεί τη σωτήρια επέμβαση.

25’. Ο Άλλα από μέση απόσταση επιχειρεί τη βαθιά σέντρα η μπάλα φεύγει από τα χέρια του Καγγελίδη, ο Καραγκιοζίδης πασάρει στον αφύλακτο και σε κενή από τερματοφύλακα εστία Μουρατίδη που ενεργώντας κάπως..επιπόλαια κι ενώ μπορούσε να σημαδέψει καλύτερα, έδωσε την ευκαιρία στον Παπαμιχαήλ να σώσει πάνω στη γραμμή κρατώντας σε κείνο το χρονικό σημείο το προβάδισμα της ομάδας του.

29’. Απάντηση και μάλιστα εις διπλούν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στην απέναντι πλευρά. Ο Καλαϊτζής πλαγιοκοπεί την άμυνα και σεντράρει για το κεφάλι του Κ. Τσακμακίδη, ο Κανάκης με το ένα χέρι λέει «όχι» και στο νέο πλασέ του Ματζιάρη ο Αθ. Κυσσίδης βάζει νέο «στοπ» πάνω στη γραμμή τέρματος.

37’. Καλοτραβηγμένο κόρνερ του Καλαϊτζή από δεξιά με την μπάλα να έχει πορεία προς τα δίχτυα, αναγκάζει τον Κανάκη με τη γροθιά να παραχωρεί πλάγιο άουτ.

46’. Δυνατό σουτ του Κωνσταντινίδη από τα 20 μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

57’. Ο Καλαϊτζής «πατάει» για τον επερχόμενο και έχων μέτωπο προς την εστία Κωνσταντινίδη, το σουτ όμως κοντράρει σε σώματα και καταλήγει στα χέρια του Κανάκη έχοντας χάσει τη δύναμή της.

58’. Ο Καραγκιοζίδης καταφέρνει να βρει λίγο πιο αριστερά από τον κεντρικό άξονα το Χριστοφορίδη που βλέπει το πλασαριστό του σουτ να φεύγει πάνω από τα δοκάρια.

61’. Ωραία πάσα του Πετρίδη κι ευθύβολο συρτό σουτ του Μελενικιώτη μπλοκάρει στην αριστερή του γωνία ο Κανάκης.

74’. Κόρνερ του Καραγκιοζίδη από αριστερά καρφωτή κεφαλιά του Μίτρε στα χέρια του Καγγελίδη.

1:1 στο 75’. Ο Τρελλόπουλος από δεξιά έφερε με σέντρα την μπάλα σε θέση μέσα αριστερά εκεί όπου ο Καραγκιοζίδης κατεβάζει άψογα και στρώνει στο Χριστοφορίδη που με ωραίο πλασέ νικάει τον τερματοφύλακα της Προσοτσάνης, χωρίς να το πανηγυρίσει μιας και πέρασε με ιδιαίτερη επιτυχία για τέσσερις σεζόν από το «Γεώργιος Μακρής».

81’. Και πάλι ο σκόρερ των Αμπελοκήπων σε θέση βολής μετά τη σέντρα του Τρελλόπουλου, αυτή τη φορά ο Καγγελίδης έχει τον τρόπο να σταματήσει τον αντίπαλό του.

82’. Ίδιοι οι πρωταγωνιστές, ίδια η κατάληξη με τη φάση του 81ου λεπτού!

91’. Ο Τόπι πλάγια μέσα στην περιοχή σημαδεύει στην κίνηση το Γουνατίδη που επιχειρεί την καρφωτή κεφαλιά χαμηλά στη γωνία του Κανάκη κι ο νεαρός πορτιέρε των φιλοξενούμενων πραγματοποιεί τη σωτήρια απόκρουση σε κόρνερ.

2:1 στο 94’. Ο Γουνατίδης από δεξιά κι έχοντας δεχθεί την πάσα του Αντωνιάδη στον κενό χώρο επιχειρεί την παράλληλη σέντρα εκεί όπου ο Ρούσσος αν και πεσμένος στο χόρτο καταφέρνει να κάνει κάτι σαν πλασέ κι ενώ η μπάλα κατευθυνόταν προς τον αφύλακτο Τόπι, ο νεοεισελθών Β. Παπαδόπουλος βάζει την προβολή κι άθελά του στέλνει την μπάλα αργά-αργά στα δίχτυα του Κανάκη και τους παίκτες της Προσοτσάνης στα..κάγκελα.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων :

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Φώτης Χατζηκυριάκου): Καγγελίδης, Μελενικιώτης, Καλαϊτζής, Παπαμιχαήλ, Αστερίου(67’ Τόπι), Λίπο(62’ Περσιανλής), Πετρίδης(78’ Αντωνιάδης), Κ. Τσακμακίδης(78’ Γουνατίδης), Παγώνης, Ματζιάρης, Κωνσταντινίδης(62’ Ρούσσος)

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (Ντίνος Τεγξίζογλου): Κανάκης, Γιαγκάζογλου(86’ Β. Παπαδόπουλος), Αθ. Κυσσίδης(67’ Μαυρίδης), Βασιλειάδης, Τσερκέζος, Μίτρε, Μουρατίδης(67’ Τρελλόπουλος), Κ. Κυσσίδης, Άλλα(55’ Χριστοφορίδης), Καραγκιοζίδης, Μελίδης(55’ Γεωργιάδης)

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 3ης αγωνιστικής :

  • Αλιστράτη-Κάτω Νευροκόπι 0:1 (80’ πέν. Χατζηλαζαρίδης)
  • Βώλακας-Ξηροπόταμος 1:2 (80’ πέν. Στάικος / 6’ Tanushi-25’ Λυκίδης)
  • Πετρούσα-Καλλίφυτος 4:0 (26’&45’ Καλλέργης-58’ Αντωνιάδης-77’ Γαϊδατζής)
  • Καλαμπάκι-Καλαμώνας 2:2 (42’ Δεμενελούδης-49’ Παναγιώτογλου / 80’ πέν. Περπερίδης-82’ Σ. Σαββίδης)
  • Καλή Βρύση-Άγιος Αθανάσιος 0:5 (35’ Παπουνίδης-68’ Δ. Τουμαντζίδης-80’&89’ Μπαμπασαλή-93’ Αν. Τουμαντζίδης)
  • Δοξάτο-Νέα Αμισός 1:2 (41’ πέν. Καρατζόγλου / 12’ Σιλλός-17’ Τσιμισκίδης)
  • Προσοτσάνη-Αμπελόκηποι 2:1 (9’ Κ. Τσακμακίδης-94’ αυτ. Β. Παπαδόπουλος / 75’ Χριστοφορίδης)

ΡΕΠΟ: Χωριστή

Η βαθμολογία την 4η αγωνιστική

Α/Α ΟΜΑΔΑ Ν Ι Η ΤΕΡΜΑΤΑ ΒΑΘΜΟΙ
1 ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ 4 0 0 13:3 12
2 ΠΕΤΡΟΥΣΑ* 3 0 0 12:0 9
3 ΝΕΑ ΑΜΙΣΟΣ 3 0 1 6:4 9
4 ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ 3 0 1 9:9 9
5 ΧΩΡΙΣΤΗ* 2 1 0 6:2 7
6 ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ 2 1 1 7:5 7
7 ΒΩΛΑΚΑΣ 2 0 2 8:3 6
8 ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 2 0 2 8:6 6
9 ΚΑΛΑΜΩΝΑΣ 1 1 2 6:6 4
10 ΔΟΞΑΤΟ 1 1 2 7:8 4
11 ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ* 1 1 1 4:7 4
12 ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ 1 0 3 1:12 3
13 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 0 1 3 4:7 1
14 ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ* 0 0 3 2:7 0
15 ΚΑΛΗ ΒΡΥΣΗ 0 0 4 0:14 0

(*): Έχει κάνει το ρεπό στον Α’ γύρο.

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ